Att få känna sig vacker

Tänkte bara visa hur jag ser ut numera, det är ju ett tag mellan gångerna som jag lägger upp bilder på mig själv ;) Jag håller som bäst på att spara ut håret inför min bal som kommer äga rum i januari nästa år, för att kunna skapa en fin frisyr. Eller ja, jag ska få god hjälp med detta av en duktig tjej.. Balklänningen kom för ett tag sedan, den är så fin och satt som en smäck! Åh, vad jag längtar! :D Sen kommer det ju även ett bröllop till sommaren, jag som hade tänkt klippa av håret efter balen får faktiskt vänta tills efter bröllopet istället. Men det är det så värt! :)
 
 

Att få spendera tid med fina människor i Hemavans sommarvärme

Efter att min älskade fästman åkt tillbaka till Uppsala igen efter semestern, bestämde jag mig rätt impulsivt för att följa med kära mormor och hennes R upp till fjällen över helgen. Det beslutet är jag väldigt glad för! Vi hade en helt fantastisk helg tillsammans, i ett heeelt fantastiskt väder! Har ALDRIG känt sådan värme uppe i Hemavan förut, solen gassade och det var 26 grader i skuggan – kommer aldrig glömma dessa dagar.

 

Kom från Vännäs på fredagskvällen, fick god middag hemma hos mormor (mumsiga pajer som hon bakat), och medan de packade i husbilen gick jag en sväng med hunden och plockade lite hallon. Sen åkte vi upp till Hemavan, platsen jag älskar och som jag nu äntligen skulle få visa mina fina vänner! När vi kom fram och hade packat upp oss, tog vi en promenad ned till dammen. Var så vackert med dimma över myren och vattnet! Provkastade lite med mitt älskade UL-spö, men det var så lite vatten i ån och fiskarna verkade inte alls på hugget. Så vi gick in och åt ost och kex istället. MUMS!!

 

På lördagen åkte vi ned till Tärnaby då det var Gränshandelsmarknad under helgen. Epoxy fick bada innan vi gick in på marknaden för att han inte skulle bli helt överhettad. För varmt var det! Hade en tunn bomullsklänning på mig och kände mig överklädd :p Gick runt några varv och handlade egentligen inte så mycket, några nystan med babygarn för 10 kr styck bara, förutom mat och fika då såklart ;)

 

Efter marknaden åkte vi tillbaka till stugan igen, där vi tog ut båten och åkte på en fantastiskt härlig tur till mina smultronställen! På grund av det låga vattenståndet, var jag tvungen att vada in båten till Bäckavan. Upptäckte då att vattnet oväntat nog var varmt! Så tro det eller ej, men jag badade i bäcken som rinner ned från fjällen. Och om ni inte tror mig kommer här ett fotobevis ;)

 

 

 

När vi gick ned till båten igen och skulle vada ut igen, kändes vattnet nedanför bäcken som rena rama badkarsvattnet – kunde såklart inte låta bli att bada mera! Simmade iväg med hunden, medan R styrde ut båten. Hur härligt som helst!! :D Efter båtturen startade vi grillen, älgkött stod på menyn och det var fantastiskt gott.. Resten av kvällen slappade vi framför teven och bara myste. På söndagen städade vi stugan och åkte hemåt igen, för jag hade nämligen fler planer för helgen. Övertalade pappa att följa med och plocka hjortron, och farfar hängde också med på ett hörn. Fanns hur mycket som helst!! Själv fryste jag in alla bär när vi kom hem, för framtida behov ;)

 

Kommer att minnas den helgen med glädje och värme, och behålla de fina minnena i mitt hjärta för alltid. Är så otroligt tacksam för att ha så fina personer i mitt liv, och jag värdesätter verkligen all spenderad tid med dem! <3

 

 
 

Att få skapa något vackert med sina egna händer

På hemresan i början på sommarlovet passade jag på att göra färdigt det allra sista på bodyn jag stickat på sedan påsken, det vill säga sticka färdigt resår, fästa trådar och sy fast knappar. Känns skönt att den är färdig! Är inte riktigt nöjd med den då det blev en del misstag efter vägen, men med tanke på att jag aldrig stickat något så avancerat förut så tycker jag ändå att den blev rätt bra. 
 
Nu har jag såklart börjat med ett nytt projekt, men vad det ska bli tänkte jag hålla lite hemligt ett tag.. Det har ju kommit en bebis inom familjen och det skulle vara roligt att få överraska! :) 
 
 

Att få bada på bästa badplatsen i varmt vatten

Ovanligt nog var det övervägande fint väder under mitt härliga sommarlov, och eftersom det var otroligt varmt under våren hade faktiskt vattnet hunnit uppnå en badvänlig temperatur redan i början av juni! Trots att mamma brukar säga "Inget bad före midsommar" ;) Så en vacker kväll fick jag skjuts av lillasyster i hennes fina EPA-traktor till byns badstrand, mamma fick skjutsa vovven eftersom han inte ryms i epan (plus att basen är så kraftig)..
 
