Helg igen!

Efter att ha genomgått det praktiska provet i nötgynekologi igår eftermiddag är jag glad över vara ledig i två hela dagar! Det var ett jobbigt moment, då korna jag fick var ovanligt svåra att diagnosticera. En mycket tidig dräktighet där man knappt kunde ana att det ena hornet var större än det andra och något fostervatten inte kunde kännas, och en ko vars livmoder hängde ned i bukhålan och det inte gick att plocka upp den trots att hon inte var dräktig. Med andra ord trodde jag den första kon inte var dräktig, och att den andra var dräktig, trots att det var tvärtom. Hmpf! Nåja, jag blev ändå godkänd eftersom läraren höll med mig om dessa svårigheter. Man kan väl inte ha rätt jämt. Men det kändes riktigt surt att det gick så dåligt trots att jag tyckte mig ha bra koll på detta moment, suck..
 
Idag är det Valborgsmässoafton, vilket innebär en mycket stor tilldragelse i Uppsala. Dock finns det mycket att önska gällande dagens väder, så jag vet inte riktigt om jag ska orka bege mig ut på stan för att kika på forsränningen. Tror jag avvaktar tills älskling slutar vid lunchtid, då kan vi gå en sväng tillsammans istället! Ikväll SKA vi bara grilla, oavsett väder. För det hör Valborg till ;)
 
Bild från tidigare års forsränning i Fyrisån, Uppsala
 

Chokladmoussetårta

Kära mormor önskade recept på Chokladmoussetårtan jag gjorde i helgen, så här kommer det!
 
Chokladmoussetårta
 
Ingredienser:
150 g finhackade nötter
50 g smör
4 ägg
3 dl grädde
200 g philadelphiaost
300 g choklad (70-85 % kakao)
1 tsk vaniljpulver
 
Gör så här:
Lägg bakplåtspapper i botten av en ugnsäker form, med fördel en springform. Blanda nötterna med smält smör och fördela på botten av formen. Grädda i 225 grader tills den har fått en gyllenbrun yta. Dela gulorna från vitorna och vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden hårt i en skål för sig tillsammans med vaniljpulvret. Vispa till sist gulorna tillsammans med osten i en annan skål. Smält chokladen i vattenbad eller micro. Blanda hälften av grädden i den smälta chokladen. Vänd ner resten av grädden, ägg- och ostblandningen och slutligen äggvitorna i smeten, försiktigt för att bibehålla luftigheten. Häll chokladsmeten över nötbotten och ställ i kylen över natten!
 
Jag serverade tårtan med limemarinerade jordgubbar, det var gott med lite syrliga jordgubbar till den mäktiga tårtan. Tinade upp de frysta jordgubbarna, skurna i bitar, och tillsatte skal och saft från två limefrukter. Sen fick det stå och dra ett par timmar i kylskåpet. Färdigt!
 

Personbästa!

Jag är anmäld till Blodomloppet den 22 maj, då ska jag springa en mil. Träningen inför detta har gått fantastiskt bra fram tills jag fick magsjuka. Det är många veckor sedan nu, men min mage har fortfarande inte återhämtat sig. När man har ont i magen varenda dag och inte får behålla maten särskilt länge, är det inte så konstigt att det går dåligt att träna. Provade lite försiktigt för någon vecka sedan, men magen satte helt stopp och jag fick helt sonika vända hem igen. Frustrerande!
 
Nu den senaste veckan har jag inte haft ont i magen längre, men den är inte riktigt i ordning helt. Har dock kunnat springa kortare sträckor, och igår bestämde jag mig för att prova ett varv på elljusspåret för första gången i år! Från första löparsteget kändes kroppen tung, och jag tänkte att det här går aldrig.. MEN jag fick faktiskt inte ont någonstans, och i lurarna hörde jag att farten var hög trots att det kändes trögt. Så jag fortsatte på samma vis, och upptäckte att backarna faktiskt gick mycket lättare än tidigare - har ju inte sprungit där sedan innan jag började träna så regelbundet. Blev riktigt inspirerad och tog ut mig totalt halvkilometern, döm om min glädje när jag trots allt lyckades med ett personbästa på fem kilometer! :D
 
Detta gjorde att jag inom loppet av 24 minuter gick från att känna hopplöshet och att jag aldrig skulle klara att springa en mil, till att känna peppen att fortsätta träna. Det är fyra veckor kvar, och om magen håller sig i skick borde jag kunna hinna med en hel del träningspass. Dags att börja med intervallträningen igen så att jag klarar den där milen om en månad!
 

