Favorit i repris

Det var verkligen i grevens tid, idag regnar det och är slask - men igår njöt vi av vintern!

Vi åkte ut till Fjällnora för att grilla och åka långfärdskridskor. Skulle kolla vilket datum vi var där sist - en sån tur att jag har bloggen - och upptäckte att det var precis ett år sedan (minus en dag). Nu som då var vi med mina släktingar som bor här i Uppsala: farbror, moster och tre kusiner. En sån ooounderbaar dag! (låter som Sture Bergholm i Full frys om ni inte förstod det, vi har dvd:n och har sett alla avsnitt sisådär 20 gånger. ja det var en parentes..)

Då det har varit sportlov i Uppsala den här veckan hade de kvällsöppet med facklor runt hela banan och hela området var så vackert upplyst. Och tänk, den här gången gick det mycket bättre för mig att åka! :D Den här kvällen var precis det jag behövde för att få lite ny energi, i helgen ska jag vara duktig med städning, handling & plugg ;)

Tuff version av fackla - en vedkubbe som brann inifrån

 


Viltgrå

Jag drömde inatt om min gamla kanin. Fina dvärgväduren Twiks. Jag tror att drömmen mer var ett gammalt minne. Allt kändes så verkligt. 

Det var sommar och jag låg på mage på gräsmattan hemma hos föräldrarna och blundade i solen. Så kände jag en kittlande nos över hela mitt ansikte, en lätt andedräkt mot huden. Den som har haft en kanin vet nog vad jag pratar om..

Kaniner är fruktansvärt försiktiga av sig. Särskilt när de nosar, det är knappt att de tar i en. De har massor av känselspröt i ansiktet, det är dem som kittlar i ansiktet. Det finns inte mycket som klår att få gosa med en kanin enligt mig. Världens mjukaste päls. Fluffiga vita tassar. Att försöka gosa med en hund på samma sätt går inte. Iaf inte med Epoxy. Antingen slickas han, råkar göra illa en, eller börjar busa. Inte alls samma sak!

Åh vad jag saknar den där känslan!



Inte Twiks, men väldigt likt..


Gnällspik

Morgonen började bra. Älskling pussade mig vaken klockan sex, då var det såklart dags att se ishockey. Gjorde en stor kopp hett te och kunde sedan fortsätta mysa i sängen. Tacka vet jag sovrumsteve! ;)

Sverige-Finland brukar alltid vara roliga matcher. Nu var kanske inte denna den mest spännande, men jag gladde mig att se att Sverige hade precis det spel som jag saknade under matchen mot Vitryssland. Detta bådar gott inför den fortsatta OS-turneringen :)

Efter förmiddagens tre tunga föreläsningar cyklade jag hem på lunchen. Lämnade cykeln och tog hunden med mig tillbaka till skolan. Vår X-fallsgrupp skulle träffas för att gå igenom fallen vi skrivit på hemma. På kåren får man nämligen ha hundar, vilket man inte får i föreläsningssalarna.



Epoxy var dock väldigt jobbig. Han har så mycket energi att han inte kunde vara stilla mer än en minut. Pip och gnäll från hans sida gav suck och stön från min sida. Jag antar att det är hans sätt att säga att det är dags att börja träna igen efter vinteruppehållet. Inte så lätt bara när det är nästan meterdjup snö överallt och 20 minusgrader.. Jag älskar snön, men lite vårkänslor skulle sitta fint inom en snar framtid! :)

Kvällen blir nog ett enda långt OS-pass, som brukligt dessa dagar. Det är ju faktiskt bara OS en gång vart fjärde år - det gäller att passa på! Egentligen har jag massor att plugga på. Men hur ska man orka egentligen, efter att redan ha koncentrerat sig stenhårt sisådär sju timmar i sträck? Jag bara undrar..



