Magpirr

Det är som att jag glömmer bort mellan varven när jag jobbar att det snart är slut. Sen kommer plötsligt tanken på att jag åker HEM imorgon - och ett behagligt magpirr infinner sig. Det bästa med att vara borta så länge är att det är så härligt att komma hem igen!

Har blivit påmind om en bild jag fotat i sommar som aldrig hamnat på bloggen. Såhär i efterhand inser jag att det är min absoluta favorit av alla fotografier som fastnat i kameran på dessa tre månader. Och det kan jag säga är en hel del! Tusentals faktiskt. Säg vad ni tycker! Själv gillar jag ormar :)



Jag lovar att bli bättre på att uppdatera när vardagen där hemma i Uppsala (med en egen dator) har infunnit sig. Åh, vad jag längtar efter vardagen! Jag saknar skolan, att lära mig nya intressanta saker, träffa fina vännerna, och mest av allt att få spendera så mycket tid jag vill med älsklingen!!!



Ledig dag

Idag är jag ledig för ovanlighetens skull. I love it! Men ingen sovmorgon här inte, klev upp vid sex och gav mig iväg på cykeln för att leka naturfotograf. Det var inte så enkelt som jag trodde...

Objekten var de tjugofem tranorna som har plågat mig varenda natt - punktligt halv fyra - med sitt skrikande och hoppande på golfbanan bakom stugan. Imorse när jag äntligen tänkte sluta fred med fåglarna, hade de gömt sig långt ute på en åker och flög iväg så fort jag gick en meter närmare. Väldigt konstigt med tanke på att de dansade runt precis bredvid vägen igårmorse.. Nåja, jag fotade lite andra djur som fanns i närheten också.







När klockan var nio (på morgonen!) hade jag hunnit med en hel massa. Har beställt kurslitteratur så jag klarar mig ända in i november, och dessutom är en ny kameraväska på väg, tog till i storleken så att framtida inköp ska rymmas. Tack igen för presentkortet kära kursare, nu är det använt! :)

Sen så hade vi ju också fint väder för en gångs skull. Strålande sol och inte SÅ blåsigt, men ganska kyligt tyvärr. Jag och mamma gick en promenad med hunden till badstranden. Det känns helt sjukt konstigt att säga det, men det var faktiskt första gången i år för oss båda! Bara det säger ju hur dåligt väder vi haft..:(

Vi var dessutom helt ensamma på stranden så vi lade oss ute på bryggorna för att lapa i oss kanske den sista solen för den här sommaren. Som går till historien som den sämsta, iaf för min del. Det kan bara bli bättre! Efter en stund var vi dock tvungna att bege oss hemåt, då jag skulle hämta upp I klockan två. Vi åkte till Storuman och gick på biblioteket, handlade fika på OK och körde sedan vidare till Skarven.

Där gick jag och Epoxy ett Viltspårsprov i öppen klass för första gången. Han var SÅ duktig!! Gick som en klocka, hittade klöven i slutet och kammade hem ett första pris! Jag blev så glad att se honom spåra precis som hemma, trots att det var allvar. Det enda domaren slog ned på var att tempot var lite för högt, så tills nästa gång ska jag försöka trötta ut honom lite mer innan. Men det känns otroligt roligt att behöva dämpa honom istället för hela tiden behöva motivera, som i lydnaden. Ska boka in ett till prov innan skolan börjar, och jag ser redan fram emot det! Duktiga jycke! :D
 

Knakar och brakar

Det här arbetandet börjar kännas i kroppen. När jag rör mig knakar det i nacke, axlar, rygg, handleder - ja i princip hela överkroppen. Det första jag måste ta tag i när jag kommer tillbaka till stan är att fixa tid för massage. Och börja träna igen. Ta hand om min kropp helt enkelt innan det blir försent!

Hade en underbar ledig helg som spenderades i Norrbyn hos L. Fick träffa hennes otroligt söta cockapoo-valp Selma för första gången. Med tiden ska vi nog se till att hon och Epoxy blir vänner, men Selma ska få växa på sig lite innan de träffas. 




På lördagen i arla morgonstund åkte vi ut med båten på havet, jag och delar av L:s stora familj. Inte något vanligt nöje för min del, och jag njöt i stora drag av de otroligt vackra vyerna. Det blev inte sämre när vi kom fram till vår slutdestination: ett gäng med sälar som solade på några klippor som stack upp ur havet. Upptäckte svårigheterna med att fota på långt håll från en guppande båt, men ett par av bilderna blev bra iaf :) 



Vi åkte också förbi Bonden, vilket är det enda riktiga Fågelberget norr om Gotland. Tiotusentals tordmular häckar där varje år. Även dem var svåra att fota då de flög otroligt snabbt! Men riktigt söta var de, som små flygande pingviner. Resten av dagen tog vi det bara lugnt. Solade lite, drack milkshakes, lekte med valpen, gick på loppis, promenerade längs havet osv. Välbehövlig semester med andra ord!




Söndagen var jättemysig då andra L kom och gjorde oss sällskap. Vi pratade såklart mest, men hann också laga och äta pastasallad med kyckling och supergod rabarberpaj som efterrätt. Avslutade med att basta och prata ännu mer. Är så glad över mina fina gymnasievänner! Vilken lycka att även ha med sig en av dem på högskolan :)


Ensam igen

Trots att jag inte hade någon tanke på att ta uppehåll med bloggandet i sommar så blev det visst så iaf. Har varit på väg att skriva fler gånger men insett att jag varken haft ork eller motivation till det. Skyller på att jag jobbar huur mycket som helst (vad sägs om 164 timmar på tre veckor denna månad?) och samtidigt inte lyckats bli av med en envis förkylning som plågat mig hela juli. Men nu börjar jag äntligen pigga på mig!

Nu när älskling har åkt så kan jag också ägna mina få lediga stunder åt eget pyssel. Ikväll har jag till exempel gjort jordgubbs- och rabarbersylt. Mums! Lär bli mer syltkokande och liknande innan sommaren är slut..  Under T:s semester har vi såklart försökt hitta på så mycket kul tillsammans som möjligt. Tänkte sammanfatta månaden med lite bilder, här kommer dem!

Semestervecka i Hemavan med fiske och marknad



Dagstripp till Mo i Rana med Eclipse på bio, supergod pizza och besök hos Dess



Vigsel i Hassebacken, Tärnaby


Motorveckan i Lycksele, såg K tävla i skoterkörning på vatten


Utflykt med min familj till Stornäs



RSS 2.0