Kvällspyssel

I veckan har jag ägnat mig åt pappersgöra medan älskling varit ute i garaget och skruvat i skotern på kvällarna. Skönt att rensa och sortera bland alla papper innan det är dags att göra i ordning kontoret på riktigt. Just nu har jag bara ett skrivbord där och ingen plats för allt som ska in. Kan lova att det finns massor med pärmar och böcker efter 5,5 års universitetsstudier!

Blev lite full i skratt när jag hittade dessa lappar som fanns kvar efter min allra första termin på veterinärprogrammet, när jag skulle plugga in alla aminosyror. Kan inte säga att jag har använt informationen särskilt mycket i yrkeslivet ;-)


Idag har jag kastrerat katter utan sköterska då nästan alla är sjuka. Alltså gjort allt från att ge sedering, raka, tvätta, plocka fram grejor, smärtlindra och såklart utföra själva kastreringen. Tog lite längre tid! Tur att jag inte hade så många inbokade.. Imorgon är vi bara två veterinärer men förhoppningsvis nån fler sköterskor. Sen är det helg! 

Helgens planerade skotertävling är inställd så då passar vi på att bara vara hemma tillsammans. Ska bli skönt! För sen är det skotertävling varje helg ända fram till påsk. Puh! Nej nu ska jag gå isäng för att vila mig i form, vill inte bli sjuk jag med..

Hard work work

Kände mig nästan utvilad i lördags efter att ha tagit det lugnt och läst hela förmiddagen. Tog sparken ned på sjön och läste en stund ute också för att få lite luft (vovven var med T i inlandet i helgen så då blire dåligt med promenader). Härligt väder! 


På söndagen blev det mer jobb, var där från kl 13-21 utan att äta något så då försvann den utvilade känslan ganska omgående. Plus att jag gjorde ett kejsarsnitt för första gången på länge. Igår stod jag på operation på förmiddagen och sprang runt på polikliniken på eftermiddagen med nästan alla sköterskor sjuka och dessutom en veterinär som gått hem sjuk och lämnat patienter efter sig. Var inte hemma förrän kl 19. Efter åtta arbetsdagar i rad är man verkligen helt slut i både kropp och knopp!

Så idag är det än en gång vila som står på schemat, förutom långpromenader med min käre hund förstås :-) Skulle önska mer än en dags ledighet för återhämtning.. Men det är bara att stå ut en månad till så är det dags för ledighet på riktigt! :-D Så välbehövligt efter ett helt års hårt arbete! Det har jag förtjänat!

Drömbröllop

Ja det första inlägget var en slags förklaring till varför jag varit borta så länge. Sedan att min gamla dator inte ens duger till att blogga på längre gör ju saken lite besvärligare.

Hur som helst, jag lovade ett inlägg om vårt bröllop! Jag och älsklingen (fast mest jag) hade bestämt att vi inte skulle veta hur vi skulle se ut innan bröllopsdagens morgon. Vi sov alltså på varsitt håll hos våra föräldrar, gjorde oss i ordning där och träffades sedan på förutbestämd plats tillsammans med vår fotograf. Vi ville fotograferas ute i naturen då det speglar våra intressen allra bäst. Tyvärr hade vi otur med vädret, det var iskallt, stormade och regnade. Usch vad jag frös! Det var ändå fantastiskt att få se älskling stå dör ute på en udde och vänta på mig, se hans stora leende när han vände sig om och fick se mig. Så fin han var! Fotograferingen blev alltså inte så lång som vi tänkt det på grund av kylan. Vi åkte sen en sväng med finbilen vi fått låna av en bekant. 

När vi satt sen i bilen utanför kyrkan och väntade på att få gå in var vi så sjukt nervösa! Tobias var nästan på väg att starta bilen igen och köra därifrån när klockorna började ringa, tur att vi hade varandra iaf ;-)


När vi väl hade gått in i kyrkan tillsammans med världens sötaste näbb, släppte nervositeten och jag bara njöt av alltihopa. Mina syskon sjöng en duett så vackert och Tobias kusin sjöng solo en riktig rockballad. Min farbror vigde oss och höll ett fantastiskt tal som vi fortfarande pratar om ibland :-) När vi sedan gick ut ur kyrkan till den glada utgångsmarschen kände jag bara ren och skär lycka! Fortsättning följer...

Kär

Ni vet hur man brukar att säga att förälskelsen alltid svalnar efter en tid och övergår till något annat? Jag har funderat över det väldigt länge, och liksom väntat på att den skulle försvinna. Men vet ni vad, det har den aldrig gjort!
 

Jag och min Tobias har varit tillsammans i åtta år och elva månader - och jag är minst lika kär nu som den allra första dagen av vårt förhållande. Det pirrar i magen när jag ser honom, om han så bara har varit ute med hunden eller inne i ett annat rum ett tag. Tröttnar aldrig på att titta på honom, han är verkligen det finaste jag vet - och jag smälter av att se in i hans ögon.. Det bästa ögonblicket på hela min dag är att komma hem och få kramas med min make - känslan att veta att han slappnar av och känner sig lycklig i den stunden gör att mitt hjärta nästan spricker av kärlek!
 