Riktiga vänner

I lördags skrev jag ett inlägg som handlade om att prioritera. Jag vill bara tacka för era kommentarer, det var väldigt intressant att läsa vad ni själva tycker om saken. Det fick mig att spinna vidare på det här med vänner..

För över tio år sedan tog jag ett beslut som jag aldrig har ångrat. Istället för att ägna min energi åt att försöka vara så populär som möjligt, att vara med "rätt" kompisar, så tog jag ett steg tillbaka. Såg på klasskamraterna på ett helt nytt sätt. Funderade över vem jag verkligen ville vara med, vilka som faktiskt kunde ge mig något tillbaka.

Det slutade med att jag hittade nya fina vänner, behöll dem som var mina vänner på riktigt, och gav upp mina försök att vara kompis med dem som inte brydde sig tillräckligt om mig. Vilket resulterade i att jag mådde mycket bättre och faktiskt fick en bättre relation med många i klassen. Detta på grund av att jag slappnade av och var mer mig själv, samt kunde umgås mer otvunget.

Filosofin har följt med mig genom åren. Samtidigt som jag ser till att inte lägga ned en massa tid och ork på vänner som inte ger något tillbaka, är jag öppen för att skapa nya vänskapsrelationer. Man måste ju lära känna dem för att se vad de går för, att döma någon efter första intrycket är riktigt dumt. Då kan man missa många fina människor!

Om man nu upptäcker att någon i ens vänkrets tar mer än vad han eller hon ger, hur gör man då för att sluta vara vän med den människan? Det betyder absolut inte att man ska vara elak mot någon, även om kanske vissa inte förtjänar någon godhet från din sida. Men du vill ju inte vara en sämre människa.. 

Att avsluta en relation med någon som inte är en riktig vän har jag själv upplevt vara den enklaste saken i världen. För om du inte längre tar initiativet, kommer du antagligen upptäcka att denna person försvinner ur ditt liv, kanske utan att bry sig nämnvärt. Om den personen senare vill ta kontakt igen, så kan du ju alltid ge en ny chans. Fast låt relationen vara på dina villkor denna gång. 



Nu till det mer positiva - vilka tecken finns det på att dina vänner är på riktigt? Enligt vad jag själv har upplevt handlar det egentligen inte om hur ofta den personen hör av sig, hur ofta ni träffas och så vidare. En riktig vän är en person som det inte spelar någon roll om ni så inte har pratat på ett halvår - när ni väl träffas känns det som att ingen tid alls har gått. Att vara tillsammans med en riktig vän ger en bra magkänsla. Efter att ni pratat känner du dig glad och full av energi!

En riktig vän står på din sida, och även fast ni kan ha meningsskiljaktligheter sinsemellan, ändå alltid försvarar dig mot andra. Hon eller han kan dela dina känslor, både positiva och negativa, se saker från ditt perspektiv och glädjas när det går bra för dig.

Så, mina tips till goda vänskapsrelationer är:

1) Se på dina vänner i ett perspektiv utifrån och fundera över vilka som är dina riktiga vänner

2) Ägna din tid åt människor som ger minst lika mycket som de tar

3) Våga ta steget in i nya relationer - och steget ut ur gamla





Feels like home

Jag är så glad att vi har en riktig vinter här i Uppsala!

Vi skulle nog inte trivas riktigt lika bra ifall det såg ut som det brukar göra härnere vid den här tiden. Nämligen regn, blåst, slask och så vidare. Nä, mycket snö och kyla vill vi ha!

Dessutom har snön gått mot att likna de vackra lapphandskar man brukar se där hemma. Det är riktig snö det. Inte de där yttepyttiga isbitarna som i 170 flyger rakt in i ögonen när man ska cykla till skolan. Tacka vet jag stora snöflingor!




Tough decision tonight. Födelsedagskalas eller OS-hockey? Aah..



Glädjeyttringar

Fantastiskt kul att Björn Ferry tog OS-guldet i skidskytte igår!!