Jag och Epoxy simmade en sväng tillsammans, tala om lycklig hund! Och jag hade det väldigt bra jag med ;) Stranden helt för oss själva, i alla fall ett tag. Lillasyster lånade kameran medan jag badade, så för en gångs
skull fastnade jag på bild! :D Översta bilderna har dock jag tagit själv :)
 

Att få mysa med sin nyfödda systerdotter

 

Förra helgen fick jag ÄNTLIGEN träffa min sju dagar gamla systerdotter, som jag längtade dessa dagar innan vi hade möjlighet att åka ut till dem. Åh, vad jag är stolt över min syster som genomgick förlossningen utan bedövning, och lyckades galant med att få fram lilla fina tjejen till världen. En hel månad för tidigt född är hon, men väldigt stark ändå. Än så länge sover hon dock för det mesta, men det var så mysigt att få hålla henne i famnen än fast hon inte ville öppna ögonen..
 
Förutom att få träffa bebisen, var det såklart roligt att få träffa lillasyster och hennes pojkvän. Dessutom hade även mina föräldrar kommit ned. De kom till oss i Uppsala redan på fredagskvällen, och hann kolla en sväng på spektaklet jag och T var på, nämligen amöbagasquen. Årets roligaste fest helt klart, känns vemodigt att det var för allra sista gången.. Vi avslutade dock med dunder och brak - hade hur roligt som helst!! :D
 
Lite dålig mobilbild, men den föreställer alltså mig och bästa L på amöbagasquen! :)
 
Hur som helst, på lördagen spenderade vi alltså tid med mina föräldrar som sovit över, vi var en sväng på IKEA (jag hittade några grejor till bröllopet i fyndrummet, jihoo) och åkte sen för att smaka nya McFlurry-glassen med Twikssmak. Ingen vidare hit då bitarna var stenhårda. Nej, tacka vet jag Max Lyxshake! Sen åkte vi vidare till moster och farbror för ännu mera fika, då M gjorde äppelpaj av deras egna äpplen. Mmm... Satt länge och väl ute i det fantastiska vädret (typ 24 grader varmt och strålande sol) och pratade tills det var dags för mamma och pappa att åka vidare till huvudstaden.
 
Själva åkte vi in till Biltema där jag handlade hantlar till mig själv. Äntligen kan jag träna styrka hemma, jippi!! :D Kvällen blev lugn hemma med älskling, som sagt behövs det inte mer än att vara i sällskap med den man älskar så är kvällen fulländad <3

Att få kvalitetstid med älskling och fina människor

Jag hade en riktigt bra helg! Så länge jag får spendera tid med den bäste är jag nöjd ;)
 
Fredagskvällen var vigd åt MYS! Först var vi dock ute och gjorde rätt för myset, då vi löptränade ca 8 km i bra tempo, varav nån kilometer gick i riktig terräng. Det var så otroligt härligt! Benen kändes pigga hela vägen och flåset bra, spurtade sista kilometern. T har bättre kondis än nånsin, han sa att han skulle kunna vända tillbaka och springa samma sväng igen. Jag är dock inte så bra ännu :p
 
Efter träningen kändes det som vanligt underbart av alla endorfiner. Passade på att laga maten, och sen fick vi sätta oss ned och njuta av tacos på älgfärs och en bra (om än något förutsägbar) film, Olympus has fallen. Finns inga bättre fredagskvällar än dessa enligt mig! :)
 
På lördagen låg vi och drog oss länge, blev plötsligt bråttom att hinna in till BMC till halv elva då mitt försök skulle göras. Tur att handledaren hade försovit sig och kom samtidigt som oss ;) T följde nämligen med för att få lite inblick i vad det egentligen är jag sysslar med och vart. Efter försöket åkte vi in till stan och satte oss på bästa caféet, Güntherska Hovkonditoriet, där vi åt goda smörgåsar och toscapajer - så gott! Solen sken och temperaturen låg på runt 20 grader, tala om idylliskt :)
 
Vi åkte iväg en sväng på favoritklädaffären just nu, nämligen Lager 157, där vi båda fyndade fina kläder. Problemet med att gå ned i vikt är ju att de gamla kläderna blir för stora. Ett par leggings, två par jeans och två fina toppar för 600 kronor, jo jag tackar! Jeansen var ursnygga och hur sköna som helst, jag är skitnöjd! ;)
 
Efter shoppingen åkte vi tillbaka in på stan för att kika på buggtävlingen som vår klubb höll i under Kulturnatten. Åh, vad roligt det var att se! Blev riktigt peppad inför kursstarten av vår allra sista buggkurs här i Uppsala, mest troligt. Det sista som hände var att de riktigt duktiga paren hade en uppvisning, där de tävlade mot varandra i "fri stil", vilket innebar både humoristiska, komplicerade och rent av akrobatiska rörelser. Den uppvisningen gjorde hela min dag - om jag hade dött den dagen hade jag dött lycklig!
 
