Listande

Försöker avlasta min stackars hjärna litegrann genom att skriva en massa olika listor med saker som ska kommas ihåg nu innan skolan slutar. Jag har en handlingslista, en packningslista och en göra-lista. Listor fungerar bra för mig! Annars kan jag inte sluta tänka på allt som ska göras - är så rädd att glömma någonting viktigt..

Det är nämligen en hel del att fixa i ordning så här sista veckan på skolåret. Tentaplugget är i full gång, idag har jag stått hela dagen på Asis och rabblat muskler på både häst och hund. Precis när man tycker man kan det har man glömt de muskler man sa först. Jorå, jag har en hel del kvar att plugga på..

Som om inte plugget och packningen vore nog så ska man visst vara lite social också. I söndags var vi bjudna hem till A för att fika och planera Italienresan. Japp, jag och tjejerna åker till Italien veckan efter att skolan slutat. Det ska bli mysigt! Pojkvännerna fick vara med och fika och lyssna på våra planer, men dom får inte följa med på resan :p  

Igår kväll hade vi avslutning på mentorsverksamheten, vi blev helt oväntat bjudna på middag av fakulteten, på en restaurang i stan. Maten var väl bra, men portionerna var så små? Jag & A delade på en stor pizza som skulle räcka till 2-3 personer (men som var ungefär i storlek med en vanlig pizza) plus antipasti. Var precis så att vi blev mätta. De andra som bara hade en maträtt blev inte mätta. Hur kan det vara så när maten är så dyr ändå? Skumt..

Resten av veckan är bara inläsning, ska väl hänga på Asis en del men måste vara hemma och hinna med allt också. Inte bara till Italien, när vi kommer hem därifrån ska jag åka upp direkt. Ska ju bo ensam hela sommaren, så det känns viktigt att få med sig alla grejor som behövs. Och hundens alla grejor, för han ska iaf hålla mig sällskap :)

Till sist fyller jag år på fredag också, så jag lär ska hinna städa och baka också. Gissar att jag får lite besök som vill ha gofika, det har liksom blivit en vana på födelsedagen :)

Nu hoppas jag älskling kommer hem snart, tänkte dra mig mot sängen.. Det gick visst inget vidare med kopplingsbytet ikväll, tråkigt. Hoppas det går bättre vid nästa försök!

Rollspel

Skoldagarna är så långa och påfrestande att det är svårt att tvinga sig själv att fortsätta plugga när man kommer hem. Jag är sjuukt trött hela tiden!

Både idag och igår har jag varit på Asis på morgonen före dagens första övning/föreläsning. Igår morse gäspade jag mig igenom den hela hästen som min grupp gick igenom. Därefter förflyttade vi oss till en häst i levande skick och tränade klinisk undersökning. Sedan tillbaka till Asis igen då vi fått ett nytt hästben att dissekera, tyvärr var det inte det fräschaste materialet jag sett... Äldrekursare, vad har ni gjort med dem egentligen?!

Imorse var vi på Asis tidigt igen och fortsatte med benet. Efter det föreläsning om MR, scintigrafi och datortomografi fram till lunch. Efter lunch hade vi en superintressant övning vid namn Samtalsträning. Mycket roligare än vad det låter! Det gick ut på att vi skulle ställas inför svåra situationer med djurägare som kan uppkomma i vårt framtida yrke.

I smågrupper turades vi om att rollspela veterinär eller djurägare, innan fick man vissa instruktioner, men man visste inte som veterinär hur djurägaren skulle vara. Sen skulle man helt enkelt göra sitt bästa för att reda upp situationen. Till exempel om det kommer en djurägare som bara bryr sig om pengar och vill få sin häst utdömd för en liten sårskada, eller en äldre dam som tycker att skabb är otroligt skamligt och hon inte vill ha någonting med behandlingen att göra. 

Det var kul att spela djurägare, och väldigt svårt men lärorikt att inta veterinärrollen. Jag kan bara säga att jag ser fram emot att få utmaningar i framtiden ;)

Nu ska jag iaf göra någon nytta, och baka en citron- och limepaj inför basgruppsmötet imorrn. Efter det så kaaanske jag orkar plugga lite.. eller sova :p


























BMW 327 ix turbo

Om någon undrade var Tobias gjorde i lördags när jag pluggade så var han borta mestadelen av dagen, och grejade med BMW:n. Under eftermiddagen fick han hjälp av en kille med att göra en massa inställningar. Och tänka sig, nu går den äntligen som den ska!! Bara en grej kvar att göra, nämligen att byta koppling. Den håller tydligen inte riktigt längre.. Men sedan kanske man törs provköra liiiite iaf ;)


Tobias och hans brorsa var ute och provkörde och passade på att filma lite, så min pappa som är delägare ska få se hur den går. Så nu får alla ni andra också chansen att göra det, vare sig ni vill eller inte :p Och det är alltså T:s lillebror som skrattar i filmen ;)

Detta är alltså bilen han hållit på med bra länge, byggt ihop en motor och satt dit turbo. En gammal BMW ix från 1989. Duktig grabb! :)




Multitasking

Det är mycket nu som sagt. Men helgen var great!