Jag kunde inte sitta stilla framför tv:n, det var ju SÅ spännande. Sedan var det svårt att förstå att han verkligen hade vunnit. Även älskling blev rätt chockad, han är lite av en pessimist nämligen :p Jag hade ett stort leende på läpparna resten av kvällen, och någon tår kom det också.

Tänk alla gånger han åkt förbi mig på sina rullskidor uppför Utsiktsbacken, där vi bodde innan vi flyttade hit till Uppsala. Soliga, varma dagar då jag var ute med hunden - och funderade på ifall han var riktigt klok. Samtidigt kunde jag inte undgå att beundra hans målmedvetenhet. Detta är något han har kämpat för mycket länge.

Grattis Björn till guldet! :D


Bildkälla


Annars så har jag försökt plugga på eftermiddagen, men det blev svårt när mörkret föll. Av någon anledning så går glödlamporna sönder varenda dag nämligen. Är lite less att byta jämt.. Vad kan det bero på?

Älskling jobbar över som vanligt, trots att han nästan lovat att vi skulle kunna åka ut på gården ikväll. Men ingen ridning blir det. Nåja, jag har fortfarande ont i kroppen sedan helgens ridtur, dessutom är det ju en till kommunbo som ska försöka ta medalj i OS ikväll, Anja alltså. Hoppas på det bästa!



Vardagslyx

Är det fettisdag så är det! Trots det har jag inte bakat några semlor i år - älskling kunde inte hålla sig utan har köpt hem semlor ett antal gånger redan, och så fick jag ju smaka hemma hos moster också. Så med tanke på att vi försöker vara lite nyttiga härhemma kändes det inte så klokt att göra en massa fler! :p

Istället för semlor blev det en god middag. Förrätt i form av avokado med pepparrotsvisp och knaperstekt bacon, och huvudrätt ugnsbakad röding på saltbädd med pressad potatis och romsås. ÅH vad gott!

Och så är det alltid lika trevligt att överraska älskling. Särskilt nu när han har det ganska tufft på jobbet, med mer arbete än vad han hinner med. Han jobbar över i princip varenda dag. Ikväll kom han inte hem förrän klockan nio.. Så det var skönt att se honom få ett stort leende på läpparna när han fick se dukningen och tända ljus i hela rummet!

Annars så har jag varit ledig idag, då vi har dragit igenom digestionspatologin snabbare än väntat. Hade väl tänkt att plugga duktigt ändå, men jag var SÅ trött att jag inte orkade göra någonting alls. Har varit ute med hunden länge istället och fotat lite - och så handlat och lagat mat såklart. Imorrn går vi bara två timmar i skolan så förhoppningsvis kommer jag någon vart då ;)




OS är fruktansvärt spännande just nu - Heja Ferry!

Hjärtansdag på gården

Söndagen började med att vi vaknade vid nio av att solen lyste in genom sovrumsfönstret. Åt frukost och gav oss sedan iväg på långpromenad med hund & kamera ut till naturreservatet som ligger på gångavstånd härifrån. Som vanligt var det många ute i skidspåren. Uppsalaborna är duktiga på att ta vara på snön, förmodligen eftersom de inte är vana vid att den ligger kvar så här länge :)



Efter lunch åkte vi ut på Tobias arbetskompis gård. S fyllde år så vi skulle fira med en uteritt. Med helt underbart väder, sol och bara någon minusgrad, kändes det som en underbar idé. Glada i hågen gav vi oss i väg över åkrarna..



Men det gick inte alls enligt planerna - vi hade inte hunnit alltför långt när hästarna plötsligt blev tokiga och skulle springa hem. Vi kämpade och kämpade men fick ge upp och gå hem igen. Nästan bäst att göra det innan något allvarligt hände. Hela vägen hem fick jag knipa åt med benen för allt jag var värd för att ens kunna sitta kvar. Fick hålla emot i tyglarna också, minsta jag släppte upp började hon springa. Det blev stressad trav i djupsnön hela vägen hem, blandat med små hopp och krumbukter.

