Härliga jullov!

Kände mig ju lite opepp ett tag på att jullovet mest skulle bestå av plugg, men nu när jag väl är här känns det lite bättre :) Helgen har varit väldigt lugn och skön hittills, samtidigt som jag lyckats bocka av en hel del grejor från min "Att göra"-lista.

Det bästa var nog ändå igår när jag och T gick på stan, vi handlade sista julklappen och passade på att shoppa lite nya kläder inför jul och nyår. Jag hittade en fantastisk klänning som det blir premiär med på nyårsafton. Den är såå fin, I love it!!

Idag har jag tagit tag i att sortera upp lite grejor som samlats på hög under terminen. Fick faktiskt ett antal pärmar till övers i slutändan, så det känns bra att inte behöva köpa nya på ett tag! Nu håller älskling på att slå in hans sista julklappar, efter att jag hunnit göra mina helt färdiga :)

Som vanligt när det är vinter och helg har vinterstudion stått på i bakgrunden hela dagen. MYS! Sen hade vi sån otrolig tur att det gick att tvätta imorse, brukar inte gå att göra det på söndagmorgnar av någon anledning.. men nu är alla kläder redo att packas!

Ikväll ska jag försöka hinna färdigt med att renskriva några föreläsningar jag ligger efter med. Skulle vara skönt att få det bortgjort innan jag åker hem, så jag kan släppa tanken på dem.. För på tisdag åker jag HEM! :D


Jag tittar på tv hemma hos mamma och pappa, förra julen..


Sankta Lucia

Uj uj, det kan vara ansträngande att flänga runt och lussa en hel dag, men kul har det ändå varit!!

Det är tradition (en av vääääldigt många) på veterinärprogrammet att treorna lussar för resten av klasserna. Vad jag inte riktigt hade fattat var att vi även skulle lussa för all personal på djursjukhuset, på SVA och på lunchrestaurangen. Puh!

Och så bjöd vi på lussefika i klasserna: julmust, lussebulle och pepparkaka. Lite surt bara att vi inte fick något fika själva. Men imorrnbitti har vi sista lussningen, måhända att de blir kvar nån pepparkaka då..

Annars då? Detta är första dagen på den sista veckan av termin fem (av elva) på veterinärprogrammet. Tänk att jag snart har hunnit halvvägs! Känns helt ofattbart.. Jag ska verkligen bli veterinär!! :D

Hursomhelst så längtar jag hem en massa, och jag kan faktiskt fokusera på jullovet. Jag klarade Farmakologitentan - med nöd och näppe, men ändå - så nu tänker jag ta mig ledigt!

Sen åker jag nog tillbaka till Uppsala ganska tidigt, för att tentaplugga intensivt sista veckan, istället för att plugga halvdant under lovet. Tenta igen den 14e januari. Men den ska jag inte tänka på just nu :pHelgen


Varför ska helgerna alltid gå så snabbt?
Man kanske borde hitta på mindre många aktiviteter för att få tiden att gå långsammare. Fast det lät ju ganska trist å andra sidan :)

I helgen har vi alltså hunnit med en del. Fredagkvällen spenderade vi hos T & M, med glögg, pepparkakor och Idol. Mysigt värre! Och kul att se att Jay går från klarhet till klarhet, hans röst är helt fantastisk!

På lördagen var T ute i garaget och pysslade med bilen (som vanligt), medan jag gjorde ett tappert försök att plugga med Vinterstudion på i bakgrunden. Tog mig ändå tid att gå en långpromenad med hunden, och då det var lite varmare ute kunde jag inte låta bli att ta med mig kameran :) Resultatet ser ni längre ned..

