En syster på väg

Japp, just nu sitter min lillasyster (den äldre) på tåget på väg hit till oss! Hon ska sova här tills på torsdag och sen åka med oss hemåt. Det blir mys, men också lite assistans med packning, städning och sånt gissar jag ;) Hon har i varje fall lovat att ta hand om hunden åt oss, och det är verkligen en fördel med tanke på att jag går i skolan längre om dagarna numera. 9-16 står det på schemat imorrn till exempel.


Jag och kära lillasyster i slalombacken förra vintern :)

Vet ni en sak, jag är riktigt lycklig just nu! För igår fick vi besked om att vi fått plats på en kurs i viltspår som börjar den 17 april. Det betyder att innan sommaren kommer Epoxy att ha gjort ett anlagstest. Om han klarar det, är det fritt fram att anmäla honom på spårprov i öppenklass i sommar/höst. Yay!

Vi hoppas nämligen att kunna tävla i viltspår framöver, ifall han nu gillar det lika mycket som han gillar personspår. Att vi inte tävlat i personspår beror på att det där även ingår lydnad. Och även om Epoxy KAN lydnaden så tycker han att det är huuuur tråkigt som helst, och då känns det inget vidare att tvinga honom (och tro mig, vi har verkligen gjort allt för att motivera honom, men han tycker bara inte att det är kul helt enkelt) Så nu hoppas vi på att denna aktivitet ska falla i god jord! ;)


Såhär kul har Epoxy på lydnadsplanen. Tävling i LK1 i somras.

Så gårdagskvällen ägnades mest åt att planera våren och sommaren. Inte så lätt iofs när jag inte kommer få något schema förrän typ en vecka innan jag börjar jobba, men jag har skrivit upp möjliga planer iaf. Därför har jag kvar tills ikväll att göra en packlista till påsken. Måste ha allt i ordning imorrnkväll, för sedan åker vi direkt när jag slutar skolan/T slutar jobbet. Längtar!

Ska börja skriva på en gång...



Helgmys









Städhjälp

Skulle vara skönt med lite städhjälp här hemma ibland, så man kunde ägna sin tid åt roligare saker. Att titta på när de städar till exempel. Sen att man får bidrag numera för hushållsnära tjänster gör ju inte saken sämre.

Titta och njut!




Hundträningsstart

I helgen har vi verkligen startat upp hundträningen inför våren. Me like!

Både lördag- och söndagmorgon traskade jag ut efter frukost för att lägga årets första spår. Snön börjar smälta på vissa ställen så jag kunde inte låta bli! Kan tala om att Epoxy blev TOKIG när han såg mig gå ut genom dörren med spårväskan! På ett glatt sätt :p

Igår lades spåret på en sandig fotbollsplan utanför en skola. Inte alls det lättaste underlaget, då han mest är van vid skogsmark. Dessutom hade förstås massor av fötter trampat där. Plus att det blåste en hel del. Trots allt gick spårandet över våra förväntningar!

Imorse la jag istället spår på de gräsplättar som tinat fram inatt då det regnade här i Uppsala. När hela spåret var lagt, kom en hel drös med ungar och skulle leka precis i samma skogsområde som slutapporten låg i. Sa till T när han kom ut med hunden att vi inte kunde hoppas på alltför mycket.


Gammalt kort på Epoxy efter ett spår. Ska ta nya nästa gång, jag lovar ;)

Epoxy tog upp spåret väldigt fint, och spårade lugnare och noggrannare än vanligt. Gick rakt på pinnarna. När han plockade upp näst sista pinnen, som låg bredvid en gångväg, kom två lösa hundar springandes. T satt Epoxy och väntade på att hundarna skulle passera. De gick istället rakt in i skogen, precis där jag hade lagt spåret (!).