Minns när vi var på bröllop förra sommaren, då en av tärnorna plötsligt frågade oss hur länge vi hade varit tillsammans. När vi sa "sju år" blev hon helt chockad och sa att hon trodde vi hade varit tillsammans bara några månader eftersom vi såg så nykära ut! Hon tyckte absolut att vi skulle gifta oss då vi verkade vara som gjorda för varandra.. Exakt 20 dagar senare friade Tobias till mig, på midsommarafton 2013. Vet inte om den händelsen bidrog till att han slog slag i saken men det gjorde mig fantastiskt glad i alla fall! ;-)

Vi hade ett fantastiskt bröllop i midsomras och trots att vardagslivet ofta kör slut på energin, finns kärleken alltid där som en grund att stå på. Vi stöttar varandra i vått och torrt. Han är min allra bästa vän som känner mig utan och innan, han kan göra mig galen men får mig att skratta, han kan få mig att gråta men också trösta mig med sina kramar. Vad jag än gör, är det roligare om han är med. Utan honom är jag verkligen halv. 


Tobias, önskar dig lycka till på tävlingen idag, längtar tills vi ses imorgon, jag älskar dig!

Tomt hus

Så var det helg, tyvärr har jag jobbhelg och älskling har åkt hemåt inlandet för att tävla i Burkarcupen imorgon, långlopp i Blattnicksele. Alla hjärtans dag spenderas alltså ensamt, i ett stort hus. Hoppas faktiskt att jag får åka in på kliniken och träffa bästa Maria imorgon så jag får nåt sällskap!

I år är det alltså premiär för Tobias på Burkarcupen. Pappa har deltagit i många år, tror han varit med sen starten.. Jag har bara tittat på tidigare. Sista åren har även lillebror varit med. Pappa har bearbetat Tobias under lång tid med skotersnack, till slut tog planerna fart om att starta ett eget team i Burkarcupen inför denna säsong, 2015. Förra helgen var det då tävlingspremiär i Bygdsiljum och tro det eller ej men de lyckades övertala mig att tävla då också för teamet!

Lyckades då vinna båda mina heat i backtävlingen, strulade dock till det med en tjuvstart i A-finalen, fick släppa förbi de andra men lyckades till slut ändå komma 2:a! :-D Gav såklart blodad tand, det var dessutom mycket mindre nervöst att deltaga än att titta på.. 


I teamet Gashäng Racing ingår alltså pappa, Tobias, min lillebror och jag, men även Tobias lillebror och hans tjejs bror, Samuels barndomskompis Z (uppvuxen i huset bredvid vårt och som även är tillsammans med Tobias lillebrors tjejs syster) och slutligen en junior som inte ingår i släkten utan är rekryterad :-) De är väldigt seriösa i satsningen med dekaler, sponsorer och till och med ett race-tält! Själv kommer jag inte delta till 100 %, både med tanke på jobbet men också på grund av att jag inte har nån egen skoter för tillfället. Får se hur det blir till nästa säsong ;-)


Pokalen jag vann förra helgen i Burkarcupspremiären!


She's alive!

Ojoj, nu blev det ännu längre uppehåll, nästan ett år har gått sedan jag sist uppdaterade. Livet bara rusar förbi! För några dagar sedan firade jag 1-årsjubileum på jobbet. Känns helt overkligt att jag jobbat som veterinär på heltid ett helt år. Jag lär mig nya saker varenda dag. Ändå har jag massor med år kvar att arbeta, hur mycket kommer jag inte kunna om några år till?!

Ett heltidsarbete som veterinär är dock mer än heltid om man räknar antal arbetade timmar. Ligger nog snarare runt 50-60 timmar per vecka i genomsnitt och arbetet är väldigt intensivt. Både tidsmässigt (hinner bara fika ett par gånger per månad) och tankemässigt så man blir sliten helt klart. Skulle ändå inte vilja byta jobb för allt i världen - jag älskar mitt yrke! Men önskade att jobbet inte tog så mycket av min energi som det faktiskt gör..

Sen blev jag riktigt sjuk i höstas, efter en 85-timmarsvecka, drabbades av lunginflammation och var sjukskriven 3 veckor. Borde egentligen varit hemma lite längre än så men var för trött för att orka bråka med läkaren. Så jag fick luftigt bokat och sov mellan patienterna på jobbet. Luftvägarna är fortfarande inte helt återställda så här 4 månader efter lunginflammationen. Det blir bättre för varje vecka, men jag har fortfarande inte vågat mig på någon träning eftersom jag får svårt med andningen bara av att pulsa i lite för djup snö på hundpromenaderna.

Just nu ser jag dock massor fram emot nästa månad, då ska jag ha min längsta sammanhållande ledighet sedan jag började arbeta. Jag och min käre make har bokat in en weekendresa till Paris! Egentligen har vi varit på väg dit sedan för 8 år sedan eftersom jag fick en Parisresa av honom i födelsedagspresent. En veterinärutbildning kom dock emellan! Nu är det alltså äntligen dags - vi tar det som en försenad bröllopsresa istället ;-) 

På tal om det har jag ju gift mig sedan sist! Lovar att jag ska skriva ett separat inlägg om det framöver ;-) Hade en otroligt fantastisk bröllopsdag som jag aldrig kommer att glömma!RSS 2.0