En ledig dag :)

Äntligen en ledig dag! Sov ute i stugan inatt för att säkert få en hel natts sömn utan varken väckarklocka eller jobbig hund på morgonen. Vaknade pigg och tänkte att nu måste jag  ha sovit länge! Jo pyttsan, klockan var bara tjugo över sex.. En hel sommar med tidiga mornar har satt sina spår! Lyckades till slut sova en timme till, men sen gick det inte mera ;)

 

Nåja, har en hel massa saker jag måste hinna med idag innan älskling kommer hit, så att vi bara kan vara under våra lediga dagar tillsammans. Gjorde en fin planering imorse till frukosten, som dock sprack redan på första punkten. Gick nämligen förbi mitt hallonställe på morgonpromenaden med hunden, och såg att det fanns massor nu! Så jag var ju bara tvungen att plocka, tills jag inte kände fingrarna längre i kylan :p Nu har jag iaf en liter hallon i frysen, och har skrivit färdigt en skoluppgift. 

 

Hmm, enligt min planering måste jag sätta fart nu om jag ska hinna diska undan, packa om mina saker och plocka jordgubbar innan det är dags att laga middag. Efter maten ska jag plocka svarta vinbär och koka gelé, sätta etiketter på alla syltburkar jag hittills kokat i sommar, och till sist ut och löpträna en sväng. Heja på! :) 

 


Puh!

Jag är så glad, efter mååånga dagars funderande tog jag äntligen modet till mig och frågade chefen om jag skulle kunna få vara ledig mina sista arbetsdagar. Det skulle gå fint! :D Hon förstod att jag var trött och behövde lite tid för återhämtning innan skolan börjar igen.

Med andra ord har jag plötsligt bara två arbetsdagar kvar, det känns superkonstigt! I princip hela sommaren har jag levt för mitt jobb, för att sedan övergå till att leva för skolan igen. Känns fantastiskt att få dessa dagar till skänks - och det allra bästa är att min fina pojkvän kommer upp på onsdag! 

Vet inte än riktigt vad vi ska hitta på under våra lediga dagar tillsammans, men jag är säker på att det blir bra! Om inte annat ska jag krama honom hårt och länge, åh vad jag har saknat hans famn!! ♥


Spårtävlingen

Har nu hunnit smälta helgens spårtävling, som inte riktigt blev som jag tänkt mig.. Epoxy har varit mera påverkad av sin allergi den senaste tiden, och den sista veckan innan tävlingen tyckte jag att han hade tappat mycket av orken han haft hela sommaren. Försökte dock att tänka positivt, men på söndagsmorgonen när det var dags att tävla var han ovanligt slö - hur jag än försökte peppa honom var han inte riktigt samma hund.

Så när det var dags att spåra och jag dessutom hade lyckats dra nitlotten, det vill säga ett spår lagt på ett nyligen markberett och svårframkomligt hygge, hade jag inte särskilt höga förväntningar. Epoxy förvånade mig dock genom att spåra nära på perfekt (mycket långsammare än vanligt, men det gjorde ju att jag hann med), och han tog vinklarna klockrent. Däremot brydde han sig inte om att plocka upp spårapporterna, vilka han har varit väldigt duktig på att komma med till mig under hela sommaren. Detta ledde till att han inte blev godkänd på spårningen - lite hårda regler egentligen kan jag tycka med tanke på att han var så duktig på att spåra. Men så är det.. Jag är ändå stolt över honom, att han spårade fantastiskt trots att han inte mådde bra! 

Beslutade att köra det andra momentet budföring ändå, bara för att prova på hur det funkar i tävlingssituation. Epoxy var dock även där väldigt slö. Därför bestämde jag mig för att bryta tävlingen och inte köra lydnadsmomentet - ingen idé att tvinga honom till något han inte orkar! Vi åkte hem, och Epoxy sov resten av dagen. Inte alls kry! Jag hoppas verkligen att det vänder snart! Skulle vara kul att kunna tävla en gång denna säsong, under lite bättre förutsättningar..

Här kommer iaf lite bilder från tävlingen, min kära lillasyster följde med som stöd och fotograf ;)

Epoxy och jag innan spårningen

Spårning på markberett hygge!

Sitter fint innan budföringen

På väg tillbaka till mig efter att ha fört bud till mottagaren

Vart jag än går


♥ Om ditt hjärta slår, kommer jag vara med dig vännen vart du än går ♥


Surströmmingskalas

I lördags var jag med familj och släkt vid vår stuga på holmen, vi hade underbart varmt väder och väldigt trevligt!! Tänka sig att sommaren kom sådär i mitten på augusti.. Hursomhelst åt vi surströmming tillsammans, mums! Jag kan äta huuur mycket som helst - det är nästan tur att jag är så långsam med att rensa fisk, skala potatis och göra i ordning mina klämmor, tiden begränsar mitt intag :p

Epoxy trivdes som fisken i vattnet, bokstavligen. Försökte få kusinerna att inte jaga upp honom så mycket för att han skulle spara krafterna till tävlingen dagen efter. Det gick sådär.. Man kan dock inte annat än le när man ser honom så lycklig i badet!