Trerättersmiddag

Igår kväll hade vi bjudit hit våra vänner L och E på finmiddag, det blev en fantastisk kväll som jag är säker på att vi kommer att minnas länge!
 
På dagen gick vi på prommis med hunden och jag fick se Tobias nya garage för första gången, det ligger alltså på gångavstånd från oss och är alldeles perfekt till att hålla på med veteranskotrar i! Någon bil ryms det däremot inte där, men om jag ska vara ärlig känns det ganska skönt att han har skiftat sitt motorintresse mot skotrar numera. Bilar tar ju så fruktansvärt mycket plats, och dyrt är det! Nåja, nu var det inte det jag skulle berätta om egentligen..
 
På eftermiddagen satte vi igång med förberedelserna inför middagen, men jag fattar inte vart tiden tog vägen för plötsligt var det bara en timme kvar innan de skulle komma och vi hade inte hunnit någonvart :p På något sätt lyckades vi ändå få ihop en trerättersmiddag!
 
Till förrätt serverade vi en av våra favoriter, nämligen Grön ärtsoppa. Vilken fantastisk soppa, som går så fort att göra med så få ingredienser att den går att göra i vardagen, men samtidigt är så god att den passar vid finare tillfällen. Vi gör den med ett helt kilo gröna ärtor av finaste sort (Findus Ebba!) för att få den riktigt smakrik, och så rör vi i pepparrotscréme innan servering som pricken över i:et. Mums! Glömde dock ta en bild i all hast så bilden nedan kommer från Tasteline (vårt recept är dock inte därifrån).
 
Till huvudrätt blev det också en gammal favorit, Lax på planka. Detta bjöd vi T:s farmor och farfar på när vi fortfarande bodde kvar uppe i norr, en fantastiskt god bjudrätt! Vi använde såklart den största och finaste regnbågsfilén vi hade hemma istället för vanlig lax, och det blev supergott! Plus att vi bytte ut potatismoset mot blomkålspuré, det passade alldeles utmärkt och gästerna var mycket nöjda med vårt mindre kolhydratrika alternativ :) Förutom blomkål och fisk innehåller rätten även en tjock vitvinssås, sparris och räkor. Supergott!
 
 
Medan maten sjönk ned satte vi oss i soffan för att spela ett parti Fas 10. Detta spel ägnade vi flera kvällar åt med min familj under påsken, och det är tillräckligt roligt för att sprida vidare härnere ;) Efter en god match som vanns av nybörjaren E, var vi redo för den fantastiska efterrätten, Chokladmoussetårta på nötbotten med limemarinerade jordgubbar. Riktigt gott trots att det enda sockret kom från den mörka chokladen, var första gången jag gjorde denna efterrätten men inte sista då den blev riktigt lyckad! Liksom hela kvällen blev, klockan hade hunnit närma sig 01 när vi bröt upp - både L och E skulle jobba på söndagen så de var ju tvungna att sova lite också ;)
 
 
Vi fick dock inte i oss mer än en fjärdedel av kakan då vi fortfarande var väldigt mätta efter den stora portionen fisk vi hade ätit tidigare. Så denna söndagkväll gjorde vi det enda raka och bjöd hit nya gäster på fika, nämligen M och I. De fick med oss på Bingolottospelande också, det har jag & T aldrig gjort tillsammans förut! Hm, jag fick aldrig mer än tre på rad så det var inte riktigt min grej :p Däremot vann jag ett parti Fas 10 som vi drog igång efter Bingolotto var slut! :D Ännu en trevlig kväll, måste säga att vi har haft en mycket bra helg! Har såklart gjort annat också i helgen, men det ryms inte att berätta om nu :p
 

