Hettan

Ja vad gör man när man jobbar delad tur eller kväll? Ja jag ligger iaf ute på filten i solen all ledig tid och löser korsord och läser. Twilight-boken tog tyvärr slut på en gång. Råkade ligga vaken till fem på morgonen och läsa ut den. Mindre än ett dygn tog det alltså. Så kan det gå! Nu måste jag bara ha resten av serien..

Idag har jag till och med legat på badstranden, för första gången i sommar. Vattnet var tillräckligt varmt för att jag & syster kunde doppa oss, men inte mycket mer än så. Ungarna badade sig såklart less ändå ;) Epoxy också (som vanligt). Han hänger med lillebror och hans bandkompis och badar flera gånger om dagen. Kompisen som förresten verkat flytta in här - tror de är femte natten han sover här nu? Hur som helst är jag väldigt rödbrun just nu...

Farmor är hemma från semestern nu. Hon hade fått höra om min inventering av hennes blommor. Hon var väldigt fascinerad över det höga antalet, och förklarade att hon faktiskt är medveten om att det är smått galet. Men jag fick iaf en present för att jag vattnat dem allihopa så hon tog nog inte illa upp ;) Tack för de jättefina muggarna!!

Nu har älskling (förhoppningsvis) blivit färdig med Saaben! Fick bilder på mailen som jag bara måste visa. För han har verkligen varit duktig och kämpat på med den där bilen. Jag är så stolt över dig, baby!


SAAB:n som den såg ut när T köpte den...


SAAB:n efter lite jobb


Hur den ser ut idag :D

En sorts midsommar

Ja nu börjar midsommarhelgen gå mot sitt slut. Har som sagt jobbat hela helgen, och lika bra är väl det. Har varit hur lugnt som helst, så skönt. Bra med pengar dessutom. Har haft gott om tid ändå att umgås med familjen och äta god mat. I fredags blev det världens godaste grillade karré med rostad färskpotatis & ingefärs/limesås. Mums!

Sedan så har även jag förälskat mig i Twilight. Tänka sig. Har sett filmen två gånger i helgen och håller på att läsa andra boken. Filmen slutade ju som mitt i så jag var tvungen att veta ;p Andra filmen har inte premiär i Sverige förrän 20 november! Oj oj..

Idag var jag duktig och städade älsklingens bil, när jag ändå hade ledigt i min delade arbetstur. Pappa hjälpte mig med alla möjliga medel när jag skulle rengöra fälgarna. Nu känns det som att jag har syra på händerna. Hoppas jag inte är utan hud när jag vaknar upp imorrnbitti :p Sedan så lagade jag mat åt familjen också idag. Texaspanna är gott.

Efter jobbet tog jag och syster en långpromenad med hunden och pratade en massa. Hoppas att jag ibland kan vara en snäll storasyster, och eventuellt ge några bra råd. Jag har ju ändå levat i hela 2,5 år längre?! Haha..

Imorgon jobbar jag kväll. Skönt med sovmorgon. Ska ligga kvar i sängen och läsa ett tag tror jag allt ;)





Oh and I'm Waiting, I'm Dying, I'm Wanting and Needing



Tre veckor kvar nu tills kärleken kommer hit. Längtar!

Slut på

Ja idag är jag verkligen helt slut på!
Mitt packade schema har fortsatt, men nu när jag börjat jobba på riktigt så känns det i kroppen.. Har varvat praktik hos veterinären med inskolning på hemtjänsten. 

På lördagen skulle jag egentligen ha åkt till Umeå men jag valde att stanna hemma med min lille vovvsing. Söndagsmorgon på jobbet, efter det åkte jag till Barsele på hundträning, och sen tillbaka för mer inskolning. På kvällen ringde I och frågade ifall vi ville komma och träna mer lydnad. Så det gjorde vi! :)

Igår jobbade jag min första dag. Det gick faktiskt bättre än väntat. Jag kommer nog in i det när jag har fått göra alla turer. På kvällen tränade vi ännu mer med hundarna. Lillebror var med och vi gjorde budföring. Epoxy var superduktig! Sedan hade I med sig kameran och tog så fina bilder.