Nåja, vi tog oss hem iaf. På gårdsplanen upptäckte vi att det rykte från hästarna - de var dyblöta av svett! Red på banan tills hästarna hade lugnat ned sig och börjat lyssna. Då kunde de allt gå fint! :/ Vi försökte se till det positiva, nämligen att de fick ordentligt med motion. Hon kommer nog gå fint på onsdag iaf!



Efter ridningen (och efter att ha svampat av den värsta svetten från hästarna), fick vi korv med bröd som familjen stått ute och grillat i solskenet. Åh, vad härligt det var! Epoxy var med, han blev alldeles till sig när en av katterna ville gosa med honom. Det hör inte direkt till vanligheterna ;)



Till sist gick vi in och gav S vår present, sedan kom hela tjocka släkten på kalas. Smörgåstårta var såå gott! Vi fick dock skynda oss hem efter tårtan, då vi hade en hyrfilm som skulle lämnas igen. Om någon undrar så var det The Surrogates med Bruce Willis. Ganska bra film ändå, med en poäng :)

Kvällen spenderades i sängen framför tv:n med en ask gelé- och chokladhjärtan. Mys!


Att prioritera

Det är inte alldeles lätt att bestämma sig för vad som är viktigast att hinna med en dag. För ingen kan göra allt, även om det finns många "måsten och borden" i livet. Det är då man måste prioritera, att välja vad som faktiskt står högst upp på sin egna lista.

För min del tar skolan en stor del av både dagar, kvällar och helger. Jag har förstått att många andra i klassen kanske inte pluggar på samma sätt som mig. Jag försöker nämligen läsa i boken under kursens gång istället för att plugga dygnet runt de sista dagarna innan tentan. Om jag gör så glömmer jag bort det jag lärt mig efter tentan.

Föreläsningarna ger mer när man är påläst, och att jag kommer ihåg det jag läst är ju en fördel inför framtiden. Samtidigt så väljer jag bort mycket annat. Till exempel så tillbringar jag nästan ingen tid på kåren, vilket många av mina kompisar gör.

Att jag har hund och sambo är självklart också en stor orsak till att jag är hemma mycket. Jag kan inte stanna kvar efter skolan som många kursare gör. Istället cyklar jag hem till hunden och går ut med honom. Sedan känns det alltför jobbigt att cykla tillbaka. De flesta andra som har hund bor nämligen i skolans hyreslägenheter och har således mycket kortare avstånd.



Jag tycker det är svårt att veta vad man egentligen bör lägga sin tid på. När jag ser tillbaka på min tid i skolan om fyra år - vad är det då jag kommer värdesätta mest? Att jag ägnade mig åt att lära mig så mycket som möjligt? Eller att jag hittade på saker med mina klasskompisar? Eller att jag tillbringade tid med min lilla familj och tränade/tävlade med hunden?

Ärligt talat så vet jag inte. Så jag försöker nog att hinna med alltihop, samtidigt som jag faktiskt njuter av att bara ta det lugnt ganska ofta också ;)

Hur gör ni? Vad tycker ni är viktigast att ägna er tid åt? Tips mottages tacksamt :)


Obduktionsrond

Åh vad jag gillar våra obduktionsronder!

Nog för att det inte luktade så fräscht precis - måndagssyndrom som vår lärare sa - men det är bara så spännande!

Riktiga fall, riktiga djur. Även fast de är döda, precis som djuren från tiden på Asis, så får man ju iaf veta en massa saker om dem. Och trots att de är (som jag kallar det) nedmonterade så får man en helhetsbild. Vi får se hur skador i ett organ påverkar resten av kroppen. Allt man lärt sig hittills ställs på sin spets.

