Mormors 70-årskalas

I helgen var det alltså äntligen dags att fira min allra käraste mormor & vän som snart fyller hela 70 år!! Har ju inte kunnat skriva någonting om förberedelserna eftersom hon läser min blogg, och det var väldigt viktigt att vi inte avslöjade något om programmet..

Vi - det vill säga hela den närmsta släkten - har alltså peppat och klurat inför hennes fest ända sedan före sommaren. Mormor hade önskat sig underhållning i present, och då slår man på stort såklart!! Allting underlättas verkligen av att allihopa är sjukt begåvade med talang inom musik, sång, dans, ljud och ljus. Väldigt kreativa och duktiga är dem! Plus att vi hade lite förstärkning i form av Tobias kusin V som är en duktig sologitarrist & sångare.

Jag hade en idé från allra första början om att vi skulle ha en modevisning som visade kläder från olika årtionden i hennes liv, ackompanjerad av hennes favoritmusik från olika tider, samt berättelser om vad hon gjorde då. Mostrar & kusiner spann vidare på denna idé och det slutade i att vi gjorde ett Melodikryss som gick igenom hennes liv och favoritmusik, med olika inslag med sång, musik, dans - och tidsenliga kläder från mormors vind.

Jag tror jag kan tala för både mormor och alla hennes gäster att vår show var väldigt uppskattad! Det var riktigt roligt att få medverka också, jag säger som pappa - det är sådana här dagar man minns resten av livet!!

Nog pratat, jag låter bilderna tala istället ;)

Överblick på lokalen & gästerna - nästan 60 till antalet..

Glada gäster går tipsrundan som jag hade skrivit ihop :)

Melodikrysset började så med bilder från mormors uppväxt

Första numret - kusin C sjunger Memories, moster spelar piano till

Farbror N spelar Elvis med Teddy Bear

Mamma & mostrarna i Syföreningsboogie

Kusin J på modevisningen - gammal baddräkt

Moster G i vacker klänning & hatt

Lillkusin E med tratt & ratt gör succé

Mosters man S med sina krumbukter

Lillasyster M med gullig väska & hatt

Jag själv i en bedårande vit & gul utstyrsel

Pappa avslutar modeshowen med en väldigt speciell klädsel :)

Lillasyster L sjunger Thank You For The Music, moster G på piano

Lillebror S äter korv & blir tjock om magen, jag & kusin J äter palsternackor och får spänst i benen ;)

Kusin F som Michael Jackson i Billie Jean, bakom dansar kusin C & M

Lillasyster M spelar mormor framför bilder från alla hennes resor

Jag i scarfparaden som representerar damkören mormor sjunger i

Blandad kör sjunger En vänlig grönskas...

Slutnumret! Farbror N sjunger I Can Jive som Jerry Williams framför Släktbandet 

Tobias kusin V solar lös på elgitarren

Släktbandet - lillebror S på trummor, mosters man S på piano, kusin C & moster M på saxofon, moster G på bas, mamma, lillasyst L & kusin M på sång, Tobias kusin V på elgitarr och pappa på akustisk gitarr. Farbror N på sång!



TACK alla inblandade!! Tack hela min släkt för att ni är så fantastiska att vara tillsammans med! Tack alla gäster för att ni uppskattade vår show! Tack Tobias för att du fotade alla bilderna! Tack Joel för att du filmade alltihopa! Tack mormor för att du lät oss ordna underhållningen, tack för att du finns och förgyller våra liv!

Jag älskar dig!



Socialträning

Nu när sommaren snart är slut - och därmed även min vistelse i Vännäs och mitt arbete på veterinärstationen - har det äntligen börjat hända grejor. Det började ju med att vi åkte iväg ett gäng och red, sedan dess har det bara rullat på.

Förra helgen hade jag som sagt besök av kursare K som körde ned hit från Luleå. Det var riktigt mysigt att få träffas, vi hade massor att prata om :) På lördagen åkte vi in till Umeå för att gå på Noliamässan. Där mötte vi också mina föräldrar och min minsta lillasyster. Köpte sockar, raggsocksgarn och lite pysselgrejor. Jag & K gick runt och tittade på kaniner och katter, vilket alltid har varit platsen som jag har hängt på under Nolia som liten. Sen träffade jag på ett gäng buggdansande ungdomar, vilka visade sig ha haft medlemmar ur vår klubb i Uppsala som kursledare. Åhej-buggen sprider sig! ;) Kvällen spenderades hemma hos kusinerna, riktigt trevligt hade vi :)

På söndagsmorgonen åkte vi in till stationen så K fick se var jag jobbar. Därefter åkte hon hemåt igen, medan jag åkte in till Umeå för att se syrran spela fotbollsmatch. Heja! Duktig målvakt var hon, än fast jag hellre hade sett henne spela ute..




Under veckan hände det roliga saker mest hela tiden. På måndagkväll kom I hit med vovven, vi promenerade runt i Vännäs och pratade, väldigt trevligt! Under tisdagkvällen åkte jag in till Umeå för att äta en god middag på grekiska restaurangen Costas med hela arton personer från veterinärstationen. Två tjejer skulle sluta jobba där, så det var som en avskedsmiddag. 





