Showig helg

Så var en ny helg här igen, veckan går otroligt fort när min andra hälft åker söndag kväll och kommer åter torsdag eftermiddag. Känns riktigt bra! 

Igår kom dessutom mina föräldrar på besök till vårt radhus för första gången. Jag jobbade såklart, när jag slutat stod dem utanför och väntade på mig. Passade på att visa dem runt på kliniken, innan vi åkte hem till T som hade varit otroligt duktig under dagen och målat klart vårt gästrum samt fixat lite inredning. Plus att han lagat supergod middag, man blir ju bortskämd! Lax på planka med blomkålsmos, sparris och vitvinssås, mums! Till efterrätt åt vi fruktsallad och till kvällsvickning ostbricka, chips och nötter. Behöver jag säga att min mage stod i fyra hörn?! :-)


Imorse vaknade jag vid sju av ett strålande solsken. Jag och mamma gick på hundpromenad i finvädret, när vi kom tillbaka stod frukosten uppdukad med american pancakes. Bortskämd som sagt! ;-) 

Efter frukost åkte föräldrarna direkt in till Luleå medan jag och älskling passade på att mysa i soffan framför en film. Sen var det dags även för oss att åka till staden för en spännande föreställning på lillasysters skola. De uppförde en pjäs kallad Picknick på slagfältet, en mycket absurd berättelse. Kul att se syrran och hennes klasskompisar uppträda! 


Nu sitter jag i bilen och är supermätt igen, på väg mot hembyn stannade vi och åt på en grekisk restaurang, jag och T, mamma och pappa samt syrran med pojkvän. Blev ett välda åkande då lillebror har huvudrollen i en musikal imorgon, det vill jag absolut inte missa! Så imorgon efter ett besök hos kära mormor åker vi till nästa stad och ser musikal, sen drar vi tillbaka till Piteå igen så att T hinner med flyget tillbaka till Uppsala. Mycket farande son sagt, men det känns redan som att jag har haft en lång helg och ändå är det mycket kvar att uppleva. Härligt! :-) Nästa helg blir det dock "bara" en tripp till Luleå och hjälpa syrran att flytta :-P


Veterinär vardag

Puh, vissa dagar på jobbet tar verkligen musten ur en! Idag var en sådan dag.. Ligger på soffan och laddar upp energi för att ta tag i att sortera posthögen som bara växer. Måste verkligen sätta upp en "Ingen reklam"-skylt på postlådan innan jag drunknar!

Hittills har mina arbetsuppgifter som veterinär gått åt precis det håll jag önskade. Mina intresseområden är främst hud och kirurgi, jag har i princip 30 % hudpatienter och så har jag fått ansvaret för kastrationsdagarna där vi kastrerar hon- och hankatter. Det känns fantastiskt roligt! Snart får jag börja ha "riktiga" operationsdagar också på schemat, ska bli så kul! 

Att få utvecklas så mycket men ändå i lagom takt gör att jag trivs väldigt bra med mitt nya jobb, sen att mina kollegor också är nöjda över att bli avlastade just vad gäller dessa områden känns som en stor bonus! :-) Visst är det väl ganska fantastiskt att nu få leva i drömmen som jag burit med mig i nästan hela mitt liv, särskilt att det yrket jag bestämde mig för vid sex års ålder passar mig så bra idag.. Fascinerande!



Solskensglädje

I helgen fick jag ääääntligen se den efterlängtade solen. Helt underbart! 

Älskling kom hit med flyget i torsdags, tog hem hämtmat från Paltzerian som jag passerar på hemvägen (bor man i Pite så gör man) och så såg vi en film. Mys på hög nivå! Sen på fredagen kom han och hämtade mig efter jobbet och så åkte vi raka vägen hem till svärföräldrarna. Där blev vi bjudna på en riktigt god middag och trevligt sällskap, droppade in fler folk efter hand så det var kul!

På lördagen åkte vi iväg till Gargnäs tillsammans med A och lilla F för att titta på veteranskotertävling, Tobias brorsa dök också upp senare. Vi hade ett helt fantastiskt väder! Passade på att smida planer inför kommande skotersäsong, ska bli spännande och jag är så lycklig över att återigen befinna mig i norra delen av Sverige! 


Lördagkvällen spenderade vi hemma hos A och hans familj, tillsammans med skoterförarna. Vi åt smulpaj, lekte/myste med F och bara hade det allmänt trevligt. 

Sen på söndagen åkte vi iväg till T:s farmor och farfar, firade födelsedags"barnet" och åt köttsoppa i den nyinvigda grillstugan. Passade på att sola en stund i finvädret också! 




Efter den samvaron åkte jag och T iväg på eget äventyr, höll på att sluta illa men vi löste situationen och tog oss till slut fram till målet, ett skotergarage med tillhörande familj. Efter ca 2 min i garaget fick jag nog och gick ut i solen igen och umgicks med övriga familjen istället, mycket trevligt! 

Till sist var det dags att åka tillbaka till Piteå igen, vi hann med en mysstund i soffan innan T var tvungen att få skjuts till flyget. Nu är jag alltså ensam igen, men dagarna går snabbt och på torsdag ses vi igen! Till helgen är det dags för nya äventyr, då kommer mina kära föräldrar hit, längtar! :-)


Tillbaka

Ett sådant här långt uppehåll har jag inte haft sedan jag började blogga för fem år sedan. Orsaken? Hösten blev tyngre än vad jag hade förväntat mig - de extremt långa dagarna, helgarbetet, allt nytt och fram för allt pressen från både mig själv och min handledare att klara av att färdigställa ett alltför avancerat och stort examensarbete tog verkligen musten ur mig. Var så trött varenda dag när jag kom hem att jag inte klarade av annat än att ligga raklång på soffan. T visade än en gång att han är världens bästa pojkvän och fick ta hand om mig samt hemmets sysslor på egen hand. Hade dessutom inget Internet hemma på hela hösten så någon bloggning var det inte tal om.
 
När jag väl hade lyckats skriva färdigt arbetet och lämnat in det med typ 20 minuters marginal, rest fram och tillbaka över hela Sverige, varit på arbetsintervju för drömjobbet och tills sist hamnat hemma hos mamma och pappa för ett välförtjänat jullov - ja då kom den verkliga utmattningen över mig. Jag orkade knappt äta! Tur då att jag hade min kära mamma som kunde mata mig ;)
 
Med så fina människor omkring sig tar man sig genom även de tuffaste av tider, dessutom med bästa möjliga resultat på andra sidan. Jag skrev ett fantastiskt bra examensarbete, jag tog min examen och jag fick min veterinärlegitimation i god tid innan anställningen som veterinär började. För javisst, även drömjobbet fixade jag, med en fast anställning dessutom!


 

Så nu sitter jag i vårt radhus (nåja, vi hyr det iaf) i Piteå med en mysig hund under en filt i soffan med en tekopp och ser Talang samtidigt som jag skriver i bloggen för första gången på sex månader. Imorgon är det dags att jobba igen och träffa fina djur och trevliga djurägare, och skratta tillsammans med mina fina kollegor. Livet är ju underbart ändå! På torsdag flyger älskling hit, han har börjat veckopendla från Uppsala. Det är inte för evigt såklart, men så länge han orkar är det såklart fantastiskt bra att han kan fortsätta arbeta där han trivs och samtidigt få härliga helger uppe i norr tillsammans med familjen. På fredag åker vi till mina svärföräldrar efter att jag har slutat jobbet :)
 
Puss till älskling och kram till mamma! <3

RSS 2.0