Klockan tre cyklade jag iväg på skolan för att gå glöggrunda med vännerna och få skvallerkompendiet, där man kan läsa om en massa kul grejor som hänt i de olika klasserna under året. Glöggen hade dock sinat på de flesta stationerna, så det blev mest pepparkakor :p

Efter rundan gick vi hem till K och gjorde hemlagad pizza tillsammans. Mums! Tobias och Epoxy kom dit också lite senare. Vi satt där hela kvällen och pratade, spelade spel och så. Trevligt :)

Söndagen blev lugn, jag såg på Vinterstudion från klockan tio tills det slutade halv fyra. Försökte plugga lite också.. men det gick väl sådär :) Efter middagen åkte vi iväg till T:s garage för att mäta nå grejor i motorn - ja jag gjorde väl inte så mycket men.. Det gick ganska snabbt så vi bestämde oss för att ta en fika efteråt. Subway hade precis stängt så vi åkte till IKEA som ligger precis bredvid. T var så generös och bjöd mig på kaffe, kanelbulle och en chokladboll. Hela tio riksdaler gick det på! :D 

Resten av kvällen spenderades på kyrkan, där det hölls fantastisk julkonsert. Tredje året i rad nu som vi går på den, och det är lika bra varje gång! Detta år hade vi dessutom fått reserverade platser genom farbor och moster - på första raden! Min favorit är Jesusbarnet, som representeras av en riktig liten bebis! Men alla solister, körmedlemmar, skådespelare, orkesterfolk osv. är verkligen superduktiga!! Alla borde få se den konserten iaf en gång i livet. Helt gratis är den dessutom!

Observera att det är samma ställe som jag visade ett foto på här :)

Adventsmys

Känns så skönt att jag faktiskt har lyckats ta mig tid att fixa i ordning lägenheten i veckan. Som sig bör, då vi ju har hamnat i julmånaden december. Mysigt!

Upptäckte att vårt julpynt enbart bestod i två tomtar och en ljusstake, men det hjälpte faktiskt ändå. Julgardinerna och julduken gjorde sitt till såklart! När älskling kom hem hade jag gjort middag och tänt alla ljus i hela lägenheten. Han måste ha fått julstämning, för senare på kvällen fixade han så att vi kunde baka pepparkakor!

Det bästa var att dom blev superdupergoda!! Om än inte supersnygga, och bara i två former (gris och stjärna). Med glögg och varm choklad. Mums. Och att jag sen fick höra en något skamsen pojkvän berätta att han faktiskt smakat ädelost på pepparkaka i affären och FAKTISKT tyckt om det! Han har alltså dumförklarat mig i fyra år för att jag gillar det, och svurit på att han ALDRIG skulle får för sig att smaka.

Han är för lustig ibland, min käre sambo, som är så duktig på att göra mig tokig - både på bra och mindre bra sätt :p 
Upp och ner

Det händer så mycket hela tiden, jag vet inte vilket ben jag ska stå på och humöret pendlar lika snabbt som vädret. Tror att det är de långa dagarna i skolan som ställer till det för mig, att jag aldrig hinner varva ned och samla tankarna. Och om jag bara får igen tentan (ja helst godkänd också) skulle det mesta kännas lättare..

Länge sedan jag skrev här nu igen, kanske borde berätta att vi hade besök förra helgen, inte bara av pappa som planerat, utan även äldsta lillasystern, som totalt överraskade mig. Så något plugg blev det inte under helgen, men däremot lyckades vi tillsammans handla färdigt alla julklappar, och det är faktiskt inte illa pinkat!

Tobias och pappa ägnade sig dock enbart åt att skruva i Bmw:n. De tog ut den gamla motorn och satte i den nya, som T i princip har byggt själv. Med en massa fler hästkrafter såklart, och en stor turbo. Jag fattar inte hur han lyckas med sånt där, duktig är han iaf! :) Vi såg i varje fall inte mycket av dem under helgen...

Uppsala är i varje fall otroligt vacker i sin vintervita snöskrud. Vem var det som sa att vintrarna var dåliga här?! Jag älskar det hur som helst! Tappar nästan andan när jag ser vita träd mot månljuset. Vill bara föreviga allt jag ser, men törs inte ta ut fina kameran i 16 minusgrader, då luften är så pass fuktig här (har hört något om kondensbildning inuti kameran när man kommer in..). Nåja, hoppas jag kan ha kvar bilderna i minnet iaf :)


Fotografi från Uppsala, januari 2010


RSS 2.0