Drifting

Här kommer så den utlovade berättelsen om när Tobias provade drifting med Bmw:n! Eller ja berättelse är kanske att lova för mycket, men bilder kommer iaf!

Han var alltså och kollade på en driftingtävling i helgen i Tärnaby tillsammans med min pappa. De fick såklart inspiration, så på söndagskvällen åkte vi iväg på en övergiven asfaltsplätt och ställde upp kakburkar som koner. Tobias körde och körde, pappa körde litegrann, och Tobias körde lite mer tills däcken smällde. Sen var det roliga slut! Min uppgift var helt enkelt att fotografera spektaklet, så här kommer bildbeviset ;)Kanske inte riktigt lika fartfyllt i stillbildsversion, men ni får försöka tänka er däcktjut, lukten av bränt gummi och en snurrande bmw! :D

Veckan på jobbet har gått i en rasande fart, redan fredag imorgon och jag ska åka hemåt direkt när jag slutat. Ska bara skjutsa en arbetskamrat till bussen först! Jag kan säga att det är mycket roligare dagar - som idag - när jag mest har fått hålla på med djuren.

Andra dagar lyckas jag fastna i städning HELA dagen, då är det mindre roligt. Men jag säger som mamma sa, när jag blir veterinär slipper jag det mesta av den biten i varje fall. Sen att det är så mycket pappersjobb istället tror jag blir bra, jag gillar ju att skriva och älskar verkligen att sortera papper - ja jag är lite konstig, jag vet :p

Näe, nu ska jag se till att packa lite grejor inför helgen, så jag slipper åka förbi här igen. Fort ska det gå hem, sista helgen med älsklingen nu! :/ 

Hemavan

Nu har jag haft mina lediga dagar, dagar som spenderades uppe i stugan i Hemavan. Har haft riktigt mysigt tillsammans med Tobias, hans lillebror med tjej samt mina föräldrar.

Vi har åkt båt och fiskat, plockat kantareller, gått på marknaden, spelat kort, ätit god mat och bara haft allmänt trevligt. Dessutom fick vi massor med underhållning från sånglägret där mina två yngsta syskon spenderade föregående vecka.

På fredagsmorgonen åkte vi ut till Ruttjebäcken där det var frukostkonsert. Riktigt vackert var det där, och det var så mysigt att sitta och äta frukost i naturen och få lyssna till skönsång.

Fredagkväll var det konsert igen, fast denna gång på SMU-gården. Var häftigt att få höra opera-gänget sjunga riktig opera. Allra sist fick vi dessutom höra fyrhändig jazz på pianot från helt sjukt duktiga killar, fantastiskt!

På lördagen var vi på marknaden och såg syskonen sjunga solo var för sig, riktigt roligt och jag var en otroligt stolt storasyster! De är så duktiga!! Tobias var och kollade på drifting och fick inspiration till att prova själv med Bmw:n ;)

Söndagen var hemgångsdag, vi hann hem till middagen hos T:s föräldrar som bjöd på surströmming, jag säger bara MUMS!!! :D Efter maten åkte vi ned till mina föräldrar och åkte ut en sväng med bilen, jag berättar mer om det senare..

Nedan kommer ett gäng med bilder från helgen!

Ruttjebäcken - mammas bilder därav kvalitén ;p

Pappa, jag, Tobias och Epoxy :)

Tobias kusin var ledare på sånglägret och fick också spela för oss (mina bilder)

Deltagare på sånglägret

Lillasyster till vänster sjunger så vackert så :)

Lillebror kompar delar av hans band på trumma


Smakprov på hur det lät ute vid bäcken ;)


Rensar kantareller utanför stugan (mammas bilder nedan)

Fiskelycka i ån utanför stugan - jag fick största öringen :DJobbhelg

Nu har jag alltså jobbat min första helg på djurkliniken, och vilken helg det har varit!! Helt sjukt vad många patienter veterinären tog in, och jag fick springa runt och försöka hjälpa till så mycket som möjligt hela tiden. Städningen hann jag inte riktigt med, vilket var väldigt stressande för min del. Samtidigt är det ju roligast att hålla på med djuren så jag klagar inte ;) 15 patienter igår, det är rätt mycket på en dag för en veterinär och en veterinärassistent!

Hann inte med att varken fika eller äta i någon ordning, klockan tre på lördagen sa veterinären åt mig att gå och äta någonting, hon märkte nog att jag blev lite darrig till slut. Chefens femåriga dotter, en bestämd liten dam, kom förbi och krävde att få äta palt med mig. När jag sa att hon kunde få smaka sa hon bara "nej, jag ska ha en egen tallrik". Bara att göra henne till lags, tur att jag hade mycket palt ;)

Igår strax före fem fick jag springa ned på häst eftersom jag inte hunnit med att mocka på hela dagen. Fick såklart vara supersnabb eftersom jag slutade halv sex. Tio över fem fick jag blixthuvudvärk och blev riktigt illamående, men lyckades ändå mocka färdigt och ta in hästarna. Körde långsamt hem och fick i mig två alvedon, vilket var det enda jag hade här.. Var så slut på att jag iaf somnade på studs, och en timme senare hade det släppt tillräckligt så jag kunde duscha och åka in till Umeå.

