Maximal otur

Såg att kära mor har funderat hur det gick på tentorna och om inte min mobil ska börja fungera snart, så jag tänkte ge er (dvs. dig mamma) en snabb uppdejt på den fronten.

Tentorna gick nog ganska bra, epidemiologin gick snabbt och smärtfritt, men statistiken var riktigt tuff. För det första hade dem snålat och kopierat upp rutpapper istället för att ge oss dem ur ett block. Rutorna var kolsvarta, så man blev helt yr i huvudet av att sitta och stirra ned i dem i tre timmar, nästan utan att kunna se vad man skrivit (jag skriver alltid med blyerts..). Förmodligen därför jag var så slut på efteråt!

Dessutom var det bara tre frågor på hela tentan, fast med massor av följdfrågor. Vilket innebar att när jag suttit och jobbat med andra uppgiften i typ 1,5 timme och kommer till sista delfrågan, upptäcker att mitt svar inte direkt stämmer överens med den något ledande frågan. Inser att jag förmodligen har gjort fel någonstans tidigare i frågan, men bara har en halvtimme på mig att räkna på sista frågan. Hoppas bara att jag kan få rätt för att jag kanske har utfört uppgiften på rätt sätt, men gjort något räknefel någonstans på vägen..

Det om tentorna. Så till mobilen. ALLT har verkligen gått fel när det gäller den biten. Detta har hänt:

1) Täckningen FÖRSVANN på väg tillbaka från påsklovsfirandet och kommer inte tillbaka på två dagar

2) Jag får inte tag på kundtjänst eftersom de inte har någon mailadress, jag kan inte ringa, T jobbar sent, och jag kan inte logga in på Mina Sidor heller eftersom lösenordet skickas via sms

3) T kommer äntligen hem i tid så jag ringer kundtjänst, visar sig att simkortet GÅTT SÖNDER så de ska skicka ett nytt

4) Jag väntar i nästan EN VECKA på simkortet

5) Dagen innan simkortet äntligen kommer, blir min mobil ÖVERKÖRD6) Simkortet kommer och jag har INGEN MOBIL så jag kan ändå inte använda det

7) T kommer på att han har en gammal mobil liggandes med trasig display, så han beställer ny display

8) Displayen kommer, när T monterat den upptäcker han att den är TRASIG

9) Företaget skickar en ny display, väntar några dagar till innan den kommer, men den är iaf hel

10) Försöker aktivera simkortet enligt anvisningarna men det FUNGERAR INTE

11) Ringer kundtjänst och får prata med en människa är totalt oförstående och kommer med en massa konstiga frågor i fem minuter innan hon till slut fattar vad jag vill

12) Sätter in det nu aktiverade simkortet i mobilen med ny display - och upptäcker att den är LÅST

13) Här är vi nu, T ska ta med mobilen till en affär för att se om de kan låsa upp mobilen så jag kan använda den

Har jag maximal otur eller vad?!

Today's the Day

Nu är jag tillbaka igen, efter ett litet uppehåll på grund av tentaplugg. Ja igår pluggade jag såklart inte, men var så sjukt trött att jag bara låg apatisk i soffan hela kvällen. Idag är jag på topp igen!

Idag är också dagen då vårt nya liv börjar. I tentapluggsperioder är det kanske självklart att städningen hamnar lägre ned på prioriteringslistan. Men den här gången har lägenheten blivit extremt eftersatt, eftersom även T varit väldigt upptagen. Han har nämligen jobbat över eller i varje fall stannat kvar på jobbet i princip varenda kväll sedan påsklovet. Mycket jobb som lagts på hög såklart.