Svart på vitt

Trots att jag blev så glad att jag grät när klinikchefen ringde upp i februari och berättade att jag hade blivit utvald att få jobba som veterinär i Vännäs i sommar, hade jag inte förväntat mig att det skulle betyda så mycket när jag fick hem brevet med mitt anställningsbevis för sommaren. Att se orden svart på vitt på papper gör allt än mera verkligt, jag SKA faktiskt jobba som VETERINÄR i sommar!! Mina drömmars uppfyllelse ligger så nära, så nära. Allt arbete, allt slit, alla sena nätter jag pluggat.. men också alla fantastiska upplevelser jag har fått, tillsammans med nya härliga vänner. Jag kan verkligen skatta mig lycklig som har fått allt detta! Det börjar vara dags att sätta upp nya livsmål med andra ord, kan ju inte vara helt färdig vid 26 års ålder redan ;)
 
 

Har det bäst

Sitter hemma i soffan med datorn i knät och ser Glee med ett leende på läpparna. Inte bara för att Glee är en fantastiskt bra serie, utan också för att jag var grym idag på rektaliserings- och ultraljudsövningen (diagnosticerade alla kossorna och hittade en ko-bebis alldeles själv med ultraljudet); var på en trevlig föreläsning efter skolan där jag fick en fin t-shirt; och sist men inte minst - när jag kom hem hittade jag världens sötaste meddelande från älskling och en god middag framdukad på bordet! Happiness!
 
Självaste kocken är ute i Rasbo och hälsar på T i något garage. Vilket lyx att han lagade middag innan han åkte! Det skulle jag förmodligen själv också ha gjort, och kommer helt klart att fortsätta med nu när jag vet hur glad man blir av det :) Nu längtar jag tills han kommer hem så vi får kramas! Tur att han har vant sig vid kolukt numera, för jag har inte orkat duscha ännu :p
 
Hjärtat mitt

Socialisering

Det är inte ovanligt när det gäller vårt lilla gäng här i Uppsala, att det går ett par månader utan att vi ses allihopa samtidigt. Sedan när vi väl ses, ser vi till att boka in fler dejter, och på så vis blir det en period av intensiv socialisering istället! En sådan period är vi inne i just nu :)
 
I söndags var vi sju personer som träffades på stan för att äta brunch tillsammans på Güntherska hovkonditoriet (ett av Uppsalas bästa caféer som jag har skrivit om tidigare), deras surdegsbröd med lyxiga fyllningar är bara sååå goda! I söndags smakade jag ett rostat bröd med chevre, aprikosröra, nötter och ruccola, supergott om än lite för sött för min smak på grund av all honung :p Mini-toscapajerna vi åt till efterrätt, med massor av frön och nötter, var dock helt i min smak, det vill säga lagom sött :)
 
Det var strålande sol ute, och tillräckligt varmt för att sitta på uteserveringen och bara njuta av våren. Så härligt! Och roligt att träffa alla kompisar som går andra block än mig, vi ses ju inte i skolan längre.. Efter ett par timmar av gott fika och trevligt sällskap, bröt vi upp och begav oss ut på stan istället. Jag & T letade efter kläder till bröllopet vi ska på i början på juni, det gick bra för honom men sämre för mig, insåg att jag får vänta ett tag till innan affärerna har fyllt på med riktiga sommarklänningar ;)
 
I måndags var det så dags för nästa samkväm, vi var allihopa bjudna hem till J & J på födelsedagskalas! Vi fick middag och tårta, samt underhållning i form av fyra barn som röjde runt i lägenheten ;) Tolv vuxna och fyra barn i liten lägenhet ger helt klart ett trevligt och nära umgänge! På torsdag ska vi ses igen, då blire tacokväll (alternativt grillning beroende på väder) hemma hos någon som bor nära skolan. Till sist har vi bjudit hem L & E på middag här på lördag, ett trevligt sätt att avsluta en intensiv vecka av socialisering! :) Tyvärr har jag inte haft med mig kameran, och inte tagit några mobilbilder, jag ska försöka bättra mig till resten av veckan ;)
 

Aprilväder

I eftermiddag har det varit riktigt aprilväder här i Uppsala, då det snabbt pendlade mellan soligt och fint, till blåsigt och ösregn. Jag som är så förtjust i ljuset som uppstår när det är soligt och regnigt samtidigt, beslöt mig för att bege mig ut på en cykeltur med hunden trots det ostadiga vädret. Drog på Epoxy hans fina regntäcke, och mig själv mitt fina regställ, inklusive stövlar. Det visade sig vara behövligt!
 
