Nya traditioner


Helgen var precis så där lugn och mysig
som jag hade önskat, fast ännu bättre :) Vi spenderade nämligen lördagen hos moster, farbror och kusinerna. Åt en massa gott och såg film tillsammans. Det var mys! Filmen var bra dessutom, Draktränaren hette den och var en animerad familjefilm..



Nu såhär i början av den nya kursen (Livsmedelssäkerhet) har tjejgänget beslutat att införa en ny tradition, med start idag. Varje måndag ska vi träffas och laga mat, äta tillsammans och gå igenom föregående veckas föreläsningar. Kombinera nytta med nöje helt enkelt!

Det låter faktiskt som en väldigt bra idé, förutom att jag måste laga mat igen när jag kommer hem så T får middag och vi båda får lunch till tisdagen. Men det får lov att gå bra :p

Annars känner jag mig grymt opeppad inför denna kurs. Vi slutar sent varenda dag, vilket innebär att man missar det lilla dagsljus som är. Mörker gör mig så trött! Plus att vi har förpassats till en liten föreläsningssal där alla inte ens ryms (lärarna menade på att inte alla studenter brukar vara med varje dag - men då har de inte träffat vår klass..). Som om inte det vore nog är belysningen jobbig, det är surrande ljud i bakgrunden, ventilationen är obefintlig, och de nedfällbara stolarna är supergamla och otroligt osköna (gav ont i knäna redan första dagen).

Hoppas det vänder! Skulle hellre ägnat tid och kraft åt att förbereda inför julen, köpa klappar osv. Det får väl bli helgerna.. Har iaf fixat några klappar, och klurat ut några till. Plus att jag lyckats skriva en egen önskelista (äntligen) på efterfrågan.

Jag längtar till jullovet!!




Fullständig lycka

Fantastiskt hur livet kan svänga från en dag till en annan. Igår var jag fruktansvärt less på tentaplugg, hade tappat all energi, och mådde allmänt dåligt då matintaget varit under all kritik senaste veckan. Idag är livet på topp!

Tentan är skriven, och jag tror att det gick bra! Finaste älsklingen pysslar om mig. Vi har ätit tacos. Jag har en LEDIG helg för en gångs skull! Som grädde på moset köpte jag en present till mig själv efter tentan, som lite uppmuntran. Dyrt som skrutt, men oh vad jag inte ångrar mig!

Jag köpte världens bästa, vackraste anatomiatlas idag. Varje sida är en underbar explosion av färger, bilder, fakta. Och jag måste vara knäpp, tänker ni då. Nej, säger jag, bara totalt insnöad i det fantastiska yrke som jag faktiskt har hunnit halvvägs mot. Det är svårt att greppa, jag SKA bli veterinär! :D

Imorgon ska jag slappa framför tv:n, vinterstudion startar, och jag bara älskar vintersport. Tvättiden ska avklaras. Och en del bortstädning av papper är på sin plats. På söndag ska vi se Harry Potter på bio och äta ute. En mycket mer perfekt - lugn - ledig helg kan jag inte tänka mig.

Lycka!

Inneboende

Som sagt har vi haft besök här nästan en vecka, har varit så mysigt att ha L här så pass länge. Mot slutet började det ju nästan kännas som att hon bodde här. Sista kvällen frågade L också om vad vi skulle säga om hon flyttade in. Både jag och T tyckte det var okej :D Synd bara att hon just har börjat en utbildning nere i Småland :p

Vi har hunnit med alldeles lagom mycket dessa dagar! På torsdagkväll efter en god middag åkte vi iväg på buggträning. L fick också prova dansa, med skräckblandad förtjusning ;) Kul var det!!

Fredagen var jag ledig, härligt nog, så vi åkte iväg på stan efter hundens morgonpromenad. L hittade lite kläder, jag var duktig och köpte ingenting :) Sen fikade vi på ett café. Mysigt! T hämtade upp oss efter jobbet, sen åkte vi hem och hjälptes åt att laga världens godaste tacogratäng. Mums, och den smakade fantastiskt i kombination med Idol på tv också ;)

På lördagen åkte vi ganska omgående ut på gården för att rida. Hade ju inte varit där på länge, så döm om min förvåning när Jennifer gick superfint. Hon måste verkligen fundera på vad jag försöker lära henne mellan gångerna.. Duktiga pålle! Var trevligt att träffa alla människor också ;)



Väl hemma åt vi ugnsstekt röding med pressad potatis. Efter middagen blev vi sugna att träffa mer folk, så när vi fick nys om att M hade tjejkväll hemma hos sig lyckades vi snabbt bli inbjudna och åkte dit! Vi hade superskoj, med en massa trevliga tjejer och roliga spel. När de skulle dra vidare ville vi inte riktigt att kvällen skulle ta slut, så istället för att åka hem följde vi med ut och dansade.

