Glad midsommar!

Idag är det midsommarafton, vilket normalt brukar firas tillsammans med den närmsta familjen/släkten Här hemma. I år blir det annorlunda, då en stor del av släkten på pappas sida ska samlas nere vid kusten, för att samtidigt fira farmor och farfars guldbröllop! Jag har peppat länge inför den här dagen, då det samtidigt är dagen då jag får träffa min andra hälft igen efter några veckor isär! Tobias får nämligen semester från och med nu, och kommer från Uppsala för att fira med oss! Kärlek! :D
 
Inför denna festlighet har jag förberett en sjukamp som jag hoppas att kära släkten vill delta i, jag älskar nämligen små lekar och tävlingar - kanske också mest att ordna dem om jag ska vara ärlig (dålig förlorare..). Från luftgevärsskytte, via musikintrotävling, till att kasta ned burkar med en boll. Det ska bli skoj! 
 
Förutom att tävla ska vi förstås hinna med att dansa runt midsommarstången, äta en massa god mat och umgås med varandra. Eftersom vi ska hålla till hos pappas kusiner som föder upp köttdjur kan det också hända att jag tar mig en titt på ladugården. Är man veterinär så är man ;)
 
 

Fisketur

En vacker kväll tog lillebror med mig ut i kanoten för en fisketur i vackra ån som rinner genom byn. Har inte paddlat så många gånger i mitt liv så det var riktigt roligt att få prova på! Gick väldigt bra faktiskt, ramlade inte i vattnet en enda gång ;) Fiskarna var dock inte riktigt på hugget, men vi fick oss varsin fin abborre i alla fall, och lillebror fick även en mindre gädda. 
 
När vi hade kommit i land igen, skulle vi  vara lite äventyrliga och kolla in en övergiven byggnad och en brunn. Äventyret slutade dock med att lillebror trampade in en rostig spik in i foten! Så jag fick hjälpa honom hem och undersöka såret och hans stelkrampsskydd, men alltihopa ordnade sig och han återhämtade sig tillräckligt för att ta sig an planteringen ;)
 
Morgonen efter gjorde vi i ordning röken för att tillaga fiskarna till frukost. Det var jättegott! Vilken ynnest det är att få vara ledig här hemma, med min familj och få bara vara på denna vackra plats! :D Är så glad över att jag tog beslutet att vara ledig så länge under mitt allra sista sommarlov - möjligheten kommer ju faktiskt aldrig igen. Åh vad jag ska njuta!
 

Personliga tränare

Helt sjukt vilken träningsvärk jag gick med förra veckan! Har nog aldrig haft så ont av träning i hela mitt liv.. Men så var det ju också första gången i mitt liv som jag gymtränade på riktigt. Min lillebror har tränat väldigt mycket och seriöst på gym de senaste åren, och jag har sagt länge att jag skulle vilja börja träna styrka. Har dock inte vågat tidigare då jag har haft såna problem med min axel, men nu har jag inte haft ont på länge så jag bestämde mig för att prova!
 
Kan lova att brorsan körde hårt med mig, fick göra måånga marklyft med nästan 70 % av min kroppsvikt, och så knäböj och utfall med vikter. Rygg, mage, rumpa och lår var helt döda efteråt! Klarade inte av att böja benen på flera dagar :p Dagen efter gick vi dit igen och körde övningar för armarna. Har inte tränat armarna sedan gymnasiet, så jag tyckte det var minst sagt jobbigt att försöka mig på bänkpress mm. där jag knappt orkade med några vikter alls. Får väl använda uttrycket som jag lärt mig på skolan: det finns potential för förbättring ;) Konstigt nog fick jag dock inte alls lika mycket träningsvärk i armarna efteråt, jämfört med hur benen kändes.. Det bästa var ändå att det aldrig gjorde ont att utföra övningarna, lillebror är noggrann med tekniken, och min axel verkade inte misstycka! :)
 
 
Lillebror är dock inte hemma på veckorna nu när han sommarjobbar, och jag törs inte träna ensam med vikterna, så jag har väntat på att han ska komma hem över helgen och köra med mig igen :) Men jag har också fått löfte av mina lika träningsgalna kusiner att få hjälp på gymmet när han är borta, så jag  kan inte ligga på latsidan ändå ;) Får se hur mycket vi hinner träna under somm aren, skulle vara roligt ifall jag fick se några förbättringar! 
 