T skickade hunden på spåret igen, men då dök det upp en till hund, precis framför näsan på Epoxy. En labrador, som blir helt tokig vid åsynen av vår hund, och sliter och drar i kopplet fram till honom. Den stora chocken var dock att Epoxy, trots allt detta stohej, helt koncentrerat fortsatte spåra. Han snurrade runt lite, men hittade rätt fram till slutapporten - trots att tre hundar och två män korsat spåret. Helt otroligt!!! Jag bara gapade.. Om inte förr så är det nu helt klart att han VERKLIGEN älskar att spåra!!

Förutom spårningen har vi tränat lite apportering. Det går faktiskt framåt. Kanske kan han komma tillbaka till sitt gamla jag?! :) Själv har jag spelat på mitt piano för första gången på ett och ett halvt år. Hela min högerarm värker! Tänkte inte riktigt på att värma upp :p Förutom hundträning och pianospelande har jag mest legat och läst statistik.. Förkylningen har drabbat mig ordentligt. Hoppas det hinner gå över innan torsdag...



Fyra år ♥

Idag är det precis fyra år sedan jag och Tobias blev tillsammans. Tänk vad tiden går!

Mina känslor för honom är trots allt lika stora nu som då. Jag får fortfarande svårt att koncentrera mig när jag vet att han snart kommer kliva in genom dörren, och det pirrar i magen när jag ser honom. Självklart har vi våra bättre och sämre dagar, men han är alltid den person som jag helst av allt vill spendera 24 timmar om dygnet med. Vad jag än gör så blir det roligare om han är med!

En stor anledning till att vi trivs så bra tillsammans är nog att våra största intressen är gemensamma. Antagligen har ni redan listat ut vilka det är för längesen, om inte så får ni veta det nu ;) Nämligen träna hund, glo på sport och att köra snöskoter! Det sistnämnda har det ju blivit dåligt om sen vi flyttade hit ned till södern, men det ska vi ta igen nu på påsk ;)

Vi hade egentligen tänkt äta ute ikväll, men på grund av kommande förkylningar (ja, även T kände sig hängig idag) så har älskling lovat att laga en god middag åt oss här hemma istället. Det blir mys!


Det bästa med T är att han alltid står på min sida, men samtidigt kan ta ner mig på jorden igen när det behövs ;)

Oväntat besök

Snart kommer två av T:s gamla klasskompisar hit! De hade följts åt till Göteborg för att hämta en bil och tänkte kika förbi på hemvägen. Trevligt värre! Slängde ihop en kladdkaka som håller på att bli färdig i ugnen just nu. Nånting bör man ju bjuda på när man får sånt fint besök :)

Annars så har jag haft en vääldigt lång dag i skolan idag. Den började klockan åtta imorse med en enklare föreläsning som handlade om de vanligaste hälsoproblemen hos våra produktionsdjur. Efter det hade vi gruppdiskussioner angående lantbrukspraktiken alla var tvungna att utföra före kursstarten. Väldigt intressant!

Diskussionerna fortsatte därefter i helklass. Jag är så fascinerad över hur alla i vår klass kan vara så duktiga på att föra fram sina kloka tankar, helt utan att klanka ned på andras åsikter. Smarta och sjyssta människor är de allihopa!

På lunchen fick jag alltså skynda mig cykla hem till hunden. Väl tillbaka hade vi våra första två föreläsningar i statistik. Faktiskt inte så farligt som jag hade trott, tvärtom ganska skönt med en så pass interaktiv föreläsning där vi fick försöka räkna under tiden. Skön omväxling motför de många och långa katedralsföreläsningarna vi haft hela året :p

Skoldagen avslutades genom att jag gick iväg till biblioteket på kliniken och hämtade ut statistikboken. Så nu kan jag komma ikapp med läsningen tills min egna bok kommer :) Skrev ut en massa artiklar sen som är till nästa kurs. Ska försöka vara duktig så länge jag orkar iaf!