 
Från buggtävlingen åkte vi direkt ut till T & M där vi var bjudna på grillmiddag.  Vi stod dock för själva huvudrätten, då vi hade tagit med oss marinerad regnbågsfilé - blir så sjukt gott att grilla!! Fick även träffa deras grannar, som också åt med oss, för första gången. Mycket trevligt! Deras lille baby var också med och förgyllde tillvaron med sin söthet. För att inte tala om lilla J som charmade in sig totalt med sina kramar. Efter middagen spelade vi spel, Vuxenpoäng hette det. Rätt kul faktiskt! Visade sig att min och T:s "riktiga" ålder var 19 år. Inte så många vuxenpoäng än alltså ;)
 
På söndagen åkte jag ut själv till BMC på förmiddagen, på eftermiddagen fick vi besök av S & D som var i Uppsala bara över dagen. Jag hade bakat världens godaste morotskakemuffins, åh så gott det var!! Efter fika och trevlig pratstund åkte de vidare och vi begav oss ut för löpträning. Denna gång gick det dock sämre för min del. Benen kändes blytunga, och när vi skulle avsluta passet med backintervaller, höll jag på att ramla i backen. Var riktigt yr! Insåg att jag inte druckit annat än en tekopp precis innan löpningen, fy på mig! Resten av kvällen ägnades åt att tvätta kläder varvat med tevetittande. Skönt avslut på en helt perfekt helg! :D

Att få vara en del av något större

Vad ägnar jag mig då åt, denna allra sista termin på veterinärprogrammet. Jo, jag har påbörjat ett forskningsprojekt på Biomedicinsk centrum i Uppsala, där jag försöker ta reda på mer om atopisk dermatit, dvs. allergi. Förhoppningen är att mina resultat ska kunna användas i framtiden för att förbättra diagnostik och behandling av sjukdomen. Då forskningen är på grundnivå, kan både människor och hundar beröras av eventuella upptäckter. Mycket spännande! 
 
Måste säga att jag trivs rätt bra här på labbet, har ett eget kontor där jag sitter och läser artiklar och skriver om dagarna, alldeles intill labsalen där jag får mixtra med kemikalier och maskiner. Är ett ganska pyssligt jobb och jag gillar det än så länge, men dagarna är mycket långa - börjar kl 8 och slutar vid 18 - och jag blir helt slut i huvudet av allt som är helt nytt för mig.  
 
Första försöket avslutas på måndag. Hoppas verkligen att vi får bra resultat så att arbetet flyter på som planerat, för jag börjar redan bli nervös över att inte hinna med allt innan det är dags för examen...

Att få veta att jag är den viktigaste personen i någons liv

  

Kanske att ni tycker det är dags för en uppdatering här nu? Var ju några månader sedan sist jag skrev…

 

Är fortfarande i något slags chocktillstånd efter midsommar – den bästa dagen i mitt liv hittills! Var så lycklig över att få träffa T igen efter många veckor ifrån varandra, och njöt av att spendera en fantastisk dag tillsammans med hela släkten på pappas sida, på en fin gård. Dessutom försökte jag få kontroll över tävlingarna som jag skulle anordna. På grund av allt detta, var jag inte alls i stånd att fatta vad som hände när Tobias plötsligt ställde sig upp, efter att vi fått se filmen från farmor och farfars bröllopsdag för 50 år sedan.

 

Tyckte han var fantastisk som tackade för kalaset, jag tänkte att jag borde vara den som höll talet. När han sedan började prata om mig och hur mycket han saknat mig under somrarna, tyckte jag det var lite konstigt. Inte förrän han sa att han ville fråga mig någonting, började jag fatta vad som hände. Han friade! Helt overklig känsla… Fylldes av en sprudlande glädje som aldrig ville ta slut – total lycka verkligen!! :D

 

 

Livet som förlovad bjuder på mängder av gratulationer, bröllopsplanering, förväntan, spänning och framför allt en massa kärlek! För trots att jag och min käre sambo har varit tillsammans i 7,5 år och trivs fantastiskt bra tillsammans, så måste jag säga att vetskapen om att Tobias älskar mig så mycket att han vill gifta sig med mig och dessutom kunde säga detta inför alla människor, gav kärleken en helt ny dimension.

 

Med tanke på att det var så länge sedan jag skrev sist, har det förstås hunnit hända huuur mycket som helst. Vi får se hur mycket av det som jag hinner berätta om - lär nog bli en blandning mellan dåtid, nutid och framtid här framöver. Om jag hittar tid att skriva såklart, har väldigt långa dagar just nu. Men det får jag berätta om i ett eget inlägg..


RSS 2.0