Auskultation

Glömde ju säga att jag ska auskultera på djursjukhuset ikväll!

Alltså titta på när veterinärerna gör sitt arbete. Ska man hoppas på att det kommer in många djur (för min lärdoms skull) eller att inga kommer (för deras egen skull)? Tror faktiskt jag satsar på det förstnämnda. Djur blir ju alltid sjuka någon gång så då kan dom väl passa på ikväll när jag är där ;)

Önska mig lycka till för nu måste jag cykla iväg! ;D


Djur! ;) Sydafrika..

Valborgslov!

Ja vi har sån tur att vi får ha ett lov! Slutade 12 igår och är ledig tills på måndag, hela FEM dagar ledigt! Måste väl ändå försöka plugga lite inför tentan nästa fredag.

Valborg firas oerhört här i Uppsala, faktiskt årets största händelse i studentvärlden. Med sina 100 000 firande personer är evenemanget störst i Europa, enligt UppsalaDirekt.com. Firandet börjar redan idag, som kallas Kvalborg. Imorgon är det bland annat forsränning i Fyrisån, silluncher, konserter, champangegalopp, mm mm.

Jag själv ska på picknick i en park med några vänner, där vi förhoppningsvis kan få en skymt av de galna forsrännarna. Håller på att baka en kaka nu som jag ska bjuda på, sen blir det att marinera köttet som vi ska grilla på eftermiddagen. På kvällen kommer de andra att gå ut på nation, själv tänker jag dra mig hemåt till älsklingen. Kan ju inte missa agilityn! ;)

Nog om det, igår eftermiddag åkte jag in på stan för att inhandla lite nya sommarkläder. Man kan ju inte gå omkring i svart och grått när solen skiner! Kom hem vid sju och överaskades av en nystädad lägenhet, Tobias höll som bäst på att ställa i ordning ute på balkongen. Åt middag på våra nya utemöbler och njöt av den ljumma kvällen. Underbart! :D Nu saknas bara lite blommor, och gärna ett golv :p

Måste erkänna att jag ser fram emot maj månad i Uppsala! :D

Sommar?!

Nog måste det ju höra till definitionen av sommar att det är över 20 grader varmt och jag ligger och solar på en filt?! I så fall är det helt klart sommar här i Uppsala! Helt underbart har det iaf varit idag. Jag och Epoxy på picknick, dessutom lyckades jag faktiskt göra klart arbetsfrågorna inför imorgon. Som planerat blev det även en tripp till IKEA. Först var det dags att inhandla lite nya skor. Tobias hittade både ett par nya Puma-sneakers på Stadium och ett par finskor på Skopunkten. Pga deras kampanj Tag 3 betala för 2 fick jag alltså välja två skopar till mig själv. Förutom ett par enkla sommarskor kärade jag ned mig totalt i ett par högklackade! Får väl se om jag lyckas gå i dem, men de fick iaf följa med hem!  Är dom inte underbara?! ;D

 

Sen så fick vi se nya Ikea från insidan för första gången. Stort och rymligt, högt i tak. Men annars var det väl ganska likt det förra :p Vi hittade lite smågrejor som saknades hemma, bla en stor glasskål som jag saknat länge. 29 kronor, som hittat! Dessutom hade de billiga och smidiga klaffbord och -stolar som jag köpte till vår balkong. I veckan ska vi röja upp där, och kanske inhandla en blomlåda och annat för att höja trivselfaktorn. Som jag har längtat till att få sitta där och fika, läsa och njuta av värmen! 

På tal om att läsa vaknade jag ännu en morgon på ett annorlunda sätt. Kvart i sex och kunde absolut inte sova. Så jag läste Potter i två timmar, sedan kunde jag sova en stund innan Tobias vaknade. Behöver jag säga att den snart är slut?! :p

Sen så glömde jag ju berätta att vi red ut för första gången i veckan, jag och L. Vi var lite smått spända över hur det skulle gå, med tanke på att det även var hästarnas första uteritt för året, plus att vi blivit förvarnade om att de kunde vara rätt skeptiska. Red ett par varv på ridbanan först, eftersom fåglarna ute vid skogsbrynet verkade helt tokiga och lät värre än allt. När Jennifer vant sig vid ljudet red vi ut på vägen. Hästarna protesterade på en gång och började backa. Sedan gick det bra en bit - tills de började backa. Och backa. Riktigt skickliga på att backa rakt var de iaf. Och verkade annars helt lugna. Tur att de är för snälla för att göra några värre uppror! Väl av vägen gick det bra - tills vi kom fram till en bro då de började: backa. Backa. Backa. Backa. Jag trodde aldrig det skulle ta slut! Till sist fick L hoppa av Caxe och leda honom över, då gick det bra. I efterhand fick vi höra att han i själva verket alltid blev ledd över bron. Inte så konstigt att vi hade problem! Väl bortanför bron tyckte hästarna (och vi) att det var riktigt roligt! Jennifer trampade på med ännu längre steg än vanligt :) Ska bli kul att rida ut igen i veckan!


Uppsala är verkligen vackert den här årstiden!

Första doppet

Igår kväll fick Epoxy bada för första gången i år! Eller ja, han har ju hoppat i ett par vattenfyllda diken när han fått chansen, men nu var vi på en riktig strand. De sista dagarna har han börjat fälla vinterpälsen och då började han såklart klia sig massor. Badandet ska tydligen hjälpa - och att han älskar det gör ju inte saken sämre. Dessutom har jag hört att simning den bästa sortens motion :)


Glädjen går inte att förneka ;)

Imorse fick jag ett bryskt uppvaknande innan väckarklockan ringde. Jag vaknade av att jag grät! Hade en hemsk mardröm om en stor, snäll hund som blivit svårt misshandlad. Den tittade rakt på mig med sina bruna ögon och gnydde till, som en vädjan att jag skulle hjälpa den. Usch så hemskt det var! Hoppas jag slipper möta sådana hundar som veterinär..:( Inte den bästa starten på dagen heller precis, tala om att vakna på fel sida!

Idag har jag äntligen tagit mig för att sätta om mina blommor. Skulle egentligen ha gjorts för länge sen, men jag har inte haft samvete nog att göra något annat än att plugga en hel dag. Dessutom började jag läsa den sista Harry Potter-boken idag. Det har jag inte heller vågat göra. Mina farhågor besannades; jag är helt fast. Det är ju så spännande! 330 sidor har jag tagit mig ;) Synd bara att vara inomhus, nu när det är så otroligt vackert väder. Det är ju faktiskt sommar här! Folk går runt i shorts och t-shirts. Tobias var dock borta hela dagen och höll på med Saab:en så vi kunde ändå inte ha hittat på något. När han kom tillbaka gick vi iaf en sväng på uteserveringen här runt hörnet och fikade lite..

Imorgon ska jag försöka slita mig från Potter och läsa lite i Fysiologiboken istället. Kanske tillochmed sätta mig ute i parken om det är fint :) Vi ska även åka ut en sväng på nya IKEA och försöka hitta en skohylla (igen), samt gå in på Skopunkten och förhoppningsvis hitta några sommarskor att ställa på hyllan :D

Simma lugnt! ;)


Simmar efter ett par sjöfåglar, den svarta pricken till höger i bild är Epoxy

Lyckorus

Hela helgen har jag svävat på moln!

I fredags fick vi igen tentorna, och gissa om jag blev överraskad (och glad) när jag fick se ett stort G på min tenta?! :D De hade varit otroligt snälla med rättningen och jag var inte långt över men vadå - jag slipper omtentan!

Så på grund av detta fick jag en lång och helt ledig helg, vilket var väl behövligt och rent av underbart! Men först hade vi ett praktiskt moment på fredagseftermiddagen, hos skolans försöksgetter. Här en bild på "vår" get:


                  Fina Topas!

Jag tror att vi alla blev lite förälskade i de härliga och mycket sociala djuren, speciellt de små killingarna förstås ;) Vi hade till uppgift att mha våra stetoskop notera andningsfrekvens, hjärtfrekvens och våmkontraktioner, samt ta tempen. Detta först på getmamman och därefter på hennes killing. Vår get Topas hade en killing vid namn Piggelin. Till sist skulle vi mjölka Topas och göra olika prover, nämligen kontrollera mjölkens fetthalt, protein- och laktosmängd. Det var en intressant och rolig dag!

 
Topas med förra årets killingar

Efter skolans slut följde L med mig hem. Det var jättefint väder så när vi gick ut med Epoxy bestämde vi att jag skulle lägga ett spår. Första spåret på mycket länge... Medan spåret låg gick vi en extra lång promenad i vårsolen, underbart! När Tobias kom hem fick han ta in spåret. Tyvärr gick det inte särskilt bra, jag tror att den stundvis hårda vinden hade flyttat spåret rätt långt. Han kom bort sig rejält både i början och i mitten så vi fick ta tillbaka honom till spåret. Han gick förbi ett par meter vid sidan om båda apporterna. Slutapporten hittade han efter lite sökande. Nästa spår ska jag göra mycket kortare och med större apporter så att han inte kan missa dem... Nåja, han var iaf väldigt peppad på att spåra så jag hoppas på bättre lycka nästa gång!

På kvällen lagade vi en god middag tillsammans, couscous-sallad, och L stannade tills sent. Alltid lika trevligt med besök! :)

Lördagen började med en tur till brukshundsklubben. Har inte haft tid att följa med Tobias på lydnadsträningen på väldigt länge så nu var det särskilt spännande att få se hur de låg till. Det blev verkligen en positiv överaskning! Läggandet under gång gick på en tiondels sekund. I ställandet har han en fantastisk stadga, han rör inte en fena även om T berömmer honom osv. Apporteringen är klockren, han har väldigt bra hopp över hinder och inkallning. Däremot linförigheten är sämre. Vår hund tycker ju inte att lydnad är särskilt kul. Alla andra moment går dock så pass snabbt att han inte hinner tröttna. Men i linförigheten ser man tydligt hur omotiverad han är. Så idag testade T att spotta korv som belöning. Det fungerade faktiskt väldigt bra! Vi bestämde oss att fortsätta med detta och hoppas att det tillför någon bättring :)


Linförighet (fotgående)


Ställande under gång (observera att svansen står upp pga vinden ;p)

Sedan åkte vi hem och åt lunch, samt såg film. Nya Bondfilmen, Quantum Of Solace. Ingen höjdare enligt mig - jag somnade helt enkelt ;p Inte heller T gillade den särskilt.

Under dagen hade jag dock problem med min medicin, den stora kapseln kändes som att den hade fastnat och jag hade svårt att äta. Till sist, efter att inte har fått i mig middagen, ringde jag sjukvårdsupplysningen som på en gång sa åt mig att åka in till akuten. Jag försökte få slippa, med tanke på sist jag var där. 8 timmars väntetid! Slutade med att jag gav upp och åkte hem. Så nu laddade jag upp med fysiologiboken, Harry Potter och ett korsord. Döm om min förvåning då det var helt tomt där inne! Folk låter tydligen bli att insjukna på lördagkvällar ;p Fick komma in på en gång till Öron-Näsa-Hals där läkaren ganska snabbt konstaterade att kapseln hade skapat ett sår i min matstrupe. Eftersom jag inte hade feber var det inte troligt att det hade blivit ett hål. Fick recept på magsårsmedicin, en riktigt sliskig sås, som ska lägga sig som en hinna över såret och påskynda läkningen. Så jag var klar på bara en halvtimme ungefär, otroligt skönt!

När vi kom hem hann vi tillochmed åka och hälsa på en av T:s arbetskamrater som vi aldrig varit hos förut. Fikade kaffe och kaka och pratade en stund. Klockan sprang iväg som vanligt och vi drog hemåt för att göra natt.

Söndagen var för min del reserverad åt en dejt med vännen hemifrån som numera flyttat till storstan och fått bebis! Nu var det äntligen dags att få se lille sötnosen i verkligheten. Innan dess hann jag och T åka ut en sväng på brukshundklubben igen för att befästa den nya linförigheten. Gick oväntat bra, faktiskt bättre än sist! Blir spännande att se ifall det kan leda till något bra :)

Men sedan fick jag skjuts in på stan där vännerna väntade! Vi åt först på Subway, pratade en massa och drog sedan vidare för lite shopping på allas vår favoritbutik New Yorker. Fantastiskt trevlig dejt måste jag säga, med en fantastiskt söt bebis! Hoppas vi ses snart igen! :D

På kvällen överraskade älsklingen mig med att komma hem med en film som jag länge velat se, nämligen Australia. Åh, vad bra den var! Även T gillade den, trots att han var lite skeptisk över dess längd (2h 40min). Och ja, jag grät floder :p Se den!

Nej, nu väntar Desperate! Ska bättra mig med uppdateringarna så ni slipper dessa långa inlägg :p


Premiär

Har just kommit hem från årets första agilityträning!