Stiliga killen, som gärna vill ha korven i min hand ;)


Idag har jag först jobbat och sedan åkt direkt iväg till hundträning. La ett spår som Epoxy plockade in galant, visade lite fotgående för instruktören som blev imponerad, och till sist gjorde vi en budföring med henne som mottagare. Även det gick super! :D Undra om man kanske skulle kunna... jaa vi får se i slutet av sommaren ;)



Pussar på lille söte Vector-valpen




ps. Grattis till lillasyster som fyller 12 år idag! <3


Fullt ös

En vecka och en dag har jag varit hemma. Snart bara en månad kvar tills kärleken kommer. Bara en månad?! Jag har fullt schema, 24/7. Bäst är väl det så jag inte saknar älskling så mycket. Fast man kanske ska hinna njuta lite av sommaren också?


Detta har jag hunnit med:


>Vattnat farmors 113 krukväxter (ja, hon är lite galen)

>Praktiserat tre dagar hos veterinären
>Tittat på en spårtävling (som en jätteduktig FLATCOATED vann!)

>Kört sisådär 50 mil till, med audin
>Fikat hos mormor
>Spårat med Epoxy (yey, det gick bra!)
>Pratat med vännen I - fyra timmar i sträck på fotbollsplan
>Varit på skolavslutningsparty på ishallen
>Sett lillbror spela med sitt band (verkligen duktiga)
>Följt mamma på teckenspråkslektion
>Ätit tårta med Luspenelever
>Lånat böcker från biblioteket och börjat läsa
>Löst en massa korsord
>Kramat alla mina småsyskon (alla tre alltså)
>Spelat Diablo 2 med småsyskonen
>Tittat på lillasysters ridlektion i hoppning
>Borstat hästar & sagt hejdå till två av dem som snart inte finns längre...

Ja det var väl ett urval. Ikväll ska jag gå över till personalrummet och läsa igenom allt som hänt sen sist jag jobbade. Kan ju behövas innan jag börjar jobba på måndag. Sen ska jag äntligen få se "Låt den rätte komma in". Lyckades nämligen inte övertala Tobias att hyra den i Uppsala :p Imorrn ska jag praktisera igen, på lördag åker vi till Umeå och på söndag är det hundträning. Japp. Fullt upp som vanligt!






jag saknar dig, allra finaste.....


Gulp!

Varit borta på middag hela långa kvällen. Kom hem och satte mig vid datorn för att hjälpa älskling med bilannonsen.. Tänkte tvärkolla bloggarna jag bevakar via Bloglovin - har ju inte hunnit med det sedan jag åkte från Uppsala. Jag som alltid brukar klaga på att ingen uppdaterar sin blogg, insåg att det nog är för att jag kollar FÖR ofta. Döm om min förvåning då jag hade 104 olästa blogginlägg! Gulp! Började läsa men insåg ungefär halvvägs att jag inte skulle hinna färdigt. Ska aldrig klaga mer! :p

Sen så har jag gjort inbakade flätor på lillebror som börjar vara väldigt långhårig. Vad kul det var! Ska göra nya, mindre imorrn så dom ser mindre tjejiga ut ;p Nu lyssnar jag på lillasyster som ligger och sjunger vackert i sängen. Hon tränar inför uppträdandet på skolavslutningen. Jag kommer garanterat gråta (igen). Vilket lipsill jag har blivit! Men det är ändå allt bra mysigt att få ägna tid åt älskade småsyskonen. Och på måndag kommer äldsta lillasyster. Jag längtar! :D

Saknar bilderna från de senaste dagarnas festligheter. Hoppas dom kommer snart.. (en liten hint till er som har bilder alltså) :p
På tal om att sakna finns det en underbar pojkvän i Uppsala som är mycket saknad. Det pirrar i min mage när jag tänker på dig och på den dagen vi träffas igen. 
Tobias, jag älskar dig!