Mitt i cykelturen byttes nämligen solskenet ut mot en hagelstorm! Det gjorde faktiskt rätt ont när de stora hagelbollarna träffade kroppen, och Epoxy som vanligtvis aldrig bekymras av väder och vind, kom mot mig med kisande ögon och såg rätt besvärad ut :) Det gick dock över snabbt till vackert väder och och en otroligt fin regnbåge istället! Förstår ni varför jag gillar detta ljus?!
 
 
Efter att ha cyklat runt på leriga stigar, var det bara att ta Epoxy raka vägen till duschen när vi kom in, så nu är han rentvättad och fin! Hoppas den positiva trenden fortsätter, för de senaste dagarna har han faktiskt kliat sig mindre än innan, det känns så skönt! Detta trots att han fäller mängder med päls just nu. Förhoppningen är att han kommer bli ännu bättre när han har fällt färdigt också.. Hoppas hoppas!
 
Resten av kvällen har jag ägnat åt att läsa vetenskapliga artiklar, ska träffa min handledare på fredag angående examensarbetet så då måste jag uppdatera mina kunskaper och fundera över hur vi ska lägga upp arbetet. Känns spännande att få träffas igen, och att få komma lite längre i planeringen! Älskling har varit kvar på jobbet och grejat med veteranskotern hela kvällen så jag har haft god tid på mig - och det kan behövas, känner att jag kommit av mig en del i denna sortens läsning senaste tiden! 

Prommis med apporteringträning

Gick inte riktigt enligt min plan idag då jag fick ont i magen igen när jag städade. Lyckades dock härda ut och tro't eller ej, men det gick faktiskt över emellanåt! Så jag hann plocka undan, dammtorka och dammsuga, innan älskling kom hem. Han satte igång att diska medan jag bäddade rent i sängen, städade toan, och torkade golven. Så nu är lägenheten ren och fräsch igen, får se hur länge det håller bara ^^
 
Lagade en sen lunch efter att allt var färdigt, gjorde en vitkålsgratäng med sambal och curry - det blev riktigt gott! Och stekte ägg till. Så det blir ingen middag ikväll tror jag, utan något sorts kvällsfika istället.. Sen begav vi oss ut på en långprommis med hunden, där vi tog med en dummy för att träna lite apportering. Epoxy blev såå glad! :D Han sprang jättefort, hoppade jättehögt och sökte dummyn med hjärtans lust. Det enda negativa var att han fortfarande är hård i munnen på dummyn, han som var såå mjuk tidigare och apporterade fåglar utan problem. Nåja, precis som med spårningen är det viktigast att han har roligt, och det hade han ännu en gång! :)
 
Nu ska jag fortsätta se sista Star Warsfilmen, äta glass och ta fram stickningen. Myspys! Hoppas ni har en trevlig lördagkväll!
 
Vitkålsgratäng med sambal oelek och stekta ägg 
 
Uppdatering
På förfrågan kommer här en förklaring hur jag gjorde vitkålsgratängen. Som ni kanske har märkt är jag inte så strikt med recept, letar lite inspiration på nätet och sen skapar jag något eget som jag tror kommer bli gott. Så några exakta angivelser får ni tyvärr inte :p
 
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka en gul lök och två vitlöksklyftor, bryn i stekpanna. Häll på två teskedar sambal oelek och krydda med lite salt, svartpeppar och curry. Strimla vitkål, ca 1/3 huvud, och bryn tillsammans med löken. Häll över någon deciliter grädde och låt koka några minuter. Till sist, häll över alltihopa i en ugnssäker form, strö över lite riven ost och sätt in i ugnen ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg. Väldigt gott tillbehör som säkert passar till en massa annat också :) 
 

Vid liv, igen

Fy och usch, vad jobbigt det är när magen inte fungerar som den ska.. Ända sedan magsjukan under påsklovet har jag haft ont i magen lite nu och då, det har funkat okej men i onsdags kväll låg jag och vred mig på soffan hela kvällen. Cyklade iväg på skolan på torsdag morgon, men kunde inte koncentrera mig överhuvudtaget på grund av magen. Fick hela sonika åka hem igen, och sen väntade ett helt dygn av magont, IGEN!
 