Och sedan kommer de - frågorna. Som vi oftast varken kan eller vågar svara på. Men idag var jag faktiskt grym! Kunde svara på frågan om vilken sorts tumör en hund hade. Och den andra hunden med kronisk njursvikt (JA! samma som jag skrev fall på i fredags!) som de hade hört ett blåsljud på och ingen kunde förklara varför. Utom jag då :D

För om inte njurarna fungerar kan de inte producera erytropoetin, vilket då inte kan stimulera bildningen av röda blodkroppar, vilket leder till anemi (blodbrist), som hjärtat försöker kompensera för genom att växa, vilket kan göra så att klaffen inte håller tätt, vilket ger blåsljudet! SCORE!

Det är just därför jag gillar patologi - allt är mer logiskt än vad man kan tro, fast samtidigt som ett klurigt pussel man får ägna lite tid åt att lägga. Nä, allt detta gjorde mig faktiskt väldigt motiverad till att läsa i boken - tror jag ska fixa en kopp te och sätta mig med det en stund :) 





Vykort









Helgens bravader

I fredags hade vi inläsningsdag, och jag hade bestämt mig redan innan dagen började att det skulle tas vara på ordentligt. Så klockan tio hade jag fikat, varit ute rätt länge med hunden och börjat skriva på mitt nya fall: Njursvikt. Satt i 4,5 timme och skrev, åt tillochmed lunchen framför datorn.

Gick ut på en andra promenad, vilket var behövligt efter att ha koncentrerat sig så länge. När jag kom in satte jag genast igång att städa lägenheten. Först tog det tid att bara ställa undan allt på sin plats, sedan skurade jag toan, dammtorkade varenda yta i hela lägenheten, torkade av alla våra vita väggar/dörrar och duschade blommorna.

Var ganska precis färdig när älskling kom hem från jobbet, han hade varit snäll och köpt med sig mat hem eftersom jag inte hunnit med att laga middag. Dessutom hade han hyrt en film som jag tjatat om att vi skulle se ända sedan jag & lillasyster såg den tillsammans på bio i Örebro i höstas. Nu hade den alltså äntligen kommit ut på dvd - The Ugly Truth. Så den såg vi tillsammans på kvällen, och guess what - han gillade den! Sen fick jag också se nya hyrbilen han hämtat ut. Inte illa måste jag säga - en Audi A4 1,8t -09.



På lördagen åkte vi ut på stan för att göra ett nytt försök att köpa en kalender och ett par täckbyxor. Äntligen lyckades vi! Eller ja, kalender köpte jag och täckbyxorna vet jag precis vart jag ska köpa nu iaf.. Åt lunch på Subway och åkte sedan hem för att gå skiljda vägar. T skulle följa en arbetskamrat och titta på när deras chef tävlade i rally. Jag däremot gick iväg på caféet som moster håller i.

Efter att ha fikat semla och te följde jag och Epoxy med moster hem. Läste lite i boken medan de åt middag och sen såg vi Melodifestivalen tillsammans. Tobias kom dit precis till sista låten. Måste säga att det var en dålig start på tävlingen! Salems låt var den enda som var hyfsad tyckte vi iaf..

Idag gick vi upp tidigt och åkte ut till Skepptuna för att se Folkracesprint, T:s arbetskompis skulle försvara sin titel sen förra året. Gick dock inte riktigt som han tänkt sig, och tävlingen var inte så rolig att titta på då det inte fanns någon speaker. Men jag roade mig med kameran såklart ;) Sen att solen sken från en klarblå himmel gjorde dagen helt klart uthärdlig! Stannade till och rastade hunden på ett ställe längs med vägen hem - Uppsala från sin bästa sida måste jag säga. Kvällen bestod i hyrfilm igen - Sommaren med Göran. Lite kul, men inte SÅ rolig som jag hade hört att den skulle vara.. Till blev det ost och kex. Mums!

Några av dagens folkracebilder:


Tobias arbetskamrats (Tompa alltså) snygga bil ;)

Tompa i farten

Där var snövallen ja..

En del bilar hade sett sina bästa dagar

En av alla avkörningar under dagen


Diagnos: hyperaktiv

Iförrgår var vi ute på gården för att rida, precis som vi brukar göra på onsdagarna. Var lite spänd för om Jennifer skulle bete sig som förra gången eller vara sitt vanliga snälla jag. 

Som tur var hade S longerat henne dagen innan. J hade varit helt tokig och galopperat runt i en halvtimme utan att S hade fått stopp på henne! Så det var helt klart för mycket energi som orsakade hennes hopp och skutt rakt upp i luften lite närsomhelst under ridpasset. Nu var hon istället from som ett lamm - och superfin att rida. Härligt!

L:s syster M var med oss ut på gården också och fick provrida Caxe. Jennifer tordes hon inte rida, undra varför? ;) Det var iaf superkul, och jag hade med mig kameran för att få lite bildbevis på alla fina katter. Och så för att ni ska få se fina hästen som jag rider :) Här kommer det!


Gissa varför jag trivs här? ;) Jag, Caxe och en gosig katt
 

Finaste pållen! :)


Hundsport



Flyball

Detta är en hundsport som vi ännu inte provat på. Jag tror att Epoxy skulle älska det! Han som brukar springa iväg och hoppa hinder självmant på agilitybanan, bara för skojs skull. Och vad gör han inte för en tennisboll?! Synd bara att sporten inte hunnit bli så stor i Sverige. Men om vi får chansen någon gång ska vi allt testa!


Om Flyball från Svensk Hundungdoms hemsida:

Flyball betyder flygande boll på engelska. Flyball är en fartfylld, spännande lagsport i stafettform. Det är fyra hundar och fyra förare med i varje lag. Varje hund i laget ska springa en sträcka på en rakbana och hoppa fyra fasta hinder. I slutet av hinderbanan står flyball-lådan, hunden trampar på en platta som utlöser att en tennisboll kastas upp.

Hunden fångar bollen och hoppar åter över de fyra hindren på sin väg tillbaka till föraren. När den första hunden i laget passerat mållinjen får nästa hund ge sig iväg. Tiden tas på hela laget och det lag som får snabbaste tiden vinner. Världsrekordet ligger på runt 15 sekunder för ett lag med fyra hundar!


Mellan tentor-syndromet

Har fört över flera bildmappar till externa hårddisken nu. Tror faktiskt att datorn blev lite snabbare, men blogg.se vill fortfarande inte riktigt. Jag håller mig till Anteckningar så länge, sparar ned mina texter och lägger upp när sidan vill det :p

 

Jag har upptäckt ett samband mellan min aktivitetsnivå och tiden till nästa tenta. Det är inte bara det mest självklara - att jag pluggar mer ju närmare tentan jag kommer. Nej, allt det andra som händer här hemma förändras också.

När jag precis har skrivit en tenta är jag helt slut på. Varken orkar eller vill göra annat än att se skräpteve, surfa runt och läsa bloggar, spela både roliga och mindre roliga spel, och bara allmänt slappa. Städar såklart en del också, men gör inga större ansträngningar.

Efter nån vecka börjar det dåliga samvetet gnaga. Jag känner att jag BORDE plugga, men vill inte. Därför fyller jag min fritid med en massa annat "viktigare" arbete, för att döva samvetet. Till exempel duscha & pyssla om mina blommor, sortera papper, ägna tid åt hunden, dammtorka, renbädda, fylla på burkar med skafferivaror och så vidare, och så vidare.

 



Till sist kan jag inte undvika pluggandet, alltså när tentan är nära. Då tvingar jag mig själv att plugga konstant. Vilket får följden att blommorna vissnar, lägenheten förfaller och maten jag lagar ger inga större kulinariska upplevelser.

Just nu är jag alltså inne i mellan tentor-perioden. Igår var jag ute med hunden i 1,5 timme, och duschade honom när jag kom in. Lagade crèpes med kantarellstuvning till middag, och äppelmuffins till kvällsfika. Dagen innan det gjorde jag älgköttgryta till middag.Blommorna börjar äntligen återhämta sig efter att ha blivit åsidosatta under och efter julen. Och sängen är renbäddad!

Frågan är vilken period jag gillar bäst. Svaret är nog precis som med årstiderna - man uppskattar dem som mest när de byts ut med jämna mellanrum. Omväxling förnöjer med andra ord!


Bilolycka

I veckan var jag kvar efter skolan på en föreläsning som handlade om katter, deras behov och lösningar på olika kattproblem. Vi fick god paj och sallad dessutom, så jag tyckte kvällen var perfekt.

När jag skulle cykla hem efteråt blev dock kvällen till den otrevligaste på länge. Först upptäckte jag att det inte ens gick att cykla, då det självklart inte var plogat (tack, Uppsala kommun) utan flera decimeter snö överallt. Sen när jag höll på att släpa mig hemåt ringde Tobias.

Tyckte det var konstigt att det var så tyst runtomkring honom, då han borde ha varit mitt i en hockeymatch. Men det var han inte, eftersom han hade krockat på vägen dit. Usch vad rädd jag blev! Och önskade att jag hade sagt åt honom att stanna hemma istället för att ge sig ut i trafiken under den värsta snöstormen (jag litar på hans köregenskaper under sådana omständigheter, men inte på detsamma hos Uppsalaborna).



Det var en man i en ganska ny Mercedes som inte tog sig upp på Råbyvägen. Han hade försökt flera gånger men bara slirat. Till sist tog han stor fart - och helt plötsligt tog han sig upp! Full fart rätt ut framför Tobias. Samtidigt fick T möte så han kunde inte väja åt vänster och inte heller åt höger, då det satt folk i baksätet  på Mercan. Så rakt in i fronten hamnade han. Kanske ska tilläggas att föraren av Mercan hade väjningsplikt så felet låg hos honom!

Mercedesen gick inte längre att köra, då sidoskärmen tryckts in i hjulhuset. Vår Volvo var iaf körbar, men med en trasig lykta och intryckt front med massor av sprickor. Inga människor skadades iaf, tur att det var 50 km/h på just den sträckan...


Bilderna kommer från Tobias mobilkamera..

Så nu måste vi lämna in bilen på lagning. Hoppas bara att vi får papper från försäkringsbolaget så fort som möjligt. Vi har nämligen tid hos en verkstad för att kolla upp bilen på tisdag, för en parkeringsskada som blev precis innan jul. Även den var det en annan person som orsakade. Så förhoppningsvis kanske de kan laga alltihopa på en gång!

Efter att bilen blivit lagad och omlackad tänker T lägga ut bilen för försäljning. Lika bra det innan något mer händer :p Vet dock inte vad det blir för bil sen, T pratar om någon ÄNNU billigare bil. Pengarna vill han lägga på isbilen. Nåja, vi får se vad som händer!



Glee

Jag sitter och lyssnar på musik via Spotify. Sökordet är Glee Cast. Om ni har missat denna underbara tv-serie som går på fyran, torsdagar kl 20.00 - börja se!



Världens kitchigaste high school drama, fast med en tvist. Det handlar nämligen om en sång- och dansgrupp. Med ett gäng speciella tjejer och killar som får kämpa för att bli accepterade i skolan. Åh, vad jag älskar detta program! Alla sköna karaktärer, all vacker sång.. och så är det riktigt roligt också. Tillochmed Tobias kan faktiskt se programmet, och det säger rätt mycket ;) Själv visste jag redan innan första avsnittet att jag skulle gilla det.. :)

Sen så sjunger de bara kända, oftast nya låtar, i nya arrangemang. De är superduktiga på att sjunga, än om det hörs att det inte riktigt är live. Några favoritlåtar är: Don't Stop Believing, Somebody To Love och Bust Your Windows.

För er som har spotify - här kommer min playlist med bara låtar från Glee!




RSS 2.0