Helgavslut

Jag hade en mysig födelsedag i veckan med vännerna. Hade bakat en massa kakor som blev väldigt omtyckta :) Resten av helgen har vi bara tagit det lugnt. Fler har kommit hit och fikat, vi har tvättat och sett Eurovision Song Contest och imorse var jag på kyrkan.

Igår blev det dock en sväng på stan på eftermiddagen, jag tyckte att det var dags att använda upp mitt presentkort på Gina Tricot. Så jag köpte en massa sommarkläder, kan behövas med tanke på att hela min garderob går i gråskala och jag inte kommer att köpa kläder på hela sommaren. Kunde inte låta bli att handla på New Yorker också, och jag är SÅ nöjd med mina nya inköp!!

Ikväll har vi varit nere vid Mälaren och låtit hunden bada. Hans allergi är hemsk nu, så det svalkade säkert skönt mot huden. Jag hade såklart med mig mina födelsedagspresenter - ett teleobjektiv och ett kamerastativ. Fantastiskt vad mycket bättre bilderna blir nu!! Och på så långt avstånd dessutom.. Tack älskling för objektivet och tack mormor, R, farbror och moster för stativet! :D









Skaraveckan

Det har hänt en hel massa grejor och vi har sett många olika gårdar. Skulle bli alldeles för långt om jag skrev om allt som hänt så istället låter jag bilderna tala. Var dock fotoförbud på flera av gårdarna plus slakteriet, trist att det ska behöva vara så..

Favorithändelsen var nog ändå besöket på Veterinärmuseét, åh vad fascinerad jag blev! Riktigt hängiven guide som utexaminerades 1955, och museét var (trots detta) väldigt modernt uppbyggt med mp3-spelare och dataskärmar.

Utöver det så slutar jag tydligen aldrig förvånas över hur trevliga alla är i vår klass. Man kan verkligen börja prata med vem som helst och trivas :) Vi fick mycket beröm också för att vi varit så professionella under studiebesöken. Tydligen är inte alla klasser som vi. Jag är glad över att ha hamnat just i Veternitas!















Sommarvärme

Igår spenderade jag & L dagen vid Mälarens strand. Cyklade dit efter ett och cyklade inte tillbaka förrän efter sju på kvällen. Då låg vi fortfarande och njöt i solen på våra filtar - i bikini. L badade tillochmed, medan jag nöjde mig med att doppa fötterna. Vilken underbar dag! Strålande sol och sommarvärme hela dagen, långt över 20 graders-strecket. Lite röd blev jag faktiskt efteråt, men idag har det övergått till en bättre färg ;)

Det var så skönt att ligga där och bara vara. Avslappnande om något. Dessutom hade vi väldigt trevligt och pratade om allt mellan himmel och jord. Fler sådana dagar hoppas jag på innan jag åker hem!

Imorgon bitti åker jag dock iväg till Skara. Kommer bli en intensiv vecka, och jag känner redan ur trött jag kommer att vara på kvällarna. Sov dåligt inatt så det är nog därför jag gruvar mig lite. Får sova på bussen!


Sigtuna

I fredagskväll blev alltså utflykten till Sigtuna av. Träffade först den trevlige killen som sålde en motordel till T, sedan följde vi honom till hans garage för att titta på hans projektbil, en saffransguldfärgad gammal BMW.

Därefter parkerade vi bilen nere vid hamnen och gick på promenad runt bland de vackra gamla husen och ännu äldre ruinerna. Riktigt mysigt är det där! Dessutom såg jag inte en skymt av de enorma spindlarna som jag & mamma blev rädda för sist vi var där ;)










Play-maraton

Åh, vad det känns bra med långhelg! Kan behöva ha några dagar på mig att klura på packningen till nästa vecka. Vi ska nämligen åka iväg hela klassen till Skara, tidigt måndag morgon med hemkomst sent fredag kväll. Målet med resan är att vi ska få se en massa olika gårdar som håller djur: får, grisar, kor och fjäderfä. Dessutom ska vi besöka slakterier. Plus en massa annat smått och gott, det ska bli väldigt intressant!

Ikväll var planen att åka på utflykt till Sigtuna med Tobias. Har blivit en hel del sådana utflykter till platser utanför Uppsala, och även fast anledningen egentligen bara är att köpa motordelar, så brukar vi ändå göra resan till något trevligt. Söka upp en plats med fin natur och gå en sväng med hunden.

Så efter middagen satte jag mig vid datorn, tänkte se ett avsnitt av Ponnyakuten på SvtPlay medan vi väntade på att säljaren skulle ringa. Det blev dock avsnitt efter avsnitt då killen aldrig hörde av sig. Till slut smsade han och sa att han skulle bli kvar på jobbet hela kvällen och vi måste komma imorgon istället.

