Tentaplugg

Hinner inte med nu riktigt, känner att jag måste lägga all fri tid (vilket inte är mycket) på plugg inför tentan. Vilken jag nyss upptäckte är på tisdag och inte onsdag som jag hade inbillat mig. Så nu måste jag ta igen den dagen..

Ikväll ska jag dessutom auskultera på hästkliniken, känns riktigt spännande. Men inget plugg då heller alltså. Dags att rappa på!


Vi hörs efter tisdag :p

En mycket lång dag

Har denna torsdag varit. Började med att jag blev klarvaken när älskling klev upp imorse vid sex. Låg och drog mig till sju. Lyssnade på riktigt tråkiga föreläsningar hela dagen, plus att jag cyklade hem till hunden på lunchen. Och jobbade med seminariearbetet på rasterna då sista inlämningsdagen är imorrn och vår handledare inte mailat oss sina kommentarer förrän igår!

Efter skolan skyndade jag mig hem och lagade middag. Sedan var det bara att skynda sig tillbaka på skolan igen. Vi hade nämligen besök av Bengt Röken, den numera pensionerade chefsveterinären från Kolmården. Han höll föredrag om näringslära och beteendeträning hos djurparksdjur. Intressant, fast kanske inte något nytt.

Direkt efter föredraget åkte jag hem igen, plockade upp T utanför lägenheten, och körde till buggträningen. Tänk att det aldrig kan gå riktigt bra - så fort jag känner mig duktig på nån grej, finns det alltid andra detaljer att jobba på. Samtidigt är det väl det som är utmaningen, man kan alltid förbättra sig. Plus att man blir väldigt glad varje gång man klarar ett nytt steg :)

Nu är T iväg med bilen för att lämna en bildel till nån kille som ska hjälpa honom. Lång dag för honom också med andra ord. Ska blir skönt att få krypa isäng snart! Imorgon är det fredag, lång dag igen, men sedan är det helg. Tentaplugg står på schemat, men kanske lite skoj också! ;)Ruskigt

Huh, det är riktigt tråkigt väder ute idag. Kallt, blåsigt och regnigt. Dessutom var det visst så mörkt att de tände gatlyktorna när jag var ute med hunden - kvart i två!

Ifall jag inte hade hund skulle jag INTE sticka näsan utanför dörren. Vilken tur då att jag har Epoxy, frisk luft och motion är ju aldrig fel, oavsett väder :)

Veckan fortsätter som tidigare veckor. Jag hostar, snorar och orkar ingenting. Var jättelängesen jag red, vilket känns riktigt tråkigt :( Vi är bjudna till en av T:s arbetskamrater för att titta på deras nya bebis, men inte törs jag riskera att smitta den lille.. Så jag pluggar. Och pluggar ännu mer. Känns bra, men jag vill leva lite också snart!

T stannar kvar på jobbet alltjämt, han fixar och trixar med nya motorn till BMW:n. Den måste ju vara klar innan jul, då vi ska dra den hemåt och köra isbil. Många timmar lägger han ned, det är tur att han tycker att det är kul också..Snart bara två månader kvar till jul. Kanske borde man börja tänka på julklappar?


Filmhelg

Konstigt nog känner jag mig inte riktigt frisk än efter flera veckors förkylning. Snuvan gör väl mindre, men det jobbiga är att jag saknar ork för att göra nånting överhuvudtaget. Igår gick det iaf hyfsat bra på buggen, gångerna före har jag inte alls hängt med.

Däremot går det grymt bra att plugga, jag är duktigare än nånsin tror jag! När man inte orkar göra något annat så ;) Dessutom har vi rätt gott om tid till plugg under denna kurs, många dagar är bara förmiddagen vigd åt föreläsningar, och det hör annars till ovanligheterna!