I don't know what it is that makes me love you so
I only know I never want to let you go
Cause you started something
Oh can't you see
Ever since we met you've had a hold on me
It happens to be true
I only want to be with you

It doesn't matter where you go or what you do
I want to spend each moment of the day with you

Look what has happened with just one kiss
I never knew that I could be in love like this
It's crazy but it's true
I only want to be with you

I don't know what it is that makes me love you so
I only know I never want to let you go

Cause you started something
Oh can't you see
Ever since we met you've had a hold on me
It happens to be true
I only want to be with you

You stopped and smiled at me
And asked me if I cared to dance
I fell into open arms
And I didn't stand a chance


Now listen honey
I just want to be beside you everywhere
As long as we're together honey I don't care

Cause you started something
Oh can't you see
Ever since we met you've had a hold on me
It happens to be true
I only want to be with you
No matter what you do
I only want to be with you



  
 

Hemmavid

Har hunnit med en hel del sedan sist! :) Det bästa är ändå att jag har fått kramas med många av mina allra bästa vänner. Ni är bäst! :D

Onsdag morgon var det dags att säga hejdå. Ja jag grät. Massor. Sedan åkte jag & L från Uppsala. Fick köra förbi Tobias jobb först och lämna hans matlåda som han såklart glömt :p Resan gick superbra, vi pratade hela vägen och milen bara flög iväg. Skönt med motorväg tycker jag, man kan slappna av när det känns säkert. Stannade just innan Sundsvall & fikade L:s goda mackor. Efter lunchen ville jag fortsätta köra eftersom det gått så bra. Helt plötsligt var vi framme och jag hade kört hela vägen :p

Träffade L:s familj och vovvsar. Gick en prommis med Pox-Pox ned till havet så han fick utlopp för sina lustar i över en timme. Han badade och simmade och hämtade pinnar om och om igen. Jättekul tyckte han! Bra träning tyckte jag :) På kvällen såg vi Rent Hus och Grey's.. Somnade sen på L:s spikmatta - var faktiskt bättre än jag trodde! Avslappnad blev jag iaf. Kanske man ska skaffa sig en sådan, synd bara att dom är så dyra...

Torsdag gick vi ut till havet igen. Epoxy badade som om han aldrig sett vatten förr.. Efter lunch lämnade jag byn och åkte in till Umeå för att träffa andra vännen L, som bor i stan. Härligt att se henne igen! Vi pratade, pratade lite mer och sedan såg vi spexfilmen. Blev bjuden på sen middag - jättegott var det! När jag var på väg att åka ringde jag vännen E som nyligen flyttat till Umeå, och frågade ifall de var hemma. Det var dom! Så jag åkte ut till dem och Epoxy fick äntligen träffa sin bästis Nova. De hade varit ifrån varandra ett helt år men lekte ändå så bra så bra! Var kul att se :) Dessutom var det kul att prata en stund med E, som dessvärre var förkyld. Gick in en sväng i lägenheten också så jag fick se hur de bodde :) Men ganska snart var jag tvungen att åka. Klockan var halv tio och jag skulle köra ytterligare 20 mil hem.

Hemresan på egen hand gick mycket tyngre. Från Lycksele kändes vägen oändlig. Från Åskilje kändes resan ungefär lika lång som mellan Uppsala-Sundsvall. Var enormt trött där på slutet.. Men hem kom jag i varje fall!

På fredagen gick jag och minsta lillasyster ut på långpromenad med hunden. Gick förbi kusinerna där vi blev kvar i en timme och pratade om allt möjligt.. Egentligen skulle vi till mormor men när vi väl kom dit hade hon just åkt på begravningen (andra kusinernas farfar). Så vi gick hem och gjorde lunch. Eftermiddagen ägnade jag åt sortering av mina skolpapper, satte in dem i pärmar och så. Mamma kom hem sent, vi åt middag och sedan traskade jag iväg till bästa I.