Sötpojken

Söt som socker och charmig som få är han, lille E. Även om det är jobbigt att bo själv här, långt från min familj, så är det en klar fördel att bo så nära denna familj. Det är härligt att få se honom utvecklas på nära håll! Massor har hänt bara i sommar. Snart kommer han säkert att börja gå :)

Sen att jag kommer att få ångest i höst över att bo långt bort från dem allihopa är en annan sak.. jag försöker leva i nuet!


Epoxyträning

Jag har inte skrivit om det här på bloggen, men i sommar har jag för första gången bott helt själv med min käre odåga till hund! Tidigare somrar har han fått ha semester hemma på mina föräldrars gård och bara fått tagit det lugnt. Nu bor vi så fint i en egen lägenhet med säng, soffa, bord, toa, platt-tv och litet kök! Nära älven dessutom.

Inför sommaren hade jag en storartad plan om att få honom motiverad i lydnadsträningen, som han ju alltid tyckt varit rätt trist om vi ska vara ärliga. Men något har hänt, det har vänt! Efter åtskilliga timmar med allehunda nya leksaker och uppfinningsrikedom - han verkar otroligt nog ÄNTLIGEN tycka att det är roligt!! Helt plötsligt är det han och inte jag som ber om att få träna. Och han tröttnar aldrig heller! :D

Detta har lett fram till att ett flera år gammalt mål är på god väg att uppfyllas - jag har nämligen anmält oss till en tävling där både spårning och lydnad ingår! Fortfarande är jag väldigt pessimistiskt inställd, då jag vet hur otroligt dåliga nerver jag har, och ser framför mig hur Epoxy blir helt förvirrad och gör allting på tok. Men samtidigt vet jag att han faktiskt är duktig nu, och om allt stämmer kan det bli hur bra som helst! Ser med skräckblandad förtjusning fram emot tävlingen!

Tack I för all hjälp och sällskap i hundträningen i sommar!


Världens finaste Epoxy!


Egentid

Måste erkänna att jag är rätt sliten idag, efter en hel veckas arbete utan vila. Så ikväll tog jag helt enkelt ledigt från alla måsten! Eller ja, jag var faktiskt duktig och handlade mat först, och passade samtidigt på att köpa några tjejiga dvdfilmer (som min käre sambo aldrig skulle vilja se), plus lite mörk choklad. Så nu har jag legat i soffan och sett film hela kvällen, och laddat batterierna en skvätt. Tror det får bli en film igen imorgonkväll, men på onsdag ska jag bjuda I & K på middag - det blir mys!

Nej, nu ska jag ut på kvällsprommis med hunden - och kanske att jag kan hitta lite mer hallon samtidigt. Fanns en hel del när jag var ute igårkväll! ;)


Pappa-kalas

Jag har min första jobbhelg nu i helgen - det kunde dock inte stoppa mig från att köra de två timmarna hem till familjen på fredagseftermiddagen! Vilket såklart ledde till att jag fick köra tillbaka tidigt på lördagsmorgonen, men det var det verkligen värt :D

Pappa hade ordnat ett stort släktkalas för att fira hans födelsedag. Vi började med marängtårta som fika, fortsatte med en fjärdedels gris (som grillats i fem timmar) till middag, och avslutade med jordgubbar, glass och varm hjortronsylt som efterrätt. Mums!

Mellan allt ätande passade vi kusiner på att leka lekar och umgås, med massor av skratt. Kalaset avslutades på badstranden med bastubad. Vilken härlig kväll! :D Saknade dock min bästa lillebror som var på rockläger..;/

Kubbspel - mitt lag dominerade! ;)


Syrran lyckades fånga mig på bild i ett obevakat ögonblick..

Idiotbrännboll! Väldigt underhållande att titta på :)


Crosskörning i fjällen

En kväll under vår helg i fjällen var det mitt absoluta favoritväder för fotografering, dvs. när solen skiner mot mörka ovädersmoln. Jag passade därför på att hänga med T och hans lillebror till en crossbana utanför Hemavan för att försöka få till några fina bilder. Här kommer resultatet! Håller ni inte med om att det blir dramatiskt?!

Vi får se om det blir några fler bilder från crosskörning i framtiden - T:s motorcykel är numera såld, tråkigt nog. Men bra med pengar fick han iaf, kanhända att det kommer att gå till avstyckningen av en tomt..? ;)  






Bästa Hemavan

En hel månad har gått, just den månaden som min fina T spenderade här uppe i norr. Den svischade förbi som om det var några dagar - iofs inte så konstigt när vi mest bara sågs på helgerna.. Usch vad jag saknar honom, igen! ;(

Den bästa helgen spenderades uppe i Hemavan, åh vad härligt det är att vara där uppe! Åka båt, fiska, äta god mat, gå på marknad, träffa folk - och så vår nya tradition, att se & höra mina syskon sjunga på sånglägret! Bilder följer nedan..

Jag och T har drömt länge nu om att sätta upp en egen stuga i Hemavan, och nu börjar det faktiskt bli lite allvar i de planerna! Ännu är det väldigt långt borta, men det börjar vara dags att iaf skaffa sig en tomt! Är ju bara 1,5 år kvar tills jag är färdig veterinär och flyttar norrut igen! :D 










RSS 2.0