Men jag blev fast på Play och fortsätter se avsnitt. Lika bra det, eftersom de försvinner från hemsidan precis efter att vi har kommit hem från Skara. Älskar det programmet! Och det är verkligen superbra att man kan se sina favoritprogram när man själv har tid och lust. Hett tips alltså!

Nu ska jag återgå till Play, bara två avsnitt kvar!!! :)

Veterinärbesök

Min hund är inte riktigt som andra hundar. När han går till veterinären behöver man inte släpa dit honom, med händerna fulla av mutor. Nej, snarare släpar han matte efter sig när han ska skynda sig in. Veterinärer är så snälla så, tycker han. De klappar och kliar, och bara man står stilla en stund får man massor av beröm!

Även matte gillar att gå till veterinären. Dyrt, ja, men tänk vilket fint tillfälle att få lära sig av den duktiga veterinären. Dessutom får även jag en massa beröm av både studenter och veterinärer. Indirekt kan jag vara stolt över att hunden är så duktig på att ligga stilla, trots att nålen sticker gång på gång. Han skulle aldrig bete sig så ifall vi inte hade tränat honom sedan han var valp. 

Men jag får också höra hur välskött han är, trots hans massiva klåda. Idag till exempel fick jag först höra hur fin han var i öronen för att vara allergiker. Kort därefter undrade veterinären om jag brukade borsta hans tänder, eftersom de var så fina. Bara att jag kunde svara ja på frågan gjorde att jag växte några centimeter!


Epoxy för några helger sedan då han tog årets första dopp!


Lite bilar också


Trots att dragracingutställningen
vi var förbi en sväng på i helgen inte var något vidare, så fotade jag ändå ett antal av de utställda bilarna. Jag är inte den som är den, så här har ni ett litet urval :)





Och så en snygging som gjorde sig bäst i svartvit bakgrund ;)




Paintball SM

I helgen hölls Sveriges första SM i Paintball här i Uppsala. Jag & T skulle egentligen vara på en dragracingutställning på Gränby Ishall eftersom vi fått VIP-biljetter dit. Men det var riktigt dålig uppslutning där och själva arrangemanget hade mycket kvar att önska.

Så vi var på väg hem efter bara en timmes biltittande, när jag lyckades övertala älskling att vi skulle svänga in till paintballklubben istället. En omväg senare var vi där - och vi blev inte besvikna! Mycket folk, och en spännande sport att titta på. Lite färgstänk fick vi på oss trots att vi stod en bra bit ifrån, så bilderna jag tog blev inte så värst bra på grund av både nätet och avståndet (skulle inte tacka nej till ett teleobjektiv).. Men självklart ska ni få se några iaf! ;)

För den som undrar hur sporten går till kan jag berätta lite snabbt, så långt jag förstod iaf. Man möts mot varandra i två lag med fem personer i varje. Lagen börjar från varsin sida av spelplanen, som innehåller en massa uppblåsbara skydd. Sedan är det bara att skjuta så mycket som möjligt för att försöka träffa motståndarna med sina paintballs. Vinnande lag är det som först tar sig över till andra sidan utan att själva "markeras", dvs träffas av en färgboll.

En hel hög med domare finns ute på planen för att hela tiden kontrollera ifall spelarna blivit markerade (utan att märka det själva), och isf ta dem ur spel. De kontrollerar såklart väldigt noggrannt även efter att en spelare tagit sig över till motståndarnas sida, att han eller hon inte blivit träffad, samt att markören (dvs. paintballpistolen) följer reglerna. Om allt ser bra ut får det laget en poäng. Först till fem poäng inom 15 minuter vinner matchen!

Då sporten inte är så jättestor i Sverige hade man valt att bjuda in några lag från andra länder, för att tävlingen skulle hålla tillräckligt hög klass. Tävlade gjorde lagen antingen i Open, Division 1, 2 eller 3. Det finns ingen uppdelning mellan tjejer och killar, utan de tävlar mot varandra på samma villkor.

Självklart har de tävlande en massa skydd på sig, för bollarna ger riktiga blåmärken. Så de ser rätt speciella ut, spelarna. Som farliga aliens. Måste jag säga att jag drömde om konstiga gubbar inatt?


Ett lag väntar på att få börja spela - lagledaren står bakom och skriker uppmuntrande ord

Full fart ut är det som gäller när startsignalen går

En stilstudie i paintball-skjutande med samtidigt gömmande

Syns inte - finns inte?

Man måste springa i flygande fläng för att undvika att markeras

Fotografer och domare, mitt uppe i eldstriden

Taktiksnack mellan utomjordingarna?

"One man down, one left to go"

Äntligen i mål - men vad letar domarna efter?

Grundlig kontroll av domaren!



Kärlek

Precis när jag kände mig nere över att vara själv hela kvällen, och inte alls ville laga mat åt mig själv trots att jag började vara hungrig. DÅ ringer älskling och säger att han är på väg hem direkt efter jobbet istället. Och att han har handlat för att göra tacos åt oss! Han är bara bäst helt enkelt..


..och sjukt snygg i mina ögon ;)

Ett helt zoo

Om det är någonting som kan få mig på bra humör när livet känns pissigt, så är det att vara ute på gården! Att rida såklart - jag kände verkligen hur mycket jag har saknat att sitta i den där sadeln uppe på fina J - men också att bara få vara bland alla djuren. Självklart hade jag med mig kameran, så en smärre bildbomb kommer här nedanför. De har verkligen många djur där hemma, nästan ett helt zoo. Inte mig emot, de har de bra på den stora gården, och snälla är de allihopa (både folk & fä). Jag stormtrivs!

Tyvärr missade jag att fota när vi skulle hämta hästarna i hagen - det var en syn om något! Hur de sprang runt som galningar, och fnyste orkanvindar ur näsborrarna. Skönt att de sprang av sig INNAN vi hunnit sitta upp iaf ;) Tror att de där ruscherna tog hårt på Jennifer för hon ville inte ens trava senare under ridtpasset. Men annars gick hon superfint, och hon flyttade sig för skänkeln för första gången, jippi! Tänk att det jag försökt lära henne faktiskt sjunkit in nu. Duktiga pållen..

Så fick vi ju träffa nya valpen också. Som redan nu, ungefär 15 veckor gammal, är nästan lika stor som Epoxy. Hon kommer att bli gigantisk! Men snäll :) De båda hundarna gick då väldigt bra ihop iaf, och det är ju skönt när de kommer behöva spendera en hel del tid ihop :) Medan vi rider, det vill säga.

I helgen har vi en hel del inplanerat, vet bara inte hur vi ska prioritera. Bland annat har vi fått VIP-biljetter till en bilutställning vid Gränby, så då måste vi väl åka dit.. Just ikväll är jag dock ensam hemma, T skulle stanna kvar på jobbet igen. Den här gången är det för att göra lite privata grejor till bilen, men lite tråkigt är det ju ändå. Men det är väl lika bra, jag ska försöka ta tag i lite städ & plugg istället för att mysa i soffan. Sådeså!










Trist

Det känns inte som att jag har något att skriva om just nu. Dagarna går förbi i ett töcken av trötthet. Jag (och mest troligt även resten av klassen) har svårt att hålla ögonen öppna under föreläsningarna. Det går så saaaakta framåt och föreläsarna lyckas inte få fram det intressanta i ämnet. Det har blivit så illa att varje ny timme i skolan känns outhärdlig...

Ikväll har jag varit på föreningsmöte på kåren. Bättre än att vara hemma själv iofs (T jobbar fortfarande över jämt), men det kändes mest som en jobbig fortsättning på en lång och tråkig dag. Självklart gjorde det mig bara mer sömnig, så jag lyckades inte riktigt hålla mig vaken när jag väl kom hem. Önskar att det vore sommar NU! 

En fördel med föreningsmöten är iaf alla gratisprylar man får med sig hem. Kvällens förvärv blev: en febertermometer, en ask färgpennor, ett fint anteckningsblock med hårda pärmar, ett usb-minne, ett pennfodral och varsin träningströja till mig & T. Det fanns stetoskop också men jag fick för dåligt lottnummer.. :( Däremot fick jag gratis mat, i form av soppa med nybakt bröd. Mums!


Jag & mina nya fräknar säger USCH för skolan just nu!


Valborgsfirandet

Vilken härlig helg vi har haft! Sol och trevligt sällskap förgyller vilken dag som helst, men när det gäller Valborg i Uppsala blir det helt enkelt fantastiskt :D

Istället för att skriva en massa tänkte jag låta bilderna tala för sig själva ;) Dagen började med forsränning i Fyrisån..


Blöta men glada deltagare

En av många kracher i forsen

Jag & L njuter av sol, värme och underhållning!

Många underliga farkoster och forsrännare fick vi se..

Till och med några "poliser"

Tog en sväng i parken för att spana in allt folk, helt otroligt!

Väntade på att T skulle hämta mig på stan och passade på att fota lite :)


Kvällen spenderades hos T:s arbetskompis med supertrevligt sällskap och en god grillad måltid

En bit därifrån var majbrasa och fyrverkerier, mysigt!

RSS 2.0