Jag kunde bara inte hålla mig från att träffa bästa L som jag inte sett på alldeles för lång tid, hela åtta månader sedan hon hälsade på i Uppsala. Vi satt och pratade och pratade ännu mer, plus att vi fikade tillsammans med hennes mamma också. Är så glad att jag tog mig iväg, L kommer alltid vara som en del av min familj :)

Det bästa med helgen var i varje fall att jag fick göra allt - och då insåg jag att jag faktiskt har hunnit lära mig en hel del på nästan en månads arbete. Jag kan ta blodprov och köra dem, jag kan dra upp och injicera läkemedel subcutant, intramuskulärt och intravenöst både smådjur & hästar, jag kan lägga permanentkanyl, jag kan lägga patienter på dropp, jag kan förbereda patienter inför ingrepp (sedera, raka, tvätta, sprita och plocka fram grejor som behövs), jag kan bandagera, jag kan ta bort tandsten med ultraljud, och slutligen är jag riktigt duktig på att röntga både smådjur och hästar! Ingenting av detta kunde jag för en månad sedan. Helt fantastiskt egentligen!


Mina fina Umeå-vänner på studenten :)

Svajigt

Det är ett ord som väldigt bra beskriver min tillvaro just nu. Ena stunden känns allt väldigt bra, jag är lycklig och tacksam över att ha fått möjligheten att jobba här på djurkliniken i sommar och lära mig massor. Sedan kommer en mindre motgång och jag glömmer bort att vara glad. Känner mig helt ostabil på så sätt, och jag tror att det beror på att jag helt enkelt känner mig rätt ensam och utelämnad åt mig själv här. Särskilt nu när jag inte ens åker hem i helgen.

Idag blev jag glad när en av de bistrare veterinärerna helt plötsligt gav mig beröm och sa att jag var väldigt duktig. Out of the blue, när jag bara gick förbi. Det höll i sig en stund, tills en av sköterskorna kom och kramade mig hejdå. Hon slutade nämligen för gott och flyttar till Göteborg. Då blev jag nere igen, för hon är den som har hjälpt mig komma in i arbetet med massor av tålamod och vänlighet, henne kunde jag alltid fråga om det var något. Utan henne skulle jag inte varit så självständig på jobbet som jag är nu!

Det är två killar jag saknar väldigt mycket, utan dem känner jag mig inte riktigt hel. Längtar massvis tills nästa helg då jag åker upp till Hemavan!! Gå på marknaden, mysa i stugan, träffa vänner, dansa bugg, fiska öring, och bara trivas med livet tillsammans med mina älsklingar. Plus i kanten är att jag ska se mina kära småsyskon sjunga då de har varit på sångläger hela veckan och ska hålla konserter. KUL!!

Ska sluta svamla och istället bjuda på några bilder som jag hittade på datorn. De är sedan slutet på maj när jag och pojkarna var på agilitybanan och tränade. Det är inte alls enkelt att fota en svart Epoxy i 180 genom hinderna, och jag var inte nöjd med bilderna då, men nu känner jag att jag kan lägga upp dem i brist på annat ;)

Slalom - matte är stolt över att han lärde sig studsa mellan pinnarna alldeles självmant ;)

Långhopp - Superhunden som verkar kunna flyga?!

Paus måste man också ha, agility är både roligt och ansträngande

Vippbrädan - husse manar till försiktighet, den är lite vinglig för en stor hund

Balansbommen - duktig hund som klarar kontaktfältet fintHaha!!

Ville bara tala om att jag har internet nu!! Min snälle pojkvän skickade ett paket till mig som kom igår innehållandes ett mobilt bredband som jag får låna från hans snälla föräldrar över sommaren. Så jag laddade det med en månad ikväll, och fick snabbt ett meddelande om att Telia just nu dubblar laddningen. Nu har jag plötsligt internet ända in i september. Wohoo!!

På något konstigt vis känner jag mig redan mindre ensam här borta. Att kunna ta del av vad vänner och bekanta gör är inte överskattat :) Man kan ju inte ringa alla jämt heller.. De senaste dagarna har jag i varje fall både varit hembjuden på middag hos I & K och blivit bjuden på mat av mina föräldrar här i Vännäs. Plus att jag har pratat en hel del med mina korridorsgrannar.

Jag laddar nämligen upp för att jobba min första helg på kliniken. Det kommer vara väldigt tomt och ensligt!! Veterinären kommer bara om det dyker upp något akutfall. Själv ska jag gå omkring och göra nytta. Blir mest städning såklart. Kanske att jag får mysa lite med semin-hästarna också ifall de blir kvar över helgen. Efter att jag har haft mina duster med dem - de är rätt galna - så insåg jag idag att jag faktiskt tycker om dem. Lite gosiga var de allt :) Och på bättre humör när man inte ska sticka dem :p

Det bästa med att jobba helg (eller ja, det enda positiva) är att jag blir ledig nästa torsdag och fredag. Då ska jag åka raka vägen upp till Hemavan för att ha en minisemster med älskling. Vi åker ju alltid upp dit en vecka när det är marknad, så jag är väldigt glad att i varje fall få några extra dagar!

Förresten, vill du ha besök någon kväll under helgen är det bara att höra av dig!! :)

RSS 2.0