Gråskala

Jag vet inte hur många inlägg jag har skrivit som sedan aldrig publicerats. Tycker det är så trist att skriva om alla tråkigheter som händer, går liksom bara och väntar på att det ska bli bättre någon gång så jag får skriva lite glada inlägg. Men sanningen är att jag just nu känner mig allt annat än positiv!
 
Anledningen till att livet går i gråskala för tillfället är att det som jag gått och varit rädd för väldigt länge drabbade mig. Jag blev BORTLOTTAD från smådjursblocket!!!! Hamnade allra sist på listan av dem som hade valt smådjur i första hand inför vårens praktik, och fick istället produktionsdjur. Besvikelsens heta tårar bränner i ögonen varenda gång jag tänker på all praktik jag kommer att missa.. Det är smådjur jag vill jobba med i framtiden, inget annat!
 
Ja, jag är väldigt bitter. Sedan jag var 6 år gammal har jag haft ett mål framför ögonen, att bli smådjursveterinär. Pluggat stenhårt i 18 år (!!) för att uppnå detta, och så när jag äntligen ska få göra den sista, praktiska - viktiga - biten i min utbildning så blir jag BORTLOTTAD!! Enda gången jag inte har kunnat påverka nånting själv har jag den oturen. Tänk om de hade kunnat välja genom ett prov eller intervju istället - då lovar jag att jag hade fått det jag hade velat, för det finns nog ingen som önskade det så hett som jag!
 
Och jo, självklart är det som alla försöker säga till mig, att jag kan ändå jobba som smådjursveterinär och jag kommer att bli en bra sådan. MEN vad alla än säger så kommer det alltid saknas en del i min utbildning - och problemet är att den är praktisk, för allt annat kan jag alltid läsa mig till - utom detta..
 
Ska väl avsluta med något positivt iaf - om än väldigt ledsen är jag iaf mycket piggare i kroppen nu, och kan plötsligt göra annat än att sova på kvällarna. Igår till exempel bakade jag bröd, kokade knäck och lagade till en porterstek inför ikväll, förutom att jag lagade annan middag och städade lägenheten tillsammans med T. Magen är bra nu, men bröstsmärtan får jag visst stå ut med då och då.. 
 
Epoxy mår också mycket bättre, försäkringsbolaget stod för en rhinoskopering och nu står han på antibiotika och kortisonnässpray mot en kronisk rhinit. Han ska förhoppningsvis bli bra nu! Och vi får sakta börja bygga upp alla muskler han tappat under många veckor i stillhet..

RSS 2.0