Allena

Är ensam hemma ikväll (ja okej, hunden är ju här också) då älskling är ute och äter med jobbet. Lite bitter är jag över att de aldrig bjuder med respektive på någonting - inte en gång på fyra år! Nåja, är iaf glad att T får fara ut och ha kul, det förtjänar han så mycket som han jobbar!!

Idag var min sista dag på stallavdelningen på hästkliniken. Precis som veternären sa idag när hon skrev på min närvaro känns det väldigt tråkigt att vi slutar när vi just har börjat komma in i arbetet. VI HAR FÖR LITE PRAKTIK!!! Två veckor på stall, två veckor på polikliniken. Det är verkligen ingenting!! När vi dessutom knappt får göra saker, räcker tiden inte alls till för att lära sig det som krävs. Kan inte alls förstå att jag snart ska kunna arbeta som hästveterinär. Ajaj.. 

Fick iaf ett kryss i momentboken idag när jag la ett bandage. Och så fick jag skölja livmodern på ett sto. Det var helt klart roligare att utföra det själv, än att assistera och hålla i hästsvansen - vilket jag spenderade en hel del tid med att göra i somras. 

På tal om det så verkar det nu vara bestämt att jag ska jobba ännu en sommar som djursjukvårdare på distriktet i Vännäs. Väntar bara att anställningsbevis och schema ska komma, jag hoppas att det kommer nästa vecka. Var jag ska bo vet jag inte riktigt, vandrarhemmet jag bodde på förra sommaren skulle troligen inte ta emot några sommargäster. Men det löser sig nog!

Det bästa med Vännäs är annars att finaste I med familj bor där. I sommar kommer jag förhoppningsvis inte vara så fruktansvärt trött som jag var förra året när ALLT var helt nytt. Ser fram emot en massa bus & mys!
Vad jag också ser fram emot är att spendera tid i Hemavan. Jag och älskling har tänkt fjällvandra och tälta vid nån fin fiskesjö en natt. Att få en stor fisk gör mig så barnsligt lycklig!! :D


 

Livet som vet stud

Trött tjej på andra sidan skärmen här. Blir svårare att vakna för varje dag! Tur att vi har långhelg nu snart iaf.. Har dock en massa inplanerat under dessa dagar, fast inget har egentligen med något Valborgsfirande att göra. Känner mig inte alls sugen på att trängas med en massa folk i spöregn! Och så måste jag plugga..

- Fredagkväll blir jag ensam med hunden, älskling ska ut och äta på restaurang med jobbet. Jag ska plugga!

- På lördag ska vi på namnfest för grannarnas söta nya bebis. Och plugga övrig tid.

- Söndag har jag jour på hästkliniken hela dagen.

- Valborgsmässoafton spenderar jag med K på ambulansen. 

- 1 maj ska jag plugga! Men först ska jag ta en lång sovmorgon ;)
    

Ni ser ju, livet som veterinärstudent är ett evigt pluggande.. tur att jag gillar att läsa och skriva iaf.. 

Jag har ändå lyckats trycka in en hel del hundträning mellan jourande och pluggande. En tjej i min grupp och jag gör överenskommelser om att spåra varje vecka med hundarna, det gör att man alltid tar sig ut. Det har gått väldigt bra för oss båda faktiskt! Epoxy är fantastiskt peppad, det är så roligt att se honom gå in i sitt "spår-mode" så fort man bara tar fram spårväskan. Spelar ingen roll att hundar och leksaker flyger omkring runt honom, han vill bara spåra ;) Duktiga hund!

Ikväll var vi vid brukshundsklubben och la spår, och tränade agility med sheltietjejerna medan vi väntade på att spåren skulle ligga till sig. Trevligt sällskap men mindre trevligt väder. Det regnar! Och är väldigt lerigt. Tur att jag har en hund som inte bryr sig om sådant iaf ;) Epoxy var väldigt motiverad, slarvade dock med vinklarna och svischade förbi rakt fram - jag fick ta tillbaka honom i sista vinkeln då han var på väg rakt in i ett kärr :S Men det tar sig nog.. Mer spårning blire till veckan :D Och så börjar agilityträningarna på onsdag, perfekt eftersom vår onsdagssyssla (buggkursen) just har tagit slut. Buhu för det..:/

Hästkliniken

Har haft två intensiva veckor på skolan nu efter mitt härliga påsklov. Första veckan var jag på ambulansen och hade som vanligt väldigt tur med mitt 32 timmarspass. Eller vad sägs om: 

> Tre lamningar
> En kastrationskomplikation på valack,
> Tre juverinflammationer på ko,
> Två sårskador på häst,
> Ett vaginalframfall på tacka,
> En kalvningsförlamning, 
> En sväng på Arlanda för gränskontroll, och sist men inte minst -
> En vänstersidig löpmagsförskjutning på ko som vi rullade och pinnade ute i fält!


