Bruno

Då det inte fanns några bilder på undertecknad (som vanligt) från fjällen tog jag helt sonika fram kameran och skapade ett nytt! Så här kommer bildbevis på att jag faktiskt fick lite färg av fjällsolen - och att fräknarna vågat sig fram. Kom samtidigt på att jag nog inte hunnit visa mina nya glasögon heller, det blir två flugor i en smäll helt enkelt!Ikväll har vi haft besök av M & I, trevligt värre! Jag bakade citron- och limekaka, det är en av mina favoriter bland efterrätter (undantaget ris á la malta, marängsviss och fruktsallad). Mums! Tobias visade Total blackout på Kanal 5 play, det märks att de är släkt de båda bröderna då de har samma humor :) Plus att deras pappa också tyckte programmet var fruktansvärt roligt.. Jag & I var mer måttligt roade :p

Annars så har skolan rullat igång med hög fart igen. Inlärningsmålen för denna veckan känns oändliga! Samtidigt ger alla övningarna vi ägnar åt oss i skolan väldigt mycket mer än bara föreläsningar, plus att vi faktiskt har lärt oss det mesta en gång förut - men ettan känns väldigt långt borta just nu.

Tillbaka på gamla Asis igen, med näsan nedkörd i sprithundarna vars ångor gör en vimmelkantig. De där musklerna finns kanske någonstans i minnet ändå, och benknölarna går lättare att lära in denna gång. Men mycket att plugga är det hursomhelst, så jag tror att Valborg får bli en plugghelg. Jag vet ju själv hur svårt jag har att slappna av när jag vet att en massa plugg bara ligger och väntar på mig därhemma. Dessutom kommer ju farmor och farfar till Uppsala, så jag måste hinna se dem en stund också :)

Slut på svamlet, nu ska jag bums isäng!


Till fjälls

Nu är vi tillbaka i verkligheten igen. Påsklovet har varit helt underbart! Tiden har mestadels spenderats i fjällen, tillsammans med T och min familj. Fantastiskt väder, trevligt sällskap, massor med snö och perfekt skoterföre. Kan man önska sig något mer? Nä, skulle inte tro det!

Mindre roligt var att älsklingens skoter havererade mitt i veckan, men han höll god min iaf och försökte bli vän med solen istället :) Bruna blev vi allihopa! Utom Epoxy då, men han stortrivdes med att springa bredvid skotrarna och sedan ligga och ta igen sig i snön.

Jag låter bilderna tala som vanligt tror jag. Allt är dock inte fångat på foto. En dag hade vi lite mindre bra väder, då passade vi på att styra kosan mot badhuset. Ångbastu, bubbelpool och motionssimning var inte helt fel. Sen så var jag iväg och provade skidspåren några gånger också med mina nya skidor. Huu, vad det gick fort i nedförsbackarna! Inte min grej det där riktigt, jag åker hellre på platten :)


Arga djur

Hujedamig, vilken träningsvärk jag har! Var länge sen jag hade så här ont, tur att det är den bra sortens smärta iaf, som bevisar att man gjort nånting bra ;) Hoppas kunna springa en gång till i veckan, innan vi styr kosan uppåt, men då gäller det att träningsvärken går över snart :)

Idag har vi auskulterat både hästar och hundar. Det var min första kontakt med skolans egna undervisningsdjur. Måste erkänna att intrycket inte var särskilt gott. Hunden vars hjärta jag & A skulle lyssna på, morrade så fort vi tog i henne. Till sist fick vi ge upp, då jag saknade lust att bli biten.. Senare, när vi övergick till hästen, var den lika sur. Högg i luften mot oss.

Men HALLÅ?!
Vad kan vara mindre läskigt än att en snäll veterinärstudent håller ett stetoskop mot huden? Hur ska det gå när vi ska träna att sticka dem!? Jag vill inte veta.. Man tycker ju att undervisningsdjuren borde vara utvalda och tränade för att passa så bra som möjligt till uppgiften. Nåja, när vi till slut bytte ut både hunden och hästen fick vi väldigt snälla djur. Kanske bra att jag numera vet vilka man ska hålla sig bort från :p

Dagarna är väldigt långa, jag kliver upp samtidigt som T för att hinna gå en ordentlig promenad med hunden innan åtta då vi börjar. Cyklar såklart hem på lunchen också. Hemma efter fyra, går ut med jycken igen, och lagar sen mat. Klockan var runt sju när jag var färdig. Nu har jag en hel del på min Att göra-lista, mycket planering ska göras inför både påsken och sommaren. När allt har fallit på plats lite mer ska jag berätta hur planerna ser ut! :D

Hoppas T kommer hem snart, han har beordrad övertid ikväll men jag hoppas han hinner hem till DH :)


Källa

Mittfest

I lördags hade Veternitas, det vill säga min klass, Mittfest. Det innebär att vi firade att vi nu hunnit med halva veterinärprogrammet. Tänka sig. Att vi dessutom har den roliga halvan kvar är ju ett plus. Snart börjar allt det kliniska, gissa om jag ser fram emot det efter tre år med enbart teori!!

Vi hann med en hel del lekar, tal och underhållning under kvällen. Maten var god, asiatisk buffé, men jag skippade köttbullarna i "jordnötssås". Mer tveksamt om det var asiatiskt :p Tog bilen hem rätt tidigt ändå för att vara så pigg som möjligt under söndagen.
Igår hade vi nämligen avslutning på buggkursen. Känns riktigt tråkigt faktiskt, de här tio veckorna har gått otroligt fort. Vi funderar på att gå om medelkursen till hösten, för att verkligen känna oss säkra innan vi går över till den avancerade kursen..

Innan buggen var jag dock uppe tidigt och pluggade hela dagen. Älskling åkte på stan en sväng och kom sen hem och hade lite modevisning för mig ;) Det är en hel del att plugga nu på denna kurs. Bara fjärde dagen idag och jag har redan hunnit ha en massa föreläsningar och övningar, och så basgruppsmöte imorse. Dessutom har jag tagit min första röntgenbild. Kul! Imorrn har vi kardiologidag, då ska vi ha föreläsningar, analysera EKG som vi tagit på våra egna hundar, och auskultera både hundar och hästar.

Igår var vi även väldigt duktiga, jag & T, som var ute och joggade med hunden. Gick faktiskt oväntat bra, med tanke på hur länge sen det var sen sist. Nu har säsongen börjat, även om det var lite isigt här och var i skogen. Hunden lyckades ta sig ett dopp också dessutom ;)

Näe, nu ska jag återvända till bilddiagnostikens värld, och titta på lite röntgenbilder ;)

Huuuungrig

Första skoldagen på mååånga veckor är avklarad! Jag känner mig dock lite förvirrad över schemat, gruppindelningarna och alla övningar från A till Ö ungefär. Plus att det känns rätt oklart vad vi faktiskt ska lära oss, men jag hoppas det klarnar med tiden.

Idag hade jag sett fram emot en lugn eftermiddag hemma, men det visade sig att vi hade en övning även då, trots att vi har "programgemensam fri eftermiddag" den första onsdagen varje månad. Eftersom de inte får schemalägga då var den inte schemalagd helt enkelt!

Jag hade därför inte tagit med någon lunch till skolan, och fick således skynda mig att cykla hem, slänga i mig lite mat, ut med hunden och sen cykla tillbaka. När övningen var slut orkade jag inte cykla hem igen eftersom jag ska äta middag hos en kompis ikväll som bor bredvid skolan. Detta medför att jag just nu är vääääldigt hungrig, sådär att jag nästan ser dimmigt. Hoppas på god mat ;) Om någon undrar innebar övningen att vi tog EKG på våra hundar, Epoxy fick däremot stanna hemma eftersom vi hade flera andra hundar redan..

Nu sitter jag på kliniken och har skrivit ut en hel hög med föreläsningshandouts och diverse kurslitteratur. Jaha, det är bara att börja hårdplugga igen. Tur att sommaren kommer snart..

Ikväll efter maten ska vi planera en resa tillsammans, jag och mina klasskompisar. Vi hade tänkt åka iväg första veckan på sommarlovet. Vet inte riktigt än om jag kommer att ha råd, eller snarare om jag kommer kunna tvinga mig själv att använda pengarna till en resa. Spara, var namnet!


Huvudvärk

Det händer så mycket på en och samma gång att jag inte vet vad jag ska göra egentligen! När jag blir stressad spänner jag mig och biter ihop käkarna, sedan kommer huvudvärken som ett brev på posten. Usch!

Imorgon börjar nästa kurs, Klinisk anatomi, konsultationskunskap och näringslära heter den. Mycket på samma gång där med. Hoppas verkligen att det går bra! Allvaret börjar på en gång med en massa övningar, till exempelvis ska vi lära oss läsa av röntgenbilder. Det blir nog intressant..

Annars så kan jag numera stolt titulera mig Kandidat i Veterinärmedicin! Examineringen gick bra både skriftligt och muntligt. Särskilt roligt var att jag fick så många positiva kommentarer efter den muntliga redovisningen av mitt arbete, och jag tror faktiskt att mitt syfte uppfylldes. Det vill säga att öka kunskapen om atopisk dermatit hos mina klasskamrater tillika blivande veterinärer. Kandidatexamen, check!

I helgen som var hade vi besök av min lillasyster. Hon bor och jobbar numera i Stockholm, så det är ju inte särskilt långt borta. Vi tog det mest lugnt härhemma (synd att vädret var dåligt), men vi hann med en sväng på stan och ett besök ute hos kusinerna också. 

Jag borde verkligen försöka ge mig på att städa härhemma, hunden drar in enorma mängder grus nu när snön har smält bort här i Uppsala. Om bara huvudvärken kunde släppa..  


Förra årets vårtecken fotade den 14 april - snart är det dags igen!

RSS 2.0