Så i helgen har det bara varit lugnt, vi har ätit god mat och sett film :) Innan vi flyttade hit såg vi nästan all sevärd film som kom ut. Eftersom T är tidigare och hans mamma nuvarande anställd på OK/Q8 hyrde vi gratis, så det blev ett par filmer i veckan! Numera är det inte lika ofta, men lika mysigt ändå :)

Dessa filmer hann vi se i helgen:
Om någon undrar vad jag tyckte om dem så var:

Cop Out
- rätt rolig
Kick-Ass - riktigt dålig
Rallybrudar - inte så bra som väntat
Robin Hood - helt underbar, se den! :)

Lydnadsträning

En vacker höstdag åkte vi till brukshundklubben för att träna agility. Banan var dock upptagen, så vi beslöt oss för att prova lite lydnad. Epoxy var faktiskt väldigt peppad, det var längesedan han sist fick träna sådant. Kul!

Just nu

ska vi strax iväg på den fria buggträningen som klubben har på torsdagkvällar. Riktigt kul och inspirerande, men samtidigt lite läskigt ;) Alla är ju så duktiga där!

Både igår och idag har jag varit ovanligt duktig och pluggat som bara den hela dagen. Känns så skönt att ha kommit igång, tentan närmar sig och det har inte blivit mycket plugg förrän nu. Dosräkningen måste jag lära mig på något vis, för på den måste man ha 100% rätt på tentan. Hjälp! Har iaf mycket hjälp av de gamla tentorna ur fadderpärmen jag fick igår, tur att jag har en duktig fadder, och fadders fadder, och så vidare.

Så fick jag se ett mms från pappas arbetsplats, med marken täckt av snö och fjällen i bakgrunden. Måste erkänna att jag blev lite sugen på vintern! Trots att hösten är väldigt fin här.. men blåsig.

Hoppas ni har det bra alla därhemma i snöovädret!

Hyposensibilisering

Nu har vi tagit beslutet, i samråd med underbara veterinären såklart, att påbörja allergivaccination på Epoxy. Då inga läkemedel har fungerat riktigt bra, så känns detta nästan som sista utvägen, samtidigt som det kan vara ett sätt att bli av med allergin för gott.

Dyrt såklart, då vår försäkring inte täcker kostnaderna, men vi insåg att det kan vara nog så dyrt med vanlig medicinering. Det ska om inte annat bli väldigt spännande att se om det ger resultat! Hoppas, hoppas...

Tänka sig, trots alla nackdelar med att ha en sjuk hund, så kan jag faktiskt rätt enkelt se fördelarna. Jag lär mig massor! Vem vet vad jag inriktar mig på i framtiden, kanske blir jag kollega med Kerstin rent av :)


Det vackra med höstenVissa dagar...

...saknar jag min one and only lillebror väldigt mycket!


Krassel

Jag vet inte huur många gånger jag har varit på väg att skriva ett inlägg! Alltid kommer nånting i vägen. Men det är väl sådär ibland..

Har dragit på mig en rejäl förkylning, T smittade mig. Så det har mest varit soffläge senaste tiden, igår var vi dock på middag hos L med hela gänget. De hade varit så duktiga och plockat massa svamp under dagen som vi fick smaka, mums! Epoxy var med och fick busa med Selma, det gick bra trots att hon tyckte han var lite väl stor och klumpig ibland :p

Förra helgen hade vi ännu ett besök hemifrån, denna gång av mormor och R. Så vi var mycket ute hos kusinerna igen, väldigt mysigt :) Plus att jag och mormor gick själva på shoppingrunda i måndags, det var kul!

Ikväll hoppas jag mest på att orka med veckans höjdpunkt. Jag berättade faktiskt aldrig vad T fick av mig i 25-årspresent för en månad sedan. Det var nämligen en buggkurs för oss två tillsammans. ÅH vad kul det är! Efter kvällens lektion har vi kommit halvvägs, och jag är redan peppad på att gå nästa steg till våren. Och tänk, T tycker det är lika kul som jag! :D

RSS 2.0