I onsdags direkt efter jobbet slängde jag mig i duschen och åkte sen in till Umeå och hälsade på min äldsta tjejkusin J. Efter husesyn och lite tjöt kom vår kära mormor med sambo och plockade upp oss med husbilen. Vi följde med hem till moster, där vi bjöds på fantastiskt god middag och trevligt sällskap. Åkte buss hem med J, vilket var väldigt smidigt då det blev gratis ;) 

På torsdagen åkte jag in till Umeå ännu en gång, nu för att hälsa på veterinär S. Hon bjöd mig och några till från jobbet på tacos och senare glass & frukt. Riktigt gott, och vi hade en supertrevlig kväll som varade länge ;p

I helgen åkte jag hem med I & K, har precis som planerat ägnat mig åt skörd. Har plockat blåbär, hallon, svarta vinbär, dill och gräslök. Detta resulterade i drottningsylt, vinbärsgelé, blåbärspaj, och sist men inte minst, blåbärspannkaka med hemmagjord vaniljglass. MUMS!!!! Helgen kändes dock alldeles för kort, jag har fått känslan av att jag skulle vilja stanna tiden ett tag nu. Sommaren har gått alldeles för fort! :/


 

Galopp!!

I tisdags följde jag med ett gäng från jobbet ut till landsbygden mot Umeå till en hästgård som föder upp nordsvenska brukshästar. Där fick vi hämta varsin häst ur en hage med massor av nordsvenskar, göra i ordning dem och sedan rida ut på otroligt fina skogsvägar. Vilken fantastiskt fin kväll vi fick i solsken och vacker natur!

Hästarna var helt underbara :D Nog för att jag saknar Jennifer, men det var verkligen skönt att rida på såna trygga hästar! Det dröjde inte länge förrrän man märkte att de var lugna, lyhörda, snälla och trafiksäkra. Drev man på lite satte de av i trav och höll en jämn och fin trav så länge man kände för det.

Ändå blev jag förvånad över hur pigga de var när vi satte av i galopp, wohoo vad kul det var att dundra fram på de stora hästarna!! Även galoppen höll de i jämn och fin fart, så länge vi själva orkade :p Behövde inte ens driva på - men så fort man ville bromsa så saktade de av på en gång. Otroligt lättridna med andra ord, inte alls dumt! Det spelade heller ingen roll att vi vände tillbaka sen, på hemvägen kunde vi både galoppera och skritta lugnt utan problem. Så skönt!

Jag hade velat se hur det såg ut när vi dundrade fram genom skogen i full galopp, måste vara en imponerande syn ;) Det var i varje fall så roligt att vi på studs bestämde oss att rida igen nästa vecka, ifall det finns hästar lediga då såklart. Hoppas bara min träningsvärk har gett med sig då, för idag går jag som en cowboy ;)

Här nedanför är en bild på en av hästarna vi red ut på, bilden är från deras hemsida.


 

Stillhet

Det är så SKÖNT att ungarna äntligen has left the building!

Det har varit läger här i två veckor och ett helt gäng med killar i yngre tonåren har bott i min korridor. Jag har också varit på läger när jag var yngre, och självklart var man vaken sent på kvällarna och så - men de här ungarna tar då alla priser!

Vad är det för mening med att springa fram och tillbaka i korridoren och skrika så högt man kan? Om och om igen?! Dörrarna är så tunna att man hör vartenda ord utifrån korridoren, så ni kan tänka er att det inte går att sova i det oväsendet. Det är ju inte så smart när man befinner sig på ett vandrarhem med folk utifrån som försöker sova, det vill säga jag...

En natt när klockan hade passerat ett - och jag såklart skulle upp klockan sex på morgonen - sprang de och skrek var femte minut. Det var precis så att man höll på att somna när de kom springande igen. Jag blev bara argare, så till slut hoppade jag ut i korridoren och röt till åt dem. Döm om min förvåning när killarna springer spritt språngande nakna! De gömde sig ganska snabbt och gav inte ifrån sig ett ljud medan jag skällde.

Efter det var det i varje fall något lugnare, jag smsade föreståndaren vilket verkade hjälpa, då det nästa kväll fanns ledare i korridoren som såg till att ungarna höll sig i skinnet. Jag blev dock förstås Häxan Surtant, och det har varit en del ryckande i min dörr, men fort jag varit utanför rummet har de inte sagt ett knyst, så jag är nöjd ;p

Sedan så har Tobias åkt tillbaka till Uppsala igen, känns lite tråkigt men samtidigt har jag en massa jag vill hinna göra som inte han vill hänga med på. Det är ju skördetider igen ;) Nästa helg blir dock fullt upp, jag ska stanna kvar här i Vännäs. Kursare K kommer hit och hälsar på, min familj kommer hit för att gå på Nolia, och så ska jag kanske träffa L också. Kul!


Jag tillsammans med två av mina fina syskon tidigare i sommar - better behavied :p


RSS 2.0