Tyvärr känner jag mig hängig igen. Det kommer och går. Har ont i halsen och i kroppen, men det sistnämnda kan mycket väl bero på att jag fick nypa åt ordentligt runt Jennifer igår då hon fick för sig att hon skulle stegra varje gång hon kom nära staketet. Håhåjaja.

Fast jag måste ju skryta på henne ändå, för innan hon fick det där tokrycket gick hon hur fint som helst. Det är sådan otrolig skillnad på henne jämfört med när jag började rida henne! Som en ny häst :) Fast lite väl oberäknelig ibland :p


Jag är glad när jag får rida på finaste Jennifer'n ;)



Sista dagen

Idag är alltså min sista lediga dag innan den nya kursen i Populationsmedicin börjar. Det känns helt okej faktiskt, på fyra dagar hinner man återhämta sig efter en jobbig tentaperiod :) Det lustiga är dock att det SNÖAR idag igen! Varannan dag sol, varannan dag snö. Aprilväder som sagt ;)

Har hunnit med en del saker idag också, beställt lite nya grejor till exempel: kurslitteratur, ny adaptor till mitt piano och ny regplåt till bilen. Jag har också målat ett sista varv på spegeln. När jag får adaptorn ska älskling få hämta mitt piano från moster & farbror och sen sätta upp spegeln ovanför. Det kommer bli jättebra!

Nu ska jag sortera tvätt, halv sex börjar tvättiden. Och så laga mat förstås. Det blir de goda grekiska biffarna med rotfrukter i ugn och tzatziki. Tänk vad mycket roligare det är att laga mat när köket är städat :)

Ikväll blir det hockey igen. Almtuna spelar borta mot Rögle, det vill säga ett Elitserielag. Spännande!!


Aprilväder?

Skrev ju i lördags att jag inte hade några planer för morgondagen, men sent på kvällen ramlade jag över ett videoklipp på internet med en duktig hund. Bestämde mig då att vi skulle prova lägga ett spår på snön och se om Epoxy klarade av det.


Utsikt från vårt vardagsrum, när snöstormen bedarrat något

Efter kyrkan upptäckte jag dock att några sådana uteaktiviteter inte kom på fråga. Det var nämligen full snöstorm! Blev mycket förvånad, med tanke på det vackra vädret dagen innan. Istället blev jag bjuden på Subway av älskling, teriyakikyckling närmare bestämt. Hoppades att snöandet skulle avta så vi kunde ge oss iväg lite senare, men tillslut gav vi upp och hyrde en film istället. Upp hette den, Disney/Pixars nya film. Den var riktigt bra!

Vid middagstid var det dags för ishockey, Almtuna-Leksand. Beställde den via Internet och kopplade datorn till tv:n. Egentligen hade vi fått en biljett för att se matchen IRL men då var det redan försent att få tag i en till. Det var smockfullt med folk i ishallen! Riktigt rolig match var det också, särskilt eftersom AIS vann såklart ;) Självaste lirarn kom hem till oss efteråt för att låna lite film, han var också nöjd med både sin egen och lagets insats :)


Inget gör Epoxy så glad som att komma ut och se att det kommit en massa nysnö!



Vårtecken trots snöstormen dagen innan..


Idag var det strålande sol igen, så jag passade på att vara ute med hunden riktigt länge. Tog med mig kameran igen plus en korsordstidning. Åh, vilket frihet att ha gjort bort en stor tenta! När vi kom in igen, slappade jag ett tag och åt lunch, men sedan satte jag igång att stryka bort lite grejor från min Att göra-lista. Man kan ju inte vara hemma en hel dag utan att få någonting gjort! Detta hann jag med:

>Ringa chefen och diskutera lite angående sommarvik
>Maila Lycknis och be dem sänka priset på en av böckerna jag behöver (tack prisgaranti!)
>Måla om min gamla spegel som T vägrat sätta upp pga dess fulhet
>Gå ut med en massa återvinning (hur kan det bli så mycket på en vecka??)
>Sätta in alla mina tentor i en ny pärm
>Sätta in månadens räkningar i dess pärm (yes, jag är i fas för en gångs skull)
>Strukit de nya vårgardinerna och satt upp