Förutom styrketräningen har jag såklart fortsatt med min löpträning (förutom de dagar när jag inte har kunnat gå då), och även där har jag haft en personlig tränare som hjälper mig att ta löpningen till en ny nivå, nämligen pappa! Känns lite jobbigt att en nära 50-åring som inte tränat ordentligt på länge springer ifrån mig så lätt, men han har ju faktiskt löptränat regelbundet i 30 år minst så det är nog inte så konstigt ;) Är så glad över att han vill följa med och motivera mig! Börjar faktiskt fundera på om jag ska anmäla mig till tävlingen som går av stapeln under marknadsdagarna, fast då får det blir 5 kilometer. Har hört att man kan vinna fina priser på sitt startnummer! :D

Skolavslutning & nya idoler

Förra tisdagen var det skolavslutningsfest i Lycksele, mina yngsta småsyskon var redan där och själv åkte jag dit med mina föräldrar senare på kvällen. Petter skulle uppträda under kvällen, men själv var jag mest peppad över hårdrocksbandet Pompei Nights som spelade innan dess. Hade lyssnat in mig på en av deras låtar som jag tyckte var bra, och jag blev inte besviken av att höra dem live! Sångaren var riktigt bra, och övriga bandmedlemmar var också duktiga - jag fick mig helt enkelt ett nytt favoritband!
 
 
Efter att de hade spelat, satte vi oss på ett kvällsöppet café vid torget. Jag drack chaité och åt min favoritpaj, nämligen pecanpaj med grädde. Mums! Vi satt länge och bara chillade och tittade på allt folk som rörde sig utanför. När caféet stängde kl 22 gick vi ut igen och gick runt lite fram tills det var dags för Petter. Insåg dock snart att låtarna var rätt lika, och vi orkade inte se hela konserten utan begav oss hemåt igen.
 
Hela hemvägen såg vi hur himlen brann i orange och rosa, och trots att klockan hade passerat midnatt när vi var hemma, kunde jag inte låta bli att ta kameran och åka iväg för att försöka hinna fota den vackra himlen. Hann dock inte riktigt få med färgerna, men tycker att bilderna blev rätt fina ändå! Har förresten inte med mig datorn hit så inga foton har blivit redigerade så ni vet :)
 
 

Hemma!

Åh, vad jag njuter av att äntligen vara hemma i de norrländska skogarna igen!
 
Nationaldagen var vi såklart lediga från skolan, och på så vis blev onsdagen den sista dagen i skolan. Både tisdagen och onsdagen ägnades åt redovisning av våra arbeten i kirurgiska vetenskaper. Det gick otroligt bra, jag är väldigt nöjd med min presentation och den skapade en hel del diskussion efteråt vilket var tanken. Plus att jag fick beröm av mina lärare! :D Så avslutet på detta skolår kändes helt okej ;)
 
Fick veta sent att jag skulle få åka med E & L upp mot Umeå redan på torsdag morgon, så det blev racerpackning med god hjälp av älskling :) Bilresan gick väldigt bra, förutom att Epoxy tyckte det var jobbigt med solen som lyste in i bagageutrymmet (Tobias bil har ju tonade rutor). Vi stannade och rastade hundarna och åt godaste salladen på Max, tillsammans med en Lyxshake med blåbär - åååååh vad god den var! :D
 
Resten av resan gick sämre, uppehållen var inga problem då jag hittade fina ställen att rasta hunden på, men alla jobbiga, fulla människor på tågen blev bara för mycket för både mig och min hund. Usch för folk som ska vara så störiga mitt på ljusan dag!!! Klev på Epoxy gjorde de, och jag kunde såklart inte välja vart jag fick sitta med honom. Var så skönt när jag äntligen fick kliva på bussen den sista biten! Fick dessutom sällskap av lillebror då också, det var kul! När vi kom hem hade mamma och pappa grillat, så vi fick äta en sen men god grillmiddag, inte alls dumt!
 
Sedan jag kom hem har det varit full rulle med alla skolavslutningar, har försökt hjälpa till så mycket som möjligt och det har gått bra, men nu ska det bli skönt när resten av familjen också blir lediga, tempot kommer nog sjunka rejält ;) Har inte heller kommit åt någon dator, men syrran fick en Ipad när hon gick ut nian så nu har jag lånat hennes laptop!

Studentfirande och bröllop, del 2

Här kommer så fortsättningen på min berättelse om vår fantastiska helg ute på äventyr!