Igår kväll kunde jag äta mat för första gången på länge, men fick då genast ont igen. Fattar inte vad det är för fel på mig! Så fort jag byter ställning, t.ex. ställer mig upp, gör det fruktansvärt ont igen.. Men så länge jag sitter eller ligger stilla känns allt som vanligt. Väldigt skumt! Behöver jag säga att jag är ganska tunn nu också? Vägde under 50 kilo häromdagen, men nu är jag tillbaka över igen så det känns bra :)
 
Idag känns det rätt bra hittills, det har det dock gjort varenda morgon. Är först senare, när jag börjat röra på mig mer och efter jag ätit som det börjar göra ont igen. Därför har jag funderat bra länge nu på vad jag ska hitta på idag. Det är strålande vackert väder ute, T är ute i sitt nya garage som han har fått börja hyra av en kompis, och bygger någon slags ställning för att kunna hålla på med veteranskotern därute. Och jag sitter hemma och funderar på att antingen bege mig ut i det fina vädret, eller städa lägenheten. Epoxy drar in fruktansvärda mängder grus nu när snön är borta, det är 1,5 dygn sen T dammsög sist och golvet går inte att gå på längre. Suck!
 
Tror jag ska dra igång lite städmusik, och  börja diska, plocka undan grejor, dammsuga golvet - och hoppas på att magen inte börjar krångla igen. Därefter ska jag ta mig en promenad ut till garaget och se hur det går för T och hans bror (som är där och hjälper honom). Om jag fortfarande är okej såklart. Ja, så får det bli!
 
Lägger in en härlig påsk-skoterbild bara för att pigga upp det tråkiga inlägget ;)
 

Epic fail ^^

Enligt önskemål från min kära mor kommer här ett gäng bilder från påsken, där jag förevigat de mindre lyckade skoterfärderna - från hopp där föraren hoppat av i luften, via rullade skotrar, till fastkörningar i djupsnö och långt mycket värre ställen. Håll till godo! ;)
 

Påskgodis

 
Kom på att jag inte visat någon bild på påskgodiset jag bakade inför vår vistelse i fjällen, så här kommer den! Den första till vänster är med kokos- och citronsmak, med cashewnötter, mandlar, mandelmjöl, kokosmjöl, kokosolja och dadlar. I mitten ser ni en nyttigare version av snickerskaka, med jordnötssmör utan salt och socker, kokosolja, smält smör och hela jordnötter, toppat med en low carb-choklad utblandat med kokosolja.
 
Till sist till höger har vi den godaste sorten, med smak av kakao och kaffe (innehåller hasselnötter, jordnötter, dadlar, kakao, kokosolja, kaffe). Jag blev så glad, alla som smakade gillade dem faktiskt, och de blev ett uppskattat alternativ till det vanliga lösviktsgodiset. Visst, en del godis slank väl ned ändå, men inte alls så mycket som det annars kunde ha gjort. Gick faktiskt inte upp någonting i vikt under påsken, trots en del onyttigheter och avsaknad av träning. Känns bra!  

Enkla fisken

 
Här kommer en bild på mitt nuvarande favoritrecept på fisk! Går hur snabbt som helst att fixa ihop och är både supergott och nyttigt, helt perfekt i mina ögon ;) Lägger fisken, hel eller filéad på saltbädd i en ugnsfast form, med skinnet uppåt. In i ugnen på 175-200 grader beroende på hur bråttom man har. Medan fisken blir färdig, kokar jag upp vatten och stoppar i ett färskt blomkålshuvud delat i bitar (alternativt ett broccolihuvud). Koka några minuter tills de har mjuknat.
 
Blanda under tiden ihop en röra med turkisk yoghurt, ett hackat block fetaost och en halv burk pesto. När blomkålen är färdigkokad och röran färdig, ser man bubblor i fiskskinnet varpå man vet att fisken är klar (tar ca 15-20 min beroende på storlek på fisken). Dubbelkolla genom att se om ryggfenan släpper lätt. Färdigt!
 
 

Bästa föräldrarna!

 
Jag är så otroligt glad och tacksam över mina underbara föräldrar som förgyller mitt liv på bästa sätt, allt i från att de kommer hit och hälsar på till att de följer med oss till fjällen och skämmer bort oss med en massa god mat. De har alltid ställt upp för mig, och är riktiga förebilder för mig, med den aldrig sinande källan av kunskap och kärlek de öser över mig och mina syskon. Fantastiska männikor är ni båda två! Älskar er!
 

Lyckliga hund!

 
Bilden kommer från i helgen då jag och älskling var ute och lade spår åt hunden för första gången i år. Epoxy var såå lycklig! Lite för uppspelt kanske, då han vid flertalet tillfällen struntade i att spårade och sprang i full fart och letade pinnarna istället. Hrmm.. Nåja, det viktigaste är såklart att han har roligt, och det kan jag lova att han hade!
 
Så skönt att se hur glad och full av livslust han är, trots att det är jobbigt med hans allergi nu.. Sprutorna hjälper bara en bråkdel mot vad de gjorde förut, och vi kämpar på varenda dag med olika lokala medikamenter. Han kliar sig fortfarande trots allt, tror jag ska prova att höja doseringen på hyposensibiliseringen och se om det blir någon skillnad. Sen ska vi prova att byta foder också, ifall han mot förmodan skulle ha utvecklat allergi mot det också.
 
Till sist är det mest bara att hålla ut och vänta på sommaren, då ska jag se till att han är utomus hela dagarna och får bada varenda dag, då SKA han bara bli bättre!

Stickprojekt 2.0

Familjen har redan sett mitt senaste stickprojekt, men nu har jag hunnit en bra bit till och tänkte att det kanske finns någon där ute som vill se min utveckling inom stickningen!
 
Har påbörjat några stickningar men rivit upp snabbt igen då jag inte känt någon större lust att sticka enkla saker. Istället har jag tittat runt på Drops hemsida efter mönster på mer avancerade projekt, dock i bebisstorlek så det inte skulle ta mig ett år att sticka färdigt. Blev totalt kär i en body med mönsterstickning, så den fick det bli!
 
Skrev ut mönstret och inhandlade garnet precis innan påsk, satte igång på vägen upp mot fjällen och fick riva upp ett antal gånger då jag hade problem med att få till ökningar, vilket jag aldrig stickat förut. Sen när jag väl hade kommit igång och skulle börja mönstersticka, ja då insåg jag och mamma att jag av någon konstig anledning behövde dubbelt så tjocka stickor för att få rätt storlek på bodyn! Så det var bara att köpa nya stickor på nedvägen igen, och börja om från början. Med andra ord har jag bara stickat i tolv dagar, och såklart inte stickat hela dagarna (har inte stickat nånting i skolan). Därför känner jag mig otroligt nöjd över att ha hunnit så pass långt, med tanke på att jag har stickat mönster med flera färger för första gången!
 
Från början var det jobbigt såklart när det gick dåligt, men så fort jag hade kommit igång blev det superkul och det är så roligt att se något så vackert växa fram från mina händer! Ganska fränt att hela bodyn kommer stickas i ett stycke, kommer inte behöva sy ihop någonting faktiskt. Detta ger mersmak - har redan börjat fundera på nästa projekt ;)
 
Babybody 6-9 månader, efter att nedre delen är färdig stickas ärmarna på strumpstickor!

Skoltrött men glad ändå!

Första veckan i skolan efter påsklovet är avklarad. Aldrig har veterinärstudenterna varit så oengagerade som nu, men det är just det som gör att jag inte oroar mig - jag är långt ifrån ensam! Även de personer som har valt Produktionsdjursblocket själv, som älskar kor och enbart vill jobba med dem, klagar över hur tråkigt och jobbigt allt är. Då är det inte så konstigt att jag som inte alls kommer jobba med kor i sommar (vilket de flesta andra ska), tycker att det känns som bortkastad tid.
 
Trots allt känner jag mig glad! Har haft en härlig påsk, jag har flera långhelger framför mig och snart börjar kirurgikursen. Efter det har jag mitt allra sista sommarlov, och jag ska jobba som veterinär på bästa arbetsplatsen! Dessförinnan ska jag dock vara LEDIG, längre än någon sommar tidigare. Har haft mina funderingar över om det var rätt beslut att enbart arbeta halva sommaren, men när jag tänker på att det är mitt allra sista sommarlov så känns det helt rätt! Ska bli underbart att få spendera tid på riktigt med min familj och släkt.. Självklart känns det bra att ha lite tid att läsa på inför jobbet också ;)
 
Tänk vad mycket ens egna inställning kan göra för att förändra tillvaron. Min käre sambo gav mig en riktig tankeställare när han förra helgen påpekade hur negativ och deppig jag faktiskt har varit de senaste månaderna, och att det även påverkar honom negativt. Plus att han är less på alla mina "måsten". Så jag bestämde mig för att vända på steken och försöka se på allting positivt istället, och sluta göra saker för att jag måste och göra det jag vill istället. Fungerar faktiskt väldigt bra nu, med tanke på att jag inte har några tentor längre som jag måste plugga till såklart. Livet flyter på bra just nu och det är skönt!
 
I helgen har det med andra ord inte blivit mycket gjort. Har slappat i soffan, sett flera filmer, och stickat den mesta delen av tiden. Igår gjorde jag iaf egen müsli, som blev riktigt god. Idag har vi varit ute och spårat med hunden, sen tvättade T kläder och jag planterade om mina blommor. Så nånting blev ändå gjort, och vi känner oss värda yoghurtglass med blåbär till kvällsmyset framför Star Wars kl nio :)  
 
 
 

Påsken

Den efterlängtade påsken kom så äntligen! På skärtorsdagen skrev jag gristenta på morgonen - min allra sista skriftliga tenta som gick på rekordtid, nämligen 50 minuter - därefter skyndade jag mig hem för att göra i ordning det sista innan avfärd. Resan gick väldigt bra, vi stannade bara en snabbis i Ramsele, så trots två snöskotrar på släp var vi uppe på runt nio timmar. Sen vare omlastning av skotrar innan vi fortsatte upp till Hemavan. Så skönt att vara uppe redan på kvällen!
 
I Hemavan stannade vi tillsammans med min familj fram tills onsdagen. Vi hade inte något höjdarväder, men solen tittade iaf fram ibland, och då kan jag lova att kameran rycktes fram snabbt ur väskan! ;) Hade förutom älskling även lillebror och två av hans kompisar att fota actionbilder av när de lekte med snöskotrarna i drivorna med, så det blev många bilder! Varje dag spenderade vi på olika ställen mötte upp med olika sällskap, omväxling förnöjer ;)
 
Bilder från Jofjället med min familj m.fl.
Södra Storfjället med ett stort men gemytligt gäng
 
Onsdagen spenderade vi nedanför Ryfjället med mormor & R, då var det dock riktigt skitväder med snöstorm så kameran fick vara kvar i väskan ;) Däremot hoppade jag av skotern och gick sista biten tillbaka från fjället för att ta några naturbilder, då det var lite bättre väder där nere. Vi blev dock inte så långvariga där, istället åkte vi tillbaka till byn igen och hängde med svärfar, åt våfflor och såg en värdelös film (Killing them softly med Brad Pitt) innan sängdags.
 
Bilder från Yttervik
 
På torsdagen bestämde vi oss för att ta snöskotrarna och köra de fyra milen upp till T:s farmor och farfars stuga - jag, älskling, T:s lillebror och hans tjej. Härligt att köra på fina, breda leder! Var lite snöblint bara, men när vi väl kom upp sprack molnen isär och vi hade fint väder mest hela tiden. Så vi blev kvar ända tills på lördagen, då jag fick en släng av magsjuka (för första gången sen jag var liten) och åkte hem till mina föräldrar istället. Låg i nya soffan och tyckte synd om mig själv, medan äldsta lillasystern pratade mig på bättre humör igen och höll mig sällskap :) Såg film på kvällen och kunde smaka syrrans underbart goda och nybakade mjukbröd, mums!
 
 
Så på söndagen var det dags att packa ihop och dra sig nedåt landet igen. Trots lite halvtaskigt väder och magsjuka känner jag mig ändå väldigt nöjd med mitt påsklov! Att få så mycket tid tillsammans med våra respektive familjer och släktingar är helt fantastiskt, mamma och pappa har verkligen skämt bort oss med en massa god mat, vi har sett vackra vyer och haft roliga kvällar tillsammans. Helt underbart som vanligt, står fast vid att påsken är den bästa tiden på året!

RSS 2.0