Dessutom såg jag Mannen som talar med hundar och bakade en kaka. Härligt! För mig finns ingenting bättre än att kunna gå isäng medveten om allt jag faktiskt har lyckats åstadkomma under dagen. Mycket bättre än att lägga sig och höra alla tankar om sådant jag INTE gjort, snurra i huvudet och hindra mig från att somna. Att T var duktig och diskade ordentligt adderar till den bra känslan.

Imorgon är jag ledig IGEN! :D

Wonderful

Fantastiskt härligt att vara ledig!! Har bara slappat hittills idag och så lär det fortsätta ;)

Var ute på en megalång promenad med hunden på förmiddagen. Råkade hamna lite fel så vi fick pulsa genom lössnön, men det gjorde ju inte så mycket när solen skiner, det är varmt och man har ingen tid att passa. Underbart! Bilder kommer längre ned.

Nu har jag duschat, ska göra mig i ordning och sen gå på affären en sväng. Känner mig faktiskt lite piggare idag, så jag tänkte ge mig på att laga en god middag och sen limekaka till efterrätt. Innan dess ska vi dock förbi på caféet en sväng och träffa moster. Har beställt lite underkläder som kusinens klass säljer och dem skulle hon ta med sig dit..

Imorgon är enda planen att jag ska på kyrkan på morgonen. Resten är öppet. Yay!










Urladdning

Så var den 28 sidor långa tentan i Speciell Sjukdomslära skriven! Nu kan jag bara hoppas att jag lyckades skrapa ihop tillräckligt många poäng för att klara godkäntgränsen. Om sisådär tre veckor får jag veta, men jag TROR att det gick vägen iaf!

Nu är jag helt slut på. Har varit så fruktansvärt stressad denna vecka. Insåg att jag hade MASSOR kvar att lära mig, och tiden bara rann iväg. Stackars T har fått stå ut med en konstant irriterad, trött och krävande flickvän.

Men istället för att fly fältet har han tvärtom varit supersnäll mot mig. Lagat mat, pysslat om mig och framförallt lagt allt annat åt sidan för att hjälpa mig att plugga. De två senaste dagarna har varken tv eller dator varit igång. Vad har jag gjort för att förtjäna det liksom?!



Hursomhelst skulle jag gärna gottgöra honom, men jag orkar ingenting. Har inte kunnat äta ordentligt på flera dagar så det är väl inte så konstigt att jag är matt. Dessutom har jag nog dragit på mig en förkylning. Pratade nämligen med mor på telefon efter tentan och berättade hur trött jag var. Så påpekade hon: och förkyld. Jag hade inte ens tänkt på det själv! Då kanske ni förstår hur uppstressad jag varit i veckan!!

Nog pratat om det. Nu är jag ju helt ledig ända tills på onsdag! Kunde dock inte låta bli att kolla vad för kurslitteratus som behövs till nästa kurs. Kanske dags att beställa? Fast en bok i statistik känns ju inte som en keeper. Särskilt inte som den kostade nästan lika mycket som min 1400 sidor långa inbundna patologibok, med vackra färgbilder och allt. Och var häftad. 200 sidor lång. Hoppas att mamma har en likadan liggandes hemma!

Nu kommer älskling hem. Ska gå och krama honom en massa. Ikväll ska pappa åka iväg på uppdrag å våra vägnar. Spännande!




Sjukdomar överallt

Bara tentaplugg för min del för tillfället.

Speciell Sjukdomslära gäller det alltså, vilket innebär att vi ska kunna alla (viktiga) sjukdomar, i alla organ i hela kroppen, hos alla djurslag. Kunna beskriva orsak, uppkomst, hur sjukdomen fortskrider, symptom, makroskopiska och mikroskopiska förändringar i olika organ, till viss del behandling, eller dödsorsak.