Vi har faktiskt varit och tjuvtränat ett par gånger på banan innan, men ikväll var det officiellt. Hopp & långhopp stod på schemat. Epoxy var jätteduktig som vanligt, egentligen är det ju vi som behöver träna och inte han. Bara man visar ordentligt så klarar han allt, jag lovar! :)

Vi fick dessutom en ny bekantskap, en pinscherhane på tre år. Även Epoxy fick närkontakt, av det tuffare slaget... Just den rasen har ju intresserat oss förut (iofs bland många andra raser), men ikväll var det T som blev sugen. Jag stod istället vid staketet in till lydnadsplanen och suktade efter alla stora, fina och duktiga brukshundar. Mallar, rottisar, you name it.

Inser ju att det skulle vara roligare ifall vi hade två hundar, så att vi kunde träna samtidigt. Jag stod mest och tittade på (och frös) ikväll. Men vilken sorts hund man ska skaffa är den eviga frågan! Jaja...

Nästa torsdag ska jag allt filma en snutt när mina duktiga pojkar går ett varv på banan. Upp till bevis! ;)

Tjii fick jag

Måste berätta om en lite rolig grej som hände idag :)

Var ute och gick med hunden imorse bakom parken i vårt område. Epoxy sprang som vanligt upp på en stor kulle. Högst upp stannade han och tittade ner på mig. Precis då tänkte jag på hur duktig han är numera, att han inte alls längre är den där jobbiga hunden som nästan tog kål på mig i januari och februari. Jag tittade tillbaka på Epoxy och såg glad ut...
...men det skulle jag aldrig ha gjort. Självklart tog han det som ett "okej" och stack iväg nedförs i en välda fart, utom mitt synhåll. Tänkte i mitt stilla sinne att han nog kommer tillbaka snart. Plötsligt hör jag ett barn skrika NEEEEEJ! Hinner inte mer än tänka Ånej, så ser jag Epoxy komma nerför kullen i hög hastighet. Raka vägen fram till mig, stolt som en tupp, med en frisbee i munnen!

"Titta matte vad jag hittade!"  såg han ut att säga. Samtidigt hör jag barnet skrika: Hunden tog min frisbee! Det var bara att knyta fast hunden, knata upp för kullen och lämna igen frisbeen. Ungen blev som tur var bara glad, dessutom har jag ju en retriever som inte tuggar utan bara bär, så frisbeen var hel.

När jag kom tillbaka till Epoxy stod han och trampade, het på gröten. Han trodde såklart att jag hade gått iväg och gömt frisbeen, vilket vi ju iofs brukar göra med hans dummys. Men nu gällde det ju en frisbee som han tagit från ett barn! Som han nu var helt säker på att den tillhörde honom. Hmm, hans dåliga samvete gäller tydligen inte i alla situationer. Nåja, jag kunde inte mer än skratta, trots att situationen var ganska pinsam.

Som avslutning måste jag bara säga att, förutom detta missöde, är faktiskt Epoxy tillbaka i sina gamla gängor. Han drar inte i kopplet, bryr sig inte om andra hundar, och bäst av allt - han lyssnar igen! Otroligt glad och lättad gör det mig! :D



Bjuder på en dagsfärsk vårbild från Uppsala :)


Bönesvar

Jag bad en bön imorse: "Ge mig inga muskler, ge mig något jag kan, som hästtarmar."
Konstig bön, javisst, men den som ber skall ju få. Gissa OM jag fick! Aldrig har jag väl varit så glad över att se ett bord fyllt med hästtarmar!

Jag klarade den muntliga tentamen! :D

Detta trots att jag låg och vred mig i magont hela dagen igår och vaknade inatt av att ryggen värkte. Kunde inte somna förrän jag har värmt vetepåsen och lagt mig på den. Tack T:s farmor för den julklappen! ;) Idag har jag fortfarande ont i ryggen och magen. Undrar så vad det kan vara...

Men nu känns allt ändå mycket bättre! Jag SKA klara den där omtentan. Ikväll ska jag faktiskt unna mig en ledig kväll, men imorgon ska jag börja läsa. God middag kan jag lova att det blir ikväll iaf :)

Tillbaka

Har gått under jord ett tag nu under den värsta tentapluggningen. Egentligen är jag fortfarande under jord eftersom muntan är imorgon. Usch, fy och blä! Jag är extremt nervös redan nu eftersom jag inser hur otroligt mycket jag INTE kan.

Var såklart skönt att vara hemma över påsk men något vidare plugg blev det inte.. Nä, jag får faktiskt lov att återkomma en annan dag om lovet. Måste läsa på om nerver, kärl och all annan anatomi som jag absolut inte kan. ÅH! :/

RSS 2.0