Hursomhelst ska vi nu prova ett nytt sätt att fördela städningen. Sedan sist jag berättade om detta har vi hållit oss till tjänster och gentjänster-metoden. Den funkar dock inte alls längre. Båda går bara och väntar på att den andra ska städa upp, och ingenting blir gjort. Nu har jag istället delat upp allt hushållsarbete så att vi båda har ett antal ansvarsområden. Tanken är att man ska bli lite mer mån om att hålla undan sina områden när man vet att det bara är en själv som ska städa. Och som alla vet är det enklare att städa lite och oftare :)

Självklart delade jag upp sysslorna på så sätt att båda får ansvar för det man ändå brukar göra mest. Jag tänkte sätta igång med mina områden ikväll, då T ändå skulle vara borta och se Speedway hela kvällen. Började med toaletten, men kom liksom aldrig längre. Tänkte att det var lika bra att göra det ordentligt från början så att det blev enklare att just hålla efter senare.

Jag rensade till och med i vattenlåset under handfatet! Sen jag tog ut alla grejor från toan och satte igång att skura allt kakel. Det vill säga både golv och väggar. Alla springor mellan kakelplattorna fick sig en omgång. Resultatet blev iaf riktigt bra, så nåde den som skitar ned vårt badrumsgolv nu! :p Imorrn ska jag fortsätta att städa sovrummet. Har redan hunnit städa klädgarderoben, så resten borde inte ta sådan lång tid. T lovade att han skulle börja med sina sysslor imorgon. Hoppas att detta nya sätt ska fungera! Om än inte för evigt, så kanske fram till sommaren i varje fall ;)


Och därmed basta

Hur mycket jag än vill berätta om min underbara dag på djurkliniken i söndags så måste jag faktiskt ta mig i kragen och fortsätta plugga istället. Tentan är inte många dagar borta nu, och jag behöver all tid jag kan få, tro mig. Inte för att det är ovanligt svårt, men jag har SÅ svårt att motivera mig. Statistik är bara så trist!

Dessutom har jag världens chans nu när älskling jobbar jättesent. Det är nämligen ännu svårare att plugga när han är i närheten. Jag var iaf duktig och klev upp halv sju när han åkte på jobbet, och började plugga direkt. Har insett att det nog inte är mornarna jag har svårast att studera och hålla mig vaken, utan snarare mitt på dagen. Tog en alltför lång paus där någonstans. Fast sov gjorde jag iaf inte.

Back to work. Eller barbordet som är täckt med böcker och papper i mitt fall. Jippi.
Lite tussilago kanske piggar upp?ps. fick mitt nya simkort med posten idag, men nu måste jag ha en ny mobil istället så det kommer dröja ett tag till innan jag blir anträffbar tyvärr...Påsken del 5

Här kommer sista delen om påsklovet. Efter att vi åkt hem från fjällen på måndagen ägnade vi oss åt diverse trevligheter:

 • Hälsade på T: farföräldrar i deras stuga, där även hans faster med familj höll till. Fick se jämthundvalpen som vuxit en hel massa sedan i julas.

 • Drog raggen på samhället och åt lunch ute med T:s lillebror

 • Hälsade på pappa på hans nya jobb, dvs. skoterskroten, och fick se en hel massa grejor. Åt tårta och drack kaffe dessutom med min gamle klasskompis

 • Hade myskväll med hela familjen framför en hyrfilm

 • Kikade när folk körde snöskoter på vattnet

 • Gick en prommis med bästa vännen och fine jycken innan de åkte till fjälls

 • Kvällsfikade hos mormor och R, och såg Så ska det låta

 • Fick provrida en ny häst i byn, som jag antagligen kommer rida en del i sommar

 • Såg New Moon med mina småsyskon

 • Var hundvakt åt T:s föräldrars hund, promenerade med dem och fick sällskap av mormor

 • Fikade supergod tårta hos farmor och farfar

Den bästa dagen var nog ändå på lördagen. Började med att älskling och äldstkusinen körde skoter upp till samhället. Jag tog bilen med hundarna, men hoppade på skotern senare. Vi åkte och tittade på isfisketävling, och surrade med några kompisar som var med och tävlade. Fint väder var det också!

Senare på kvällen åkte vi iväg till en vedeldad bastu. Såå härligt var det, och vi kunde sitta riktigt länge och bara njuta och prata. Till sist var det dock dags att doppa sig i världens minsta isvak! Vilken känsla :D Det kommer vi göra fler gånger!!Viltspårskurs

Dagen har spenderats i Järfälla utanför Stockholm. Epoxy skulle nämligen få prova att spåra blod för första gången!

Vi var väldigt spända att se hur han skulle reagera, när det inte bara var fotspår han skulle gå efter som vanligt, utan även en släpad rådjursklöv och fläckar av blod.

Men inte behövde vi oroa oss, han var om möjligt ännu mer peppad inför detta sorts spår! Vi började med ett kort intressespår där hunden fick se när spåret las. Epoxy blev som tokig, och kastade sig fram i spåret. Andra spåret var 100 meter långt med en svag kurva. Även det var superlätt tyckte han, men han var faktiskt noggrannare och långsammare än vad han brukar. Fick ändå hålla emot en hel del i linan.

Instruktören gav mycket beröm för hur han löste situationen. Och jag var stolt över att jag litade på honom även när han gick bredvid spåret, för instruktören förklarade att spåret faktiskt hade blåst åt det hållet. Spårslutet hittade han också såklart, men efter att ha hållit i klöven en stund ville han bara fortsätta spåra.

Lär ta några gånger innan han inser att spåret faktiskt tar slut där :p Dessutom blir han nog mer tillfredsställd desto längre spåren blir :) Till veckan ska vi göra vår hemläxa, dvs lägga ännu ett 100 meter långt spår åt hunden. Nästa söndag ska vi dit igen för mer kurs. Det blir nog bra det här!

Här är lite bilder från dagen. Inte världens bästa kvalité, men då var de ju inte jag som fotade heller, haha :p


En av de andra deltagarna med sin papillon, inte så snabb nej..

Epoxy är riktigt laddad, känner dofterna från de andras blodspår

Jag visar honom "olycksplatsen", full fart såklart

Så börjar han spåra, lite bättre tempo än vanligt..

Stolt hund med uppspårad klöv!

Vi leker lite med klöven innan vi går tillbaka. Duktig grabb!

Påsken del 4

Annandag påsk, det vill säga måndagen, städade vi ur stugan och drog iväg till Yttervik där mormor med följe befann sig. När vi kom fram åkte vi iväg tillsammans till Vasksjön nedanför Ryfjället. Där brukar dem alltid hålla till, och jag förstår dem verkligen för det är supervackert och så kan man fiska öring och röding.

Jag ägnade mig mest åt att fly solen då jag blivit lite röd dagen innan. Fiskade lite, och fick hjälpa mormor att dissekera fram en krok som en fisk svalt. Rätt kul faktiskt! Var uppe på fjället och fotade utsikten, man kunde se ända till Norge! Följde såklart med T en sväng och fotade när han hoppade med skotern. Det var riktigt kul!

Påsken del 3

Under söndagen, det vill säga påskdagen, gick det mesta (utom vädret) emot oss. På grund av problem att ställa på en av skotrarna ville vi inte stöta på polisen. Men Hemavan och påsk betyder massvis av poliser ute på skoterspåret. Så jag och T körde i förväg, och självklart stod dem där. Vi fick helt enkelt vända om och åka iväg till en mindre trafikerad led.

För att göra en lång historia kort hamnade vi långt från alla fjäll, med trasig skoter och trasig pulka. Det var bara att gräva sig en ny grop en bit från leden och göra det bästa av situationen. Skotern och pulkan fick hämtas senare med släpvagn. Två upptäckter gjorde dock dagen lite ljusare: T hittade en finfin spade och vi fick veta att Epoxy även älskar att dra på snön. Den där hunden kan allt! ;)
Kvällen ägnades åt sällskapsspel för min del, älskling och pappa stod ute och skruvade. Senare var det riktigt mycket norrsken ute, som jag & lillebror beundrade. Försökte förgäves ta kort på det, men kameran ville inte kännas vid att det fanns något motiv. Usch vad irriterande!

