I'm so excited!

Imorrn ska jag åka ut till T:s arbetskamrat och provrida deras hästar! Dessutom ska min kära vän L följa med, hon har inte heller ridit sen i våras och saknar det precis som jag. Då de har tre hästar som behöver motioneras blev de bara glada då vi föreslog att hon kunde följa. Dessutom känns det så mycket tryggare och inte minst roligare om vi är två!! Så håll alla tummar för att allt går bra imorrn, skulle verkligen vara roligt att kunna rida när man känner för det!

Såå skönt med kortdag idag, dessutom blev vi överraskade med en gigantisk godisskål under föreläsningen. Jag äter aldrig godis numera så det var gott! Gick till hyresbolaget när jag kom hem, dom skulle skicka vårt hyreskontrakt via posten för två veckor sedan men det har aldrig kommit. Visade sig att det låg kvar där så jag kunde ta med mig det hem istället. Nu ska vi bara skriva på och lämna in det så övergår vårt andrahandskontrakt till ett förstahands den 1 april! Det känns jättebra, vi trivs verkligen bra i vår lägenhet. Trots att den är mycket mindre än vår gamla.. Den är istället så mycket fräschare, blev stamrenoverad för ett antal år sen. Helkaklat badrum med golvvärme är inte fy skam!

Vardagsrummet skulle dock behöva nya tapeter, dom vi har nu är rätt många hål i och har en vääldigt tråkig färg - typ blekt gul-beige med blekgröna krumelurer på. Om vi nu ska bo kvar här får vi ju lägga ner lite pengar för att vi ska trivas ännu mer. Saknar tapeterna hemma på Höjdvägen, jag tyckte att vi hade gjort det riktigt snyggt där :) Nu vet vi inte alls hur vi ska göra här. Har varit och tittat på tapeter ett par gånger, hittills har vi bara fastnat för en tapet och det är denna, Zero från Midbec:



Men då är nästa problem - var ska man tapetsera den? Vi skulle vilja ha den som fondvägg och resten av väggarna i nån ljusare färg. Det finns inget självklart val till var vi skulle ha fondväggen, är väl bäst att ha den på en kortsida för att undvika att rummet känns mindre. Men ena kortväggen upptas till största del av ett stort fönster, och på den andra har vi både barbordet och skrivbordet så vi är rädda att det blir för rörigt med tapeten där. Där tv:n sitter har vi två dörröppningar och bredvid soffan också en dörröppning. Bäst jag gör en ritning :) Snälla hjälp oss med hur vi ska göra!



Ritning på vårt vardagsrum :)


Regnbågshjärta?

Var så vansinnigt trött igår att jag inte orkade uppdatera.. Kom hem vid fem, lagade mat och diskade men orkade inte ens äta middagen.. Hade ju tänkt vara duktig och plugga men det GÅR inte!! Är verkligen påfrestande att vara koncentrerad från åtta till halv fem. Såg iaf Rookie Vets på tv på kvällen, kanske det kan räknas som YF? ;p

Idag har jag dissekerat hela eftermiddagen med min nya basgrupp. Och det känns riktigt bra faktiskt! Skrattade i princip hela tiden, och det är ju inte så lite med tanke på vad vi gjorde ;p Samtidigt som vi hade väldigt kul var vi väldigt duktiga, dessutom var det ju såå mycket enklare att kunna urskilja olika strukturer i större djur. Inte konstigt att jag hade svårt att se hjärtats delar när en minks hjärta är typ fyra cm. Hästhjärtat vi hade idag kunde man sticka in hela armen genom aorta eller vena cava ifall man kände för det. Vilket iofs jag inte gjorde, hjärtat var inte direkt fräscht, luktade vääldigt skumt och var inte ljust röd utan snarare mörklila med inslag av brunt, gult och grönt. Som kursare E uttryckte sig: Hjärtat är ju regnbågsfärgat! Vi hade alla möjliga teorier på hur det kunde ha fått sån underlig färg. Jag visste ju att hemoglobinet kan färga hjärtat mörkare, men grönt?! Till slut fick vi höra av läraren att hjärtat blir så under slakten, då hästarna är sövda i tolv timmar. Men då är ju den stora frågan - hur är det med långa operationer? Vet ju att människor kan gå genom så långa operationer. Mår hjärtat dåligt då? Hmm får ta reda på med om det.. Hur som var hjärtat väldigt äckligt och jag höll mig en bit ifrån. Särskilt som det hade en tendens att skvätta koagel runt sig :p Vid halv fyra hade vi gått igenom det vi skulle och jag kände mig väldigt nöjd så jag kunde cykla hem tidigare. Lyx!

Nu ska jag äta lite mat, sen hoppas jag att jag ska ha nån ork kvar för att läsa en stund i kompendiena vi fått ut om detta avsittet av kursen. Tillsammans är de lika långa som en hel roman, dock inte lika lättlästa kan jag lova.
 
See you later!

Försökshunden

Idag hade jag med mig vår hund till skolan för första gången. I veckan har vi YF-moment, yrkesförberedande alltså. Vår grupp hade kärl, vilket i praktiken var att vi fick träna på att sticka kanyler i slangar (fyllda med rödfärgat vatten) fasttejpade på hundben. Plus att vissa hade en handduk över som fick symbolisera hud. Kan säga att det är MKT svårare när man inte ser kärlet!! Och det finns ju inga genomskinliga hundar som vi vet :) Men vi stack alltså inte i levande hundar, utan jag hade lånat bort Epoxy till en annan grupp som hade EKG. Han var lite hispig först när han fick träffa alla studenterna men så fort de la ner honom för att kolla EKG var han huur lugn som helst. Och det var ju just därför jag lånade ut honom, han är ett föredöme när det gäller veterinärbesök :) Imorgon ska han på ultraljudsundersökning ;p

Det har varit en riktigt lång dag idag. Efter YF hade vi två föreläsningar, lunch då jag gick hem med hunden, tillbaka för "Blodets kemi" (jippi), och sen avsluta med en dissektion. Av hästskallar itusågade på alla möjliga vis, luktade inte så gott heller. När genomgången var slut frågade läraren ifall det hade varit en lång dag, han tyckte det såg så ut på oss. Klockan var fyra och vi skulle börja dissekera. Vi var kanske tio personer som stannade kvar, resten gick hem. Vi behövde genast hjälp men kunde inte hitta läraren. Han hade också gått hem!! Fastän vi hade schemalagd dissektion?! Vi gav upp efter halv fem, det är ingen idé att gissa sig fram. Hoppas dissektionen imorgon blir bättre. Då är det dödfödda lamm och kultingar. Söta?

Skönt att komma hem och upptäcka att älskling inte alls hade stannat kvar med bilen som planerat utan kommit hem tidigt, varit ute med hunden, röjt undan hemma och börjat med maten! Plus att han har ordnat så vi ska åka och träffa några hästar i helgen som jag kanske ska börja rida! Trots att han absolut inte gillar hästar själv. Dessutom överraskade han mig igår med en jättestor ros med den underbaraste doft man kan tänka sig! Han är bäst helt enkelt! :D

Förresten, jag måste passa på att säga ett stort GRATTIS till två fina vänner som nyligen blivit mammor, nämligen Ida och Desirée. Jag önskar er all lycka till med era små och jag hoppas inte det dröjer alltför länge innan jag får se underverken!! Kramar till er!


Epoxy ville också lukta på rosen :) 

Nästa söndag ska vi ut till Vänge och träna retrieverjakt!!! Längtar!!!

Hmpf!

Vi hade tänkt åka och se hockey ikväll, vipkort och allt, men glömde den lilla detaljen att kolla vilken tid det var. För matchen var inte kl 19 utan 16. Har inte hunnit äta middag än, lyckades somna när vi låg och myste lite i sängen efter vi komit hem. Får följa matchen via internet istället... Almtuna leder för tillfället med 1-0 över Mariestad, älsklings lillebror spelar i första femman! :) Vi håller tummarna allt vi kan här hemma!