Var kul men alldeles för högt ljud, så efter en timme gav vi upp och körde hem igen. På hemvägen blev jag stannad av Polisen två gånger och fick blåsa för första gången här i storstaden! Och så hade jag inte mitt körkort (det var i Småland, men det är en annan historia), men det gick tydligen bra ändå :)

Söndagmorgon gick jag, L och Epoxy ut på långpromenad ut till en fin utkiksplats där vi satt och pratade en stund. När vi kom hem igen var vi duktiga och pluggade ett tag. Under tiden var T ute på stan, han överraskade oss när han kom hem med nya kläder och ny frisyr :) Därefter lagade vi middag innan det var dags att åka på buggkursen. Näst sista gången, jag kommer sakna alla!

På måndagen gick jag i skola på förmiddagen, L stannade hemma för att plugga. När jag kom hem gjorde vi färdigt maten, tjälknöl med potatisgratäng! Efter mat åkte vi till S för filmkväll med tjejerna. Mysigt! Supergod morotskaka fick vi dessutom, och drack pepparmintste :) Synd att filmen slutade så dåligt bara..

I tisdags morse åkte alltså L hem igen, så nu är det alldeles ensamt här igen. T stannar kvar på jobbet och tar igen förlorad skruv-tid. Och nu har snön kommit! Men den börjar redan smälta dock.. Hittade en bild jag fotade för någon vecka sedan, innan snöovädret. Här går jag med hunden varje morgon. Vackert!





Stress & studiebesök

Jahapp, kanske dags att skriva här nu då? :)

Har haft så extremt fullt upp den senaste tiden så prioriteringarna har legat på annat håll. Hoppas att det lugnar ned sig snart, för jag börjar vara less på att känna mig otillräcklig. Varje kväll när jag ska gå isäng kan jag inte sluta tänka på allt jag skulle vilja ha gjort under dagen. Men inte alls hunnit med...

Samtidigt så har jag hunnit plugga ganska bra, och gjort en massa skoj också!!

Till exempel har vi varit på folkracetävling och hejat på T:s arbetskompis. Och varit två gånger och hälsat på lille bebisen som en annan av T:s arbetskompisar tillika granne har blivit pappa till. Jag hade glömt bort hur otroligt små de kan vara!! Han får växa i kläderna han fick av oss :p



Förra veckan skrev vi alltså höstens första salstenta. Den handlade om dosräkning, receptskrivning och föreskrifter. Igår fick vi igen den - jag hade 100% rätt på båda delarna! Jippi! Nu närmar sig dock den stora tentan, så någon paus blev det inte.

Efter tentan satte jag igång att röja lägenheten, planera storhandling osv. För hela torsdagen gick bort iom att vi var på studiebesök på Astra Zeneca i Norrtälje. Mycket intressant! Vi fick föreläsningar och rundturer bland forskningsavdelningar och försöksdjur.



Vilket etiskt dilemma det är med försöksdjur! Djuren hade det ändå hyfsat och man klarar sig tydligen inte utan att testa på djur, men jag tyckte synd om hundarna som aldrig får gå ut.. och kaninerna som saknade strö och inte hade tillgång på hö - hur bra mår dom egentligen..?

Sen så var det helt stört att den allmänna uppfattningen inom läkemedelsbranchen är att djur inte kan känna smärta. Deras reaktion menar de är bara svar på nociceptiva stimuli. Bah! Så enligt dem kan man inte säga till en läkare att djur har ont, då får man mothugg. Det har jag svårt att tänka mig, eller är det bara för att jag är så insnöad inom djurvärlden?

När jag kom hem från en lång dag (bussen gick 6.30 och återkom 18.30) var det skönt att mötas av bilen med inte bara älskling, utan också min kära vän L! Hon har varit här ända sen dess till och med igår morse. Men vad vi hittade på får jag nog skriva i ett eget inlägg, annars kommer ingen orka läsa :p


RSS 2.0