Nästa dag åkte vi till Yttervik, mer om det kommer senare :)


Ett självständigt beslut

Idag har jag gjort något jag förmodligen aldrig gjort förut. Jag valde att stanna hemma från skolan utan att vara sjuk.

Anledningen är att alla föreläsningar vi hittills haft i epidemiologi har känts fullständigt meningslösa. Läraren går igenom häftet vi har fått ut så fruktansvärt långsamt, ungefär en sida per timme. Det står dessutom bara ett fåtal meningar på varje sida. Man skulle kunna tro att hon förklarar en massa under tiden, men på något sätt lyckas hon bara läsa exakt det som redan står, fast väldigt väldigt sakta.

Så idag, när vi skulle ha epidemiologi från 9 till 15 bestämde jag mig för att läsa hemma istället. Jag vet såklart inte än ifall dagens föreläsningar var bättre än vanligt, men just nu är jag iaf nöjd med mitt val. Var uppe tidigt, och tro det eller ej - jag var ute och sprang med hunden! Kom lite vilse så vi var ute en hel timme. Epoxy tog årets första dopp i ett antal diken ;)

Då det var första gången jag sprang på mycket länge höll jag självklart ingen hög hastighet, men det kändes grymt skönt att få springa igen! Särskilt när jag kunde hålla min egen fart. Mindre roligt var att känna hur mycket sämre kondition jag har nu jämfört med för några år sedan. Nä, nu ska jag allt komma i form igen!

Så klockan tio hade jag hunnit äta, springa och duschat både mig och hunden med schampo och allt. Vilken känsla att kunna lägga upp sin dag som man själv vill. Därefter var det såklart plugg som gällde, med lite paus för tekokning och mailkollande. En härlig dag!


Gammal bild på Epoxy bland Uppsalas vårblommorVårtecken

Man kan verkligen tala om kontraster. Från djupsnö, fjäll och skoterkörning, till barmark, blommor och fjärilar. Jag är så glad att jag slapp vara med om det vanliga snöslasket i år! Satt ute på gräset idag och läste lite i statistikboken. Epoxy gick runt som en betande ko och åt i sig allt ätligt och oätligt som tinat fram. Han är ett hopplöst fall!

Syftet med promenaden var främst att fota lite vårtecken. Såg massor av fjärilar, men med en nyfiken hund i hasorna flög de flesta iväg innan jag hann komma nära. Tur att blommorna står stilla iaf ;)

Dagens händelse var annars invigningen av vårt nya Kliniska Träningscentrum (KTC) på skolans djurklinik. Där ska vi veterinärstudenter kunna träna oss i alla möjliga praktiska moment innan vi ger oss på de levande djuren. Till exempel ta blodprov, sätta suturer, känna igen knölar, ta EKG osv. osv. Känns verkligen bra att denna möjlighet, jag kommer gå dit de gånger jag har möjlighet (de har bara öppet på tisdagar mellan 13-15).

Innan invigningen följde jag och L med kursare S hem till hennes tvåa på Gälbo (skolans studentbostäder). Fick te och mackor, riktigt gott :) Jag och älskling har ju varit och kikat på en etta där förut, men tyckte att hyran var hutlös för en sån liten lägenhet. Denna tvåa var dock riktigt rymlig och fin, dessutom billigare än vår lägenhet. Så nu får jag nog allt ställa mig i kö igen ändå, skulle va skönt med gångavstånd till skolan/kliniken faktiskt ;)Påsken del 2

Påskaftonens morgon hängavs åt intensivt packande av skotrar med tillhörande pulka. Vi drog iväg mot masten i Hemavan, till ett ställe där jag och T fikat på vid tidigare fjällsemestrar. Perfekt ställe som ligger i lä och har massor av naturliga lekställen för skoterfantaster som oss ;)