Åh, vad mycket det är!! Det som känns mest stressande är att jag verkligen måste komma ihåg allting även efter tentan. Allt är ju så viktigt att kunna om jag ska bli en vettig veterinär. Det känns iaf faktiskt fortfarande som att jag kommer att klara tentan.

Trots att jag har de värsta delarna kvar att lära in: digestion, respiration, skelett och leder, och endokrina organ. Cirkulationen gjorde vi idag, glädjande nog gick det väldigt bra! Nu kan ni fråga mig allt om missbildningar i hjärtat och dess följder ;) Centrala nervsystemet som jag har hållit på med mest av alla känner jag mig dock långt ifrån klar med...

Nej, nu har jag haft min paus i form av Desperate. Är sjukt trött efter en lång dag med plugg så nu ska det bli skönt att få krypa isäng. Älskling var så snäll och kom hem med sushi idag så jag kunde ägna mig åt läsning istället för matlagning. Supergott var det dessutom!

Två dagar kvar nu... sedan fyra dagars ledighet, efter det en vecka på nya kursen, och sen är det PÅSKLOV!! :D


Dyster framtid?

Jag var på lönemöte igårkväll på kåren. Representanter från Sveriges Veterinärförbund var inbjudna för att svara på våra många frågor angående löner. Jag såg fram emot en kollektiv peppning, en massa tips för hur man ska löneförhandla bättre och så få veta vad fackförbundet gör för att faktiskt höja veterinärernas status och därmed löner.

Resultatet var dock otroligt nedslående. De menade att allt ansvar låg på oss, att vi inte får tacka ja till låga löner. När vi då bad om tips för hur man ska förhandla upp lönen så var deras enda svar att ingångslönen är tillräckligt hög och vi måste nöja oss med den. Om vi inte är nöjda får vi flytta runt och byta jobb tills vi är det. Att man samtidigt inte kunde behålla familj och vänner tyckte han var ett roligt skämt.

Angående veterinärernas status sa ena juristen att läkare har mycket högre status - det bara är så i världen och det finns ingenting att göra åt saken. Vidare tyckte de att vår ingångslön var att likställa med läkarnas. För att de ser ungefär likadana ut om man jämför med AT-läkare, som enligt dem var riktiga läkare. Vår åsikt var att AT-läkare fortfarande är under utbildning, inte ens har legitimation och har en handledare till hjälp och därför inte är samma sak som en färdigutbildad veterinär med legitimation som jobbar på riktigt på helt eget ansvar. Om man istället jämför med en utexaminerad läkare är skillnaden otroligt stor. 

Det värsta var nog när vi föreslog mer kontakt mellan oss studenter och förbundet för att vi saknar deras stöd, och gubben svarar: det förstår ni väl att vi inte kan komma hit fler gånger, det tar ju  en och en halv timme för oss att köra! När då en tjej kontrade med att det tar väl mindre tid än att hundra personer ska ringa er, skrattade han och svarade: ni är ju inte hundra. Man undrar ju var han har varit de tre senaste åren, då veterinärprogrammet har gått från 60 till just 100 studenter i varje årskull. Om man inte ens vet det - hur intresserad är man då av de personer man jobbar för??

Sammanfattningsvis fick vi känslan av att de totalt saknade vilja att förbättra veterinärers status och löner. Det är ju vi som är de framtida veterinärerna, så att de inte vill hjälpa oss är helt ofattbart. Särskilt med tanke på hur många idéer vi kom med om hur de skulle kunna hjälpa oss mer än vad de gör idag. Nej, istället för att gå ut därifrån fylld av framtidstro, blev det snarare att man gick ut och funderade om man verkligen valt rätt yrke. Till och med jag som aldrig någonsin tvivlat förut!

USCH för sådana människor säger jag bara!!