Efter kyrkan imorse tittade vi i ett par bilaffärer, provkörde en C30 med sommardäck i slasket. Jag tycker personligen inte att dom är särskilt fina, och dessutom satt det en lika stor motor i den som våran V70. Vi har ju tänkt köpa en mindre bil som går billigare än V70n. Dessutom en billigare. Jag hoppas att T blir färdig för att sälja båda våra bilar så fort som möjligt så vi kan köpa en bil som jag kan parkera ;p Volvon är så fruktansvärt långsnodd!!

Jag pratade förresten med Ove som har hand om Kung Fu träningarna här i Uppsala. De ligger tyvärr nere just nu men skulle kanske komma igång igen till hösten. Synd! Men i samma veva kom jag på något helt annat, att jag glömt höra av mig till en kille som är instruktör i retrieverjakt. Vi skulle få komma dit på privatträning med vovven så han skulle få en bild av var vi låg i träningen och sedan placera in oss i någon av hans träningsgrupper. Mailade honom igårkväll, hoppas han hör av sig snart! Det skulle vara SÅ kul att få hjälp av en riktig instruktör, vi kommer liksom inte längre på egen hand eftersom vi båda är totalt nybörjare när det gäller just jaktträning. Vi ser verkligen fram emot att börja! 

Nu är maten klar!
/Sofie



IKEA & mys

Prommis imorse med älsklingen och hunden. Blev därefter så fruktansvärt sugen på att shoppa så vi drog in på boländerna, vi bestämde oss för att inhandla den där skohyllan som vi verkligen saknar. Efter att ha plöjt igenom de flesta möjliga butiker utan skohylle-lycka (enligt T) hamnade vi till slut på IKEA och köpte lite annat istället ;p Åt supergod lunch, kikärtsröra med yoghurt & vitlöksbröd, det skulle jag vilja laga hemma nån gång! Någon skohylla blev det däremot inte. Suck suck. Och den smarta köksrelingen var liite för lång. Men vi hittade iaf ett golv till vår fina inglasade balkong, betong är ju inte så trevligt att sätta fötterna på. Så vi ska mäta här hemma, åka tillbaka någon och inhandla golvet. Ska bli så skönt när det blir varmare ute då vi kan börja sitta och äta frukost där. Eftersom vi bor på sjätte och högsta våningen är det ingen som kan glo på oss ;p
När vi kom hem åkte T och hyrde film medan jag gick förbi mosters café och drack saft med en chokladboll till. Pratade lite gamla minnen, tex om när jag svimmade av att min lilla kusin råkade utlösa näsblod på mig. Jag var kanske nio år den gången men jag svimmar fortfarande. Pga min stora rädsla för att göra illa mig händer detta lyckligtvis mycket sällan. I somras lyckades jag dock skära mig lite i tummen då ett glas gick sönder under disken. Svartnade direkt då jag såg blodet, var tvungen att ligga på golvet i säkert 20 minuter innan det gick över. Det pinsamma var att jag ringde älsklingen som blev jätteorolig och kom hem och upptäckte mitt lilla skärsår, haha. Jag erkänner, jag är en mes! När det gäller andras blod, sår och diverse skador är jag däremot helt fascinerad, konstigt nog. Kan tycka det är spännande med program som Scarred, medan älskling inte kan titta. Så det lär inte bli några problem att skära i hundar framöver! Är dock lite oroad för hur det blir om jag blir biten... men det ger sig nog :) 
Annars har jag gråtit i två timmar ikväll. Filmen vi såg var nämligen PS I Love You, som handlar om en ung kvinna som bearbetar sin sorg efter sin avlidne make. Var så länge sen jag såg en "tjejfilm", kanske därför jag reagerade så starkt ;p Nu ska vi sova, upp imorrn till kyrkan! Riktigt rolig kille som ska tala så det blir nog bra :)

Sov gott, dröm sött 

Check it out!!

En artikel om min gamla Kung Fu-klubb som jag tränade med under gymnasiet då jag bodde i Umeå. Riktigt kul att se att de lever och frodas! Min gamla sifu Mattias är i form som vanligt :) Lyssna på den söta ungen i slutet: Varför tränar du här? - Eeeh. Jag vet riktigt inte. Jag vet inte varför min mamma sa att jag skulle börja här? Hur länge har du tränat? - Eeh. Jag tror jag har tränat nåågra år, eller några dagar, eller nånting sånt!

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=98705&a=1416907&lid=senasteNytt_787129&lpos=rubrik_1416907

Jag vet att det finns en (rätt sorts) Kung Fu klubb även här i Uppsala. Tror jag ska höra med Dai Sihing Ove vad dom har för grupper och vad terminsavgiften är. Skulle vara huur kul som helst, har inte glömt hur oerhört bra den träningen fick mig att må. Skulle behöva en lagom dos lycko-endorfiner två-tre gånger i veckan för att orka med skolan. Få se vad som händer!  


Äntligen helg!

Så skönt, nu är jag ledig på riktigt! För jag har varit duktig och skrivit tenta imorse, som för övrigt gick oväntat bra då lärarna varit väldigt lata och i princip kopierat förra årets tenta. Vilken jag läste på igår! :D Kom hem och gick långprommis med hunden efter den vackra Gula Stigen som slingrar sig genom hela Uppsala. Sedan diskade jag undan och städade hela lägenheten, vill ju inte behöva må dåligt över sånt i helgen. Nu väntar jag bara på älskling som stannade kvar på jobbet för att fixa lillebrors bil inför besiktningen. Börjar vara hungrig så jag hoppas han kommer snart! Efter middagen ska vi åka och handla, han har ju fått lön idag! Och även jag har fått hela 1800 kr i lön för de två dagarna jag jobbade på jullovet!! Huur bra som helst, det var de verkligen värt!

Kanske ska börja se första säsongen av Gossip Girl ikväll, fick hem den förra veckan men har varit otroligt återhållssam och inte sett ett enda :) Men nu kan jag titta utan dåligt samvete..

Trevlig helg!

Längtan

Längtar tills imorrn kl 12 då jag har skrivit tentan och är ledig i nästan tre hela dagar! Ska bli så skönt att bara slappa en helg utan att ha dåligt samvete för att jag inte pluggar. För om jag ska vara ärlig har det varit alldeles för lite sånt sen skolan började. Men efter helgen SKA jag bättra mig! Efter att ha läst sju timmar i sträck på skolan idag var det skönt komma hem och se lite kvalitets-tv: först HK medan vi åt min favoriträtt, nämligen stuvade makaroner :) Vilket följdes av How I met your mother, Unga mödrar, Joey och Vänner. Riktigt bra!

Idag fick jag också en ny bekantskap. Vår granne Knarktantens nya vän, som tycker om mina blå skor och tycker att min hund är fin, istället för att vara livrädd för honom. Som har rosa läppglans istället för knallgrön ögonskugga. Jag gillar redan henne bättre än Knarktanten.. 
 
Nåja, ska försöka föra över lite fakta om centrala nervsystemet från elektriska impulser mellan neuronen (aka korttidsminnet) till förändringar i proteinsyntesen (aka långtidsminnet). Korttidsminnet räcker in fact bara några timmar. Sedan väntar sängen!

Kickan, den här är till dig ;) ursäkta suddet bara..

Nyårslöfte infriat!

- jag har nämligen startat en blogg!

Måste börja med att tacka Tobias för den fina designen som han skapade åt mig, visst är han duktig?!

Är ju numera placerad långt ifrån mina gamla hemtrakter, närmare bestämt 75 mil. För att hålla mig uppdaterad om vad som händer därhemma läser jag gärna era bloggar, så jag tänkte att ni skulle uppskatta att få veta mer om hur jag har det härnere! Kommer skriva om livet som veterinärstudent, hur det är att bo i Uppsala, men självklart också om vad min käre sambo sysslar med och om allt bus vi hittar på med söta hunden :)

Kommentera gärna så jag vet att ni hittat hit!

Nej, nu måste jag faktiskt plugga, har tenta i övermorgon...

See ya,
/Sofie

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0