I fredags fick vi ett tips om ett dansställe här i Uppsala, så vi bestämde oss bara sådär för att åka dit sent på kvällen. Liljekonvaljeholmen heter det, och IOGT-NTO ordnar danskvällar där två gånger i veckan. Superfint ställe verkligen! ÅH vad roligt vi hade!! Var väl mest pensionärer förutom vi, men det spelade mindre roll.. Hedins spelade riktigt bra - och vi buggade lös som aldrig förr :D Det kommer vi göra om fler gånger! :)


Paus mellan bugglåtarna :) Mobilkamerans kvalité..

I lördags ägnade jag dagen åt att plugga. Var riktigt duktig faktiskt! Sen att man kan sitta ute på balkongen numera och studera gör allt lite lättare. Vi har rätt fin utsikt härifrån, med soluppgång och allt.. Igår fick jag förresten för mig att kolla igenom en gammal tenta. Huuuuh vad otäckt det var!! Kan säga att jag är glad att jag ändå har pluggat så pass mycket, för MER kommer behövas innan jag kan klara den tentan! Ojojoj..

I söndags då? Dagen började bra med att älskling fick ett ryck och klev upp och diskade klockan åtta på morgonen. Sedan gjorde han supergod frukost och kom med den på sängen till mig. Mys! Jag fick en massa energi, och satte igång att tvätta kläder samtidigt som jag tittade på gudstjänsten via internet, pluggade, och städade lägenheten. Tala om multitasking! Men det gick riktigt bra faktiskt.

Senare samma dag var vi bjudna på middag hos älsklings lillebror och hans tjej. Mums, vilken god mat vi fick! Och efterrätten var ännu godare. Satt och tittade på VM-hockeyfinalen (som tyvärr slutade dåligt) samtidigt som vi spelade plump. Gick dåligt ända till allra sista omgången då jag sopade hem alla 10 korten/sticken! Då var jag nöjd och vi åkte hem igen ;)

Sammanfattningsvis har helgen varit riktigt bra, den bästa sortens helg tycker jag är när man hinner med både nyttiga och roliga saker, känner sig duktig inför den nya veckan och samtidigt fått ny energi.
Hoppas ni också har haft en fin helg!



Utsikt från balkongen en fin kväll. Också mobilkameran..


Sommarsnö

Det är varmt ute, men blåser lite emellanåt. Då singlar trädens vita blomblad ned på marken, precis som sommarsnö. Jag längtar tillbaka till vintern! Det blev så snabb vändning, från påsken som var så vit och fin, till att komma tillbaka till hettan och den starka blomdoften här i Uppsala. Värme och sol är bra, men gärna snötäckt mark på det. Hann inte åka så mycket längdskidor som jag hade velat..

 

Kanske risk för dumförklaring nu av alla som älskar sommaren. Nåja, jag vet iaf en person som håller med, älskling håller på att smälta bort i värmen och önskar sig också snö ;) Han avskyr också (precis som jag) getingarna som tar sig in när vi försöker vädra. Och fästingarna som suger blod på Epoxy, tog bort årets första igår men jag hoppas fästinghalsbandet ska hjälpa..



Annars då? Jag försöker ägna all vaken tid åt att plugga i princip. Vilar lite framför teven nån timme på kvällen med älskling, sedan pluggar jag igen.. Det är ju så viktigt att lära sig allt det här, men mycket är det. Tur att vi får sommarlov när kursen är färdig, skulle inte klara av att börja om på något nytt igen..

Har i alla fall fått veta säkert nu att jag ska jobba på djurklinik i sommar, det ska bli riktigt spännande! Ser också fram emot att träffa mina vänner i Umeå mer än vanligt. Hoppas bara att jag får vara ledig någonting också så att jag kan åka hem och träffa familjen, och så vill jag hinna med Hemavan. Älskling ska spendera hela sin semester däruppe, skulle vara trist ifall jag inte hann dit!

Nej, nu ska jag fortsätta se på filmen om hästens frambensmuskulatur ;)

Kosläpp

Det är mycket just nu. Eller ja, mycket plugg i varje fall. Resten ligger på is ett tag framöver!

Imorse tog vi oss dock tid att åka ut på naturbruksgymnasiet för att titta på årets betessläpp, när mjölkkorna äntligen får komma ut för sommaren. Vad glada de blev, alla nittio korna! Hade nog förväntat mig att de skulle vara ännu tokigare, men de var mest förundrade över allt folk. Var säkert över 2000 personer där! Och så jag, älskling och hans lillebror, samt vovven. De bjöd på mjölk och bullar också, mumsigt värre.

Jag ägnade mig mest åt att fotografera såklart ;) Resultatet ser ni nedan. Observera att de också hade en hage med får och lamm bredvid kohagen!

 








Åter till anatomiboken...


RSS 2.0