Disappointment

Enligt Wikipedia är definitionen på detta ord: the feeling of dissatisfaction that follows the failure of expectations to manifest.

En väldigt bra förklaring till besvikelse. Jag gillar ord! Nå, min poäng var hursomhelst att jag blev besviken idag på obduktionsronden. Har sett fram emot den sen igår då jag tjuvlyssnade på fyrorna (som hade sin rond under tiden vi hade fjäderfädemo). Var säkert sex stycken fall, en blandad kompott som verkade mycket intressanta.

Så idag, efter att ha cyklat hem från skolan och ätit lunch och tagit ut hunden, cyklade jag tillbaka i snöslasket för att lära mig en massa av dessa fall. Vad skådar då mitt öga när jag kliver in i obduktionssalen, jo en enda häst. Ett sevärt fall förvisso, med ett roterat hovben som bara var millimetrar från att tränga ut genom hoven. Men ändå bara ETT fall, som tog tio minuter att gå igenom. Det tar säkert en halvtimme att ta sig dit och tillbaka!

Jaja, alltid något. Har dock inte orkat plugga någonting sedan dess, började faktiskt skolan klockan åtta imorse. Nu ska jag iaf ta tag i läsningen. Kolla igenom föreläsningsanteckningar, gamla tentor och instuderingsfrågor. Tobias jobbar över som vanligt så han kommer väl hem kring åtta. Börjar nästan vänja mig vid att äta sena middagar..


Fotograferat av mig

 

 


Vårkänslor

Det har varit en bra dag hittills. Vaknade av att solen lyste mig i ansiktet. Hade sovmorgon så jag kunde ligga kvar och se Nyheterna i sängen.

Sedan gick jag en långpromenad med hunden. Kände att jag inte ville gå in igen, så jag hämtade helt enkelt mitt plugg och satte mig på en bänk i solen och läste istället. Härligt! Det är vår i luften..

Efter lunch cyklade jag iväg på skolan. Tillbringade två timmar på obduktionssalen stirrande ned i en massa döda hönor. En del var inte vidare fräscha. Men intressant och lärorikt var det ändå! Vet ni vad, jag har otroligt nog börjat se fram emot den stora tentan som närmar sig.

Bara tio dagar kvar, och jag har knappt hunnit börja med tentaplugget. Ändå känns det som om jag kommer att klara det. Vilken annorlunda känsla! Hoppas att känslan är rätt nu bara. Bäst jag fortsätter plugga efter middagen :)

Saknar våra skotrar...

Vi håller som bäst på att planera påsken. Jag har hela tio dagars lov så det ska vi utnyttja! Troligen blir det Hemavan med min familj, kruxet är bara att T måste fixa fram en skoter. Sista utvägen är att köpa en, men det kändes inget vidare. Den lär ju inte gå att sälja igen efter påsk. Hoppas att någon vill låna ut/hyra ut sin skoter över helgen!

Tobias jobbar över igen, han kommer inte hem förrän vid åtta-nio någon gång. Tror inte jag orkar vänta med maten tills dess som jag brukar. Är så hungrig. Så jag ska gå och laga middag nu, sen lovar jag att plugga tills älskling kommer hem ;)


Alldeles tom

En vecka har gått sedan sist jag skrev. Det har varit en fullspäckad vecka, först med en massa förberedelser inför besöket och sedan har bara njutit av att få ha min familj här hela helgen!

De åkte imorse och eftersom Tobias också åkte på jobbet är jag alldeles ensam idag. Det känns så tomt! Försöker lyssna på musik medan jag pluggar men det hjälper inte det minsta. Varför ska tiden alltid gå så snabbt när man har roligt?!