Är ganska nöjd med min egna insats i fallen. Det bästa med ambulansen är att veterinärerna/lärarna är så fantastiskt tillbakalutade - vi studenter får väldigt mycket ansvar och får göra det mesta praktiska själva. Till exempel har jag hittills på ambulansen (dvs. två veckor) fått lägga två permanentkanyler på häst, dra ut en kalv helt själv, vaccinerat ett par hästar, dragit ut ett lamm, rektaliserat två kolikhästar, placerat framfallsbygel på tacka, tagit blodprov på 15 tackor, tagit hand om en sårskada på häst helt själv, injicerat en massa läkemedel subkutant, intramuskulärt och intravenenöst på kalvar/kor/hästar, kastrerat flera tjurkalvar själv, och avhornat massor med kalvar. 

På denna min första vecka på hästkliniken har jag... tagit status på inneliggande hästar och skrivit journal en massa! Lyckades till slut i fredags sneaka in mig på ett hörn på en av två andra studenter paxad kolikhäst. Då de redan hade rektaliserat en annan patient fick jag göra det istället, och sondningen lät de mig snällt göra också när jag ändå höll på. Till saken hör att på ambulansen finns inga obligatoriska moment, vilket det finns på häst. På ambulansen får man göra ALLT, på hästkliniken inget. Man får kämpa hårt för varenda litet kryss i den där dumma momentboken! Veterinärerna gör helst allt själva, och resten gör djursjukvårdarna. 

Hittills har jag mest känt mig i vägen. Känns så otroligt ledsamt att det ska vara så, kliniken finns ju ändå egentligen bara till för oss. Det är för sjutton gubbar ett UNIVERSITETSdjursjukhus, så varför ska det vara så svårt att få lära sig någonting?! Och hur ska jag klara av att göra saker sedan som veterinär om de inte törs låta oss prova att göra det första gången under lärarnas uppsikt?! Det är så bakvänt allting..

Men idag fick jag i varje fall fint beröm från bästa veterinär S när jag hade avslutat fallet med fina lilla hästen som jag haft hand om ända sedan i måndags. Hon sa att jag hade skött fallet mycket bra och att hon hade känt sig trygg med att jag hade hand om om patienten. Och så satte hon en stjärna i kanten i min momentbok när hon gav mig ett kryss för ett välskrivet hemgångsråd. Yay för mig!! ;D

Nej, dags att krypa i säng. Är väldigt långa dagar nu på kliniken, minst från 8-16, men kommer det in ett spännande fall kan man ju såklart inte gå hem.. Och så jourer på det. Får inte se min älskling hemma så mycket, kvällarna blir väldigt korta. Men oavsett allt gnäll så älskar jag mitt nya liv, längtar faktiskt tillbaka till kliniken och alla hästarna som jag fäst mig vid, har svårt att gå därifrån varje dag.. Sover jag nu så blir det snart morgon! ;)

 
Gammal bild på mig..


Påsklov 2012

Vårvinter, årets bästa tid enligt mig! Vi har haft tio härliga dagar hemma i norra Norrland och firat påsklov. Första helgen spenderades med min familj i Hemavan, sedan var vi tre dagar och hälsade på släkt och vänner. Hann även med ett par timmars längdskidåkning med Epoxy & Skraj! :D Och bebismys såklart ;)

Lovet avslutades under påskhelgen i Hemavan och Matsdal med bland annat ett par vänner härifrån Uppsala. Fantastiskt väder hade vi mest hela tiden!! Hjälmen var dock på mestadels, då jag körde många mil skoter!! ;D Tack alla inblandade för ännu en fantastisk påsk!!

Tänkte låta bilderna sköta resten av snacket! ;)

Älskling kör uppför branta backen vid Hemavanmasten

T kan hoppa också!

Finaste vovven trivs bra på fjället!

Bakrulle!

M & P:s vovvar i fina vädret!

I Hemavan busades det friskt, även P var med och hoppade högt

Det är långt ned till marken ibland ;)

Matsdal, de vackraste fjällen jag vet..

R var med och busade, liksom J som inte fastnade på bild :p

Bebismys med söta lilla F i Matsdal!

Längtar redan till nästa säsong ;/

RSS 2.0