På kvällen kom P på besök och joinade oss på middag. Efter marängsviss till efterrätt åkte de båda iväg till Rönäs. De tyckte det var konstigt att ingen hade kört rätt över Tängvattnet, så de tänkte vara de första och smartaste som gjorde det. Skrattar bäst som skrattar sist - det var massor med vatten på sjön så skotrarna gick TUNGT. Nåja, tur att de tog sig över iaf :)

På väg upp till fjället

Vår grop omgiven av otroligt vackra omgivningar

L, M och hunden skyndar sig upp för att beundra utsikten

T ville bara leka med sin nya skoter såklart

Jag och lillebror körde upp till mastenMer om påsken kommer, var så säkra ;)

Birthdaydinner

K fyllde ju år där innan lovet och ikväll var vi på en något försenad födelsedagsmiddag. Indian Kitchen hette restaurangen. Hyfsat god mat, men desto trevligare sällskap. Synd bara att lille Oliver hade slagit sig i munnen på dagis, han var inte så snäll och tyst som han brukar. Stackarn som inte kunde äta ordentligt :(

Och nä, bättre än såhär blir jag inte på bild, haha :p

Påsken del 1

Jag, M och T åkte från Uppsala på skärtorsdagen efter lunch. Syrran hade varit så snäll och städat lägenheten under morgonen - tack för det! Resan började bra, men vi hamnade i en bilkö som försenade alltihop. Så middagen fick intas i bilen för att spara lite tid :)Vi kom fram vid nio på kvällen. Stannade till en snabbis hos T:s föräldrar, packade våra hjälmar och skoterkläder, och sen vidare hem till byn och min familj. Härligt att träffas igen! Satt uppe och pratade ett tag innan det var dags att krypa isäng, för första gången sedan minsta lillasystern tog över mitt rum. Det var inte så farligt faktiskt ;)

Fredagmorgon bar det iväg till Hemavan! Alla var glada :)I stugan fick vi börja packa in alla grejor och elda i kaminen. Pappa & T skulle såklart köra skoter, de var tvungna att "trampa upp spåren" sa dem. Jag tror snarare att de var väldigt sugna på att köra ;) Föret runt stugan var dock inget vidare, över en meter lössnö gjorde att de fastnade precis hela tiden :p
Då vädret inte heller var så tillfredsställande, bestämde vi oss för att grilla utanför stugan istället för att åka upp på fjället. Fin utsikt hade vi ju hursomhelst! På kvällen hade vi mys tillsammans i soffan, med gotta och sällskapsspel. Så här kul hade vi då! :)Det var den första dagen på påsklovet. Stay tuned, snart kommer fortsättningen ;)


Tillbaka till verkligheten

Så var vi tillbaka i Uppsala igen efter ett härligt påsklov!

Verkligheten är dock mindre rolig och innebär att jag måste börja plugga inför den stundande statistik- och epidemiologitentan. Fick iaf tillbaka den gamla tentan idag och det såg väl ut som väntat, en bra bit ovanför godkäntgränsen iaf ;)

En sämre nyhet är att jag saknar mottagning på mobilen sedan igårkväll. Både jag & Tobias blev utan i Gävle, men hans kom tillbaka efter vi varit i Uppsala ett tag. Min är fortfarande puts väck. Så jag kan såklart inte ringa kundtjänsten. Har dessutom glömt lösenordet till tre:s hemsida, och det är så klurigt påhittat att lösenordet då skickas till mobilen. Jättesmart när mobilen inte kan ta emot sms. Nåja, får väl låna T:s mobil när han kommer hem..

Tror hunden fick en chock när han kom från kyla och massor med snö till värme och barmark. Vi tränade lite sök på promenaden och han blev helt slut på direkt. Annat var det i fjällen när han sprang i mil framför skotrarna. Då orkade han hur mycket som helst ju!

Bilder från lovet kommer senare, då jag har laddat över fotona från kamera och rensat en massa ;)

RSS 2.0