 

Resan mot Småland gick fint, vi ankom strax efter 11 till Eksjö. Direkt då vi hittat till torget, stötte vi på brudgummen och hans best man. De var dock mycket stressade så det blev bara en snabb hälsning och en vägbeskrivning till parkeringen. Väl framme på hotellet hittade vi våra vänner E och P i lobbyn, vi fick hänga på deras rum ett tag innan vi fick checka in och göra oss i ordning inför bröllopet. Klockan 14.00 satt vi sedan i kyrkbänken, lyssnade på kyrkklockorna och väntade på att de älskande tu skulle kliva in i salen! De var så otroligt vackra! Vigseln var fin, bruden rörd och brudgummen strålade av kärlek till sin fästmö – helt underbart och precis som det ska vara med andra ord :)

 

 

Efter vigseln började det regna (såklart) men det ska visst betyda tur var det någon som sa ;) Lika glada var vi för det! Lite kallt var det dock, så det var skönt när vi fick gå in till församlingsgården för lite snittar, bubbel och mingel. Därefter åkte vi vidare till Officersmässen, där vi fick ta oss förbi vakterna för att få komma in. Mässen är en gammal, vackert inredd byggnad, där det hålls middagar och fester för officerarna (varav brudgummen är en). Mycket högtidligt var det! Själva festen var också rätt militäriskt uppstyrd, då värden tillhörde en av brudgummens arbetskamrater. Jag gillade dock det upplägget – man behövde aldrig fundera över vad man skulle göra härnäst ;)

 

 

Festen innehöll det mesta man kan önska sig på ett bröllop: brudskål, vackert pyntad lokal, fina kläder, god trerättermiddag, trevlig serveringspersonal, högtidliga tal, tårar och skratt, brudvals, och såklart enormt mycket kärlek! Det bästa var helt klart att se hur lyckliga brudparet var tillsammans, och mitt favoritögonblick var att höra brudgummens kärleksförklaring till sin brud. Åh, vad jag önskar att en dag få vara i samma situation tillsammans med min stora kärlek! ♥

 

 

Fram på småtimmarna skjutsade jag tillbaka pojkarna till hotellet igen, jag & älskling blev övertalade att följa med in till vännernas rum innan vi gick isäng. Var faktiskt väldigt mysigt att hänga med dem och bara prata om allt möjligt, massor med kärlek igen! Till sist fick vi bryta upp och gå isäng, klockan var ändå efter fyra ;) Gissa när vi vaknade? Jo, före klockan ringde vid åtta, ännu en gång! Hann duscha och så i alla fall innan vi väckte resten av grabbarna för att äta hotellfrukost :D Mycket gott och lyxigt, det var nämligen allra första gången som jag & min älskling sov på hotell tillsammans!

 

Efter frukosten hann vi slappa ett tag till och se på tv i sängen innan vi packade ihop och åkte iväg till brudparets lägenhet. Där blev vi bjudna på fika tillsammans med en hel hög av de andra långväga släktingarna. Så mysigt att vara tillsammans med så många trevliga människor på så liten yta! ;) Fick dessutom gosa en stund med lilla A, som kom i min famn utan några tveksamheter, min lycka var gjord!

 

Efter fikat var det dags att bryta upp och åka vidare mot Uppsala igen. Vi körde tillsammans med P & E, så när vi anlände i Uppsala lagom till middagstid, passade vi på att ta en sista stund tillsammans. Vi åt gomiddag på Dino’s och jag kunde inte låta bli att välja deras risotto med saffran och sparris igen, den är bara så god! Då vi sagt hejdå till grabbarna och de begett sig norrut, åkte vi till M & I för att hämta vår älskade jycke som vi lånat ut över helgen. Han var så glad, men trött efter att ha varit ute på picknick hela dagen ;) Fick oss en pratstund innan vi åkte hem till lägenheten igen, där vi gjorde popcorn, slängde oss i soffan och såg Pearl Harbor som T aldrig sett tidigare. Härligt avslut på en heeelt fantastisk helg!! Den bästa på väldigt länge, och jag är verkligen världens lyckligaste som får spendera tid med någon så fantastisk som min pojkvän. Tobias, jag älskar dig mer än du någonsin kan förstå – tack för att du finns hos mig! ♥

 


Studentfirande & bröllop, del 1

Åh, vilken härlig helg vi har haft!! Den har spenderats med studentfirande med släkten, och en resa till Småland där vi träffade massa fina vänner hemifrån, då det vankades ett fantastiskt bröllop i lördