Jippi!!

Lycka är få veta att jag klarat den största tentan jag någonsin skrivit!! :D

Detta innebär att:

1. Jag är helt färdig med hästundervisningen på veterinärprogrammet

2. Jag behöver inte plugga någonting i sommar om jag inte vill

3. Jag har klarat fyra år på veterinärprogrammet utan några omtentor

HURRA FÖR MIG!! ;D

Gammal vänskap..

..är minst lika bra som ny!

Måste fortsätta berätta om förra helgen, lämnade er ju faktiskt med en cliffhanger ;) Efter att jag varit hos Glassbonden körde jag en genväg genom otroligt vackra landskap utanför Umeå tills jag äntligen hamnade ute i skogen hos L & F. Har inte träffat dem sedan förra sommaren så det var ett kärt återseende! Och vad stor deras son S har hunnit bli, lika pratsam som sist var han iaf :)

Efter en skön stund ute i solen med en massa snackande, blev jag bjuden på god grillmiddag. Efter det försvann F ut i garaget för att försöka fixa motorn som krånglat i hans driftingbil. Ett gäng med grabbar kom som förstärkning ;)Medan killarna lyfte ur motorn ur bilen, myste jag & L under en filt i soffan och såg en film. Och åt kladdkaka med glass och drack te. Åh, vad jag njöt av den kvällen - både med tanke på att jag inte har någon tv i mitt rum, och att jag ser till att äta väldigt nyttigt. Men ibland ska man kunna njuta som sagt! :)I onsdags åkte jag faktiskt också in till Umeå för att träffa en annan av mina gymnasieklasskompisar, som just flyttat ihop med hennes kille. Så fick jag både se lägenheten och lära känna hennes pojkvän, som jag aldrig träffat innan. Väldigt trevligt!! Blev bjuden på fika även där, och till fikat kom även hennes svärföräldrar - kul! 

Än är det rätt länge kvar av sommaren, och jag ska se till att åka och hälsa på dem fler gånger innan sommaren är slut. Detta är det bästa med att jobba här utanför Umeå - helt plötsligt har jag så nära till alla mina fina gamla vänner! 

Löpningen

Hur går det då med träningen nu när jag har börjat jobba?

Jo faktiskt över förväntan! Förra sommaren hade jag stora planer på att jag skulle ut och jogga om kvällarna, men jobbet med allt nytt gjorde mig så extremt trött och gav mig sådan huvudvärk att några sådana aktiviteter var helt uteslutna. Jag sov mig helt enkelt genom kvällarna!

Denna sommar är inte allt nytt längre. Jag är faktiskt ganska pigg på kvällarna numera! Och så hjälper det såklart att ha hunden här, då är man ju tvungen att ta sig ut hursomhelst, då kan man lika gärna springa ;)

Det tråkiga är att motionsspåret som ligger precis här utanför där jag bor är så vanskött. Igenvuxet, lerigt, stora gropar, vattendiken överallt - och såklart miljarders med mygg! De trivs utmärkt med allt sly och vatten, samt avsaknaden av vind. Det positiva med myggen är i varje fall att det inte går att sakta av - man måste springa snabbt för att hinna ifrån dem! :p

Motionsspåret är dessutom väldigt konstigt upplagt, med många väldigt branta uppförs- och nedförsbackar och bara kortare slingor som går in i varandra. Det är omöjligt att hitta en bra slinga att springa! Nedan ser ni en bild från min fina app som för statistik över all träning - detta är den bästa slingan jag har kunnat komma på. Det känns som att man springer och springer i dedär backarna i evigheter, ändå blir det så korta sträckor.. Tungt!Tacka vet jag elljusspåret nära där vi bor i Uppsala. Torrt, brett och jämnt underlag, lagom stora backar och så är slingorna tillräckligt långa! Man hinner knappt börja springa så är rundan slut, 4,7 kilometer har man då tagit sig på ett varv - mycket skönare!

Glassbonden

Jag hade en underbar lördag i helgen!! Började dagen med att fara ut och springa med Epoxy, det var dock lite FÖR bra väder ute - jag höll på att rinna bort av värmen! Jag kan lova att den efterföljande kalla duschen var härligare än nånsin förut ;) 

Vid lunchtid åkte jag ut till I och käkade, fixade med hennes vovves tänder och sen åkte vi ut till Selet där Glassbonden håller till! Det var nämligen premiär för deras egna café. Glassbonden är helt enkelt en bonde som tyckte att hans fjällkors fina mjölk borde kunna förädlas vidare till något ännu finare - varför inte glass?! Nu tillverkar de glassen hemma på gården nära de fina korna, och gott är det!

 

Som ni ser var vi inte de enda personerna som hittat ut i obygden för att njuta av glassen, även lite media fanns på plats! Så till själva glassätandet! Jag smakade en Rabarberpaj: Lyxig vaniljglass med rabarberpaj på.

Det fanns massor av smaker att välja på om man ville ha kulglass, men menyerna såg ju så väldigt goda ut att jag var tvungen att smaka. Mums tyckte jag! De har väldigt många annorlunda smaker också, till exempel Vild älgört, vilket jag iofs inte är så förtjust i men tycker ändå det är kul att de vågar prova helt nya vägar!
Efter att vi ätit vår glassbomb (och E fått fruktpuré) var vi väldigt nöjda och glada (observera särskilt hur extra nöjd jag är över att få hålla i världens sötaste lilla E). Sen gick vi ut och kikade på kvigorna som var i hagen precis utanför. Vilken härlig utsikt de har över Vindelälven! :)


Från Glassbonden åkte jag därefter iväg på småvägar via Tavelsjö och ut i annan obygd för att hälsa på en vän. Men det får jag ta i ett annat inlägg, för nu blev det otroooligt långt redan som det är! :p


Klippklättring

Jag bara älskar denna sommar! Den är SÅ mycket bättre än förra sommaren på så många olika sätt! Hittills har jag inte känt mig trött en enda dag, iaf i jämförelse med hur död jag var om kvällarna förut - jag sov mig genom dem. Nu är det roligt och går lätt på jobbet, jag har massor med energi och gör hur mycket roliga saker som helst på fritiden! Schemat är späckat med skoj ;) Wohoo!

Ikväll åkte jag och mina veterinärassistentkompisar ut till ett berg här en bit utanför samhället. Kursare E har klättring som hobby, så han gav oss nybörjartjejer en "crash course" i bergsklättring så att vi kunde säkra honom när han klättrade upp och fäste repet. Sedan guidade han oss genom klättringen.

ÅH vad kul det var!! Och jobbigt, det är otroligt krävande för alla muskler i kroppen att hålla sig fast vid en brant klippvägg. Jag har en föraning redan nu om hur det kommer att kännas imorgon när jag ska kliva upp ur sängen ;p

Upptäckte iaf att jag är en naturbegåvning i att klättra, det gick faktiskt grymt bra!! Tog mig högst upp på båda ställena och blev väldigt stolt över min insats!! Vilken kick det är för självförtroendet att först faktiskt våga satsa på att häva sig upp på en liten skrovla i klippväggen, och sedan upptäcka att det faktiskt gick! Helt otroligt vilken känsla :D

Sen så var det en superhärlig kväll med en varm sol som lyste på oss, och ett mysigt ställe även att sitta och snacka på. Med vacker utsikt dessutom. Tror att vi kommer att klättra mer tillsammans i sommar, en riktig succé känns det som! Nog talat - nu ska ni få lite bildbevis också ;) Bortse från den kassa mobilkvalitén..

Kursare E klättrar, yngrekursare E säkrar

Vacker utsikt

Jag just innan jag nådde toppen!

Dags nu för en sliten tjej att hoppa i duschen och spola bort allt myggmedel - sen bums i säng! :p Berättelsen om helgen får ni höra senare ;)

Badgalen

Hittade en fantastiskt bra badplats en mil från jobbet, nästan inget folk där på kvällarna (än så länge iaf) så Epoxy kan bada helt utan hämningar. Tror inget gör honom så lycklig som vatten! Särskilt om det finns bryggor, då springer han helst allra ytterst och hoppar i ;)

Är så van att människor i Uppsala är rädda för hundar, så jag blev förvånad över hur glada de få personerna som kom förbi blev när de såg honom! Hursomhelst, här kommer vi att spendera många dagar efter jobbet i sommar, perfekt för Epoxy att få göra av med lite energi och svalka sig, plus att hans allergi blir så mycket bättre! :D


Veterinärassistent Sofie

Då var jag tillbaka igen på mitt sommarjobb som veterinärassistent hos Distriktsveterinärerna!! Mycket är sig likt, men ändå inte.. Jag är den enda vikarien jobbat på arbetsplatsen tidigare! Nya i rollen är E & E på bilden nedan, de pluggar också till veterinärer. Sicken tur att jag fick så fina kollegor, det kommer att bli en bra sommar! ;D

I sommar har jag också fått lite andra arbetsuppgifter än tidigare. Mina två första veckor har ägnats åt inskolning i receptionen, ganska svårt men jag gillar utmaningar! Nästkommande två veckor ska jag inskolas på operation, det ska bli väldigt spännande!

Annars sysslar jag med samma saker som tidigare: utför röntgenundersökningar, tar blodprov, gör tandsaneringar, städar/diskar/tvättar, passar inneliggande patienter, injicerar läkemedel, packar upp varor, klipper klor - ja, assisterar helt enkelt veterinärerna med allt möjligt som kan tänkas behövas.

Det bästa med jobbet är att det är så varierande; jag tröttnar aldrig! Dessutom innebär det mycket eget ansvar, jag kan oftast bestämma själv vad jag vill göra/i vilken ordning jag gör saker, och veterinärerna litar på att jag klarar av mina uppgifter - samtidigt som det alltid är okej att fråga om man undrar något. Och så får man träffa MASSOR av fina djur såklart! ;D

Permanentkanylsscore hittills: 2 av 2 lyckade! ;D


Bild på oss från DV:s sida på Facebook. Dålig bild på mig & hunden, jag vet - vi hade tröttnat på att bli fotade på denna bild och trodde vi var färdiga :p Vet inte varför kära veterinärfröken L valde just denna?? :s

Födelsedagsfirandet

Nu har jag äntligen fixat mobilt Internet till min dator! Det betyder att jag nu kan uppdatera igen efter lite uppehåll!

Mycket har hänt sedan sist. Hade en extremt intensiv sista vecka i Uppsala innan sommarlovet, med massivt tentaplugg, men även förberedelser inför min födelsedag. Min 25-årsdag firades i dagarna tre! ;) Två i Uppsala med vänner och släktingar, och en hemma i byn med familjen.

Tänkte visa lite bilder från kalasen nu, om ni vill veta mer om vad som händer i mitt liv just nu så är det bara att kika in senare, för fler inlägg kommer - jag lovar!

Glad tjej när vännerna kommer på besök! :D

Traditionen är att jag alltid bakar en massa gofika inför födelsedagen, mycket uppskattat ;)
I år blev det Citron- och limepaj, Ananaspaj, Morotskaka, Svartvinbärskaka och Kolakakor..


Ännu mera firande i form av grillmiddag hos kusinerna i deras nya trädgård, härligt!

Det bästa var ändå att min lillasyster och min farfar var med! :D

RSS 2.0