Vi har iaf hunnit med en hel del i helgen: när familjen kom hit på fredagkväll fick de gofika och en pratstund innan läggdags. På lördagmorgon åkte älskling och pappa iväg för att hjälpa farbror med bilen. Jag och mamma tog en långprommis med hunden i det vackra vädret. Sen åkte vi allihopa iväg för shopping, på New Yorker såklart. Hjälpte lillebror att hitta en hel hög med kläder. Det är nämligen bara där han hittar kläder, så de får köpa ett lager som räcker tills nästa gång de hälsar på ;)

Syskonen klippte sig medan vi andra blev bjudna på fika av mamma. Mums! Efter ett antal andra affärer åkte vi hem och började med maten. Bjöd på den goda fisken på saltbädd som jag provlagade för ett tag sen. Det var också jättegott :) Kvällen tillbringades framför Melodifestivalen med ost och kex som tilltugg.



söndagen tog vi det lugnt här hemma ett tag medan T & pappa var iväg en sväng på Biltema. Resten av dagen var vi allihopa plus kusiner på Fyrishovs äventyrsbad. Det var faktiskt första gången vi var där sen vi flyttade hit! Höjdpunkten var när jag & Lollo vågade hoppa i isvaken utanför, och pappa inte tordes. Det var första gången något sånt hände! ;)

I övrigt turades grabbarna åt att åka de två tidtagna rutschkanorna för att slå rekorden. Tobias och Anton lyckades nog bäst ;) Innan vi åkte hem ägnade vi oss åt avslappning på hög nivå i både bubbelpool och bastu. Till middag blev det tacos här hemma, och sedan såg vi Bröllopsfotografen och åt chips. Sen var vi alla väldigt trötta och gick isäng.

Idag ska jag använda den överblivna pressade potatisen och göra potatismos. Till det blir det älgskav och en specialsallad med apelsin & brysselkål. Längtar tills Tobias kommer hem, så jag känner mig mindre ensam...


Tack så mycket kära familj för att ni ville komma hit och förgylla vår tillvaro! Älskar er!!

Duktiga!

Som jag sa i fredags kände jag att energin var på topp och det var dags att vara duktig här hemma. Jag måste säga att jag överträffade mina egna förväntningar!

Började i fredags med att vi storhandlade. Sedan var jag uppe tidigt både lördag och söndag och ägnat mig åt läsning av fallartiklar medan älskling fortfarande sovit. Även en hel del sidor i boken hann jag läsa.

Efter att vi gått upp och ut med hunden har vi städat och organiserat hela lägenheten. Varenda vrå är städad, varenda garderob och låda har vi gått igenom och sorterat upp. Vi har varit iväg med massor av återvinning, gått ned med lådor och kassar med grejor till förrådet, rensat upp bland ytterkläderna och så vidare.


Vi var iväg på Ikea och Biltema och köpte förvaring. Jag fick en möbel till mina pärmar och T fick lådor till sina muttrar & skruvar. Jag köpte lite nya krukväxter. Vi hittade garderobsinsatser för 25 spänn som nu i två av våra garderober. I ena fick skor ta plats, i den andra kunde jag äntligen sortera upp hundens alla grejor: spårselar, en massa dummies, tennisbollar, godis, hundsockar, bajspåsar, halsband och så vidare. 

Nu kan jag ärligt säga att vi har koll och ordning på varenda förvaringsyta i hela lägenheten! Åh, vad det känns bra för en pedant som mig ;) 

Idag har vi inläsning, så jag håller på med det sista med det senaste fallet: osteochondros. Samtidigt bakar jag farmors Favoritlimpa så det doftar ljuvligt i hela lägenheten. Har också skickat in en beställning på fotoframkallning, har tänkt göra fotoalbum :) 

I högtalarna ljuder lillebrors spellista från Spotify. Just nu spelas Nirvana - Lithium, vilket får mig att tänka på den skolavslutningskvällen då jag såg honom spela trummor med sitt band till just den låten. Jag saknar honom och resten av familjen, det gör mig så glad att de kommer hit på fredag och ska stanna till på måndag!! Bäst att jag fortsätter plugga duktigt nu så jag kan slappa lite när de är här. Längtar!



RSS 2.0