Tjänster & gentjänster

I have a little confession to make.

Jag och min sambo är lite av samma skrot och korn. Vi är lika vad gäller mycket. En egenskap vi båda har är latheten. När vi flyttade ihop började vi med olika regler, för att försöka dela upp sysslorna jämnt mellan oss. Typ att vi diskade varannan gång. Det slutade med att vi drog ut på allt i evighet, vilket resulterade att när man väl var tvungen att exempelvis gå ut med soporna eller diska, så var det huur äckligt & jobbigt & mycket som helst. Detta ledsnade jag rejält på.

Så kom min period av "jag-gör-allt". Diskade, städade och höll undan konstant. Vilket såklart inte höll i längden - vilken människa orkar ägna typ 2-3 timmar varenda kväll åt sånt?! Jo, jag mår mycket bättre när jag har städat runtomkring mig, men till slut fick jag ändå ge upp. Älskling sa åt mig att han hellre hjälper till mer hemma, och får se mig pigg och glad på kvällen, än att komma hem till en städad lägenhet och en trasa till flickvän. En dag när han kom hem fann han mig nämligen helt utslagen på soffan, efter att ha haft en jobbig dag på labben och sedan kommit hem, städat, diskat ett berg, och lagat mat. Var nästan gråtfärdig av trötthet!



Nu är vi inne i en period som jag kallar "tjänster och gentjänster". Jag säger som exempel till T: eftersom jag var så snäll och lagade god mat till dig, så kan väl du diska och ta bort resterna? Då kan han ju förstås inte annat än göra det jag ber honom om. Senare säger älskling: medan jag går ut med hunden kan väl du göra i ordning hans mat? gör jag det så klart ;) Fungerar än så länge!

Efter tentan kanske jag får lite ny energi och kan gå tillbaka till jag-gör-allt igen. För jag gillar inte att behöva tjata på T: att han ska torka av diskbänken och att skölja ur sånt som ska till återvinning. Bättre att göra det ordentligt själv istället. :p


Kära läsare, hur fördelar ni hushållsarbetet hemma hos er? Några bra tips? ;)


Kommentarer
Postat av: Ida

Hos oss diskar Vector tallrikarna och jag ställer in dem i skåpet igen...

2009-10-23 @ 16:59:21
URL: http://www.luckylad.se
Postat av: Sofie

Ida <- Haha! Vilken lysande idé ;) Fast jag är inte så säker på att jag skulle vilja äta på tallriken igen..:p

2009-10-23 @ 17:54:47
URL: http://ofiie.blogg.se/
Postat av: Linnea

Jadu, här hemma göra jag det mesta inne i huset, filip brukar ta bort disk och rester efter maten annars göra jag det mesta, men han sköter gräs/snö osv ute...det funkar bra. Nu då jag blir hemma så tar jag mer ansvar och när han blir pappaledig får han stå för det mesta av sysslorna... :)

2009-10-24 @ 14:07:49
URL: http://lifiwestberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0