Där var det tjejkväll med många av de gamla kompisarna från byn. En kul kväll med mycket sång & dans, lite kubbspel (pga regn), lite skvaller osv ;) Rätt sent blev det iaf..

Idag vaknade jag av att älskling ringde, alldeles för sent. Fick skynda mig äta, gå ut med vovven och sedan köra till Barsele där det var spårtävling, elitklass. Tre superduktiga hundar fick jag se i lydnaden. En schäfer, en rottweiler & en flatcoated retriever! Den sistnämnde var otroligt energisk, kunde inte vara stilla en sekund. Fick höra att spåret hade varit klockrent, I hann knappt komma till platsen så var vovven där, med alla pinnar dessutom ;) Uppletandet likaså. Slutade på första plats och med certifikat! Kul att se en flat göra bra ifrån sig - önskar att min egna vovve kunde ha iaf liite av den där entusiasmen när det gäller lydnad! :(

Nu ska jag ut igen med Poxarn och sedan ska vi iväg och äta middag hos några bekanta. Imorrn kanske det blir hundträning i Barsele, sedan skulle vi visst grilla ;) Försöker hålla mig sysselsatt så att jag inte saknar T så mycket! På måndag ska jag praktisera.. Iih, varför är jag så nervös?!

Tillsist vill jag bara säga GRATTIS L till examen! Du kommer bli en suverän tandhygienist. Och en suverän mamma dessutom. Längtar tills den dagen jag får se den lill* ;D

Båttur & shopping

Söndagen började med en alldeles för lång sovmorgon för min del, älskling hade åkt iväg till saaben. Gick en prommis med jycken och när T kom tillbaka åkte vi ned till Mälaren och moster & farbrors nya båt!



27 grader varmt och helblå himmel utgjorde det perfekta vädret för att vara ute på vattnet - att bara ligga ute på gräset skulle få mig att smälta! :p Vi åkte ut till Skokloster, själva insidan hade tyvärr hunnit stänga men de vackra omgivningarna var som alltid öppna :) Härligt!



Måndagen var mest depp och lite packning. Depp pga dödsfallet därhemma - beklagar sorgen! - samt att min avfärd närmar sig med stormsteg. Kvällen fick mig dock på bättre humör. Sprang Vårruset med några tjejer ur klassen, fem kilometer, och jag som inte sprungit eller tränat över huvudtaget på flera år fick en chock när jag orkade hela vägen utan att gå. 32 minuter kanske inte var någon höjdartid, men meningen är nu att vi ska göra tradition av detta och försöka förbättra oss från år till år. Borde jag ju klara! :D Dessutom startade vi helt klart i fel startgrupp och ägnade fyra kilometer åt att försöka ta oss förbi folk. Så där försvann mycket tid...

Idag har jag varit och shoppat lös på stan. Tänkte att jag skulle försöka dämpa mina lustar inför en sommar hemma i byn - utan några andra affärer än ett litet Konsum utan kläder ;p Blev en hel del bra grejor som jag helt saknade, sånt där som är nödvändigt under sommaren ;) Capri-jeans, hårsnoddar, pärlhalsband (mitt gamla är borta), en finkofta, spetsleggings, en sjal, sommarklänning och till sist en liten handväska! Som jag numera har behov av eftersom jag har börjat ha klänningar! ;)

Nu har vi packat i bilen inför imorrn. Klockan åtta ska jag vara hos L. Kommer jag att gråta, och kommer jag då kunna köra? Kommer jag klara av att köra så långt? Hmm, frågorna är många... Ska skynda mig blogga färdigt innan Tobias kommer in med hunden. Då ska jag krama honom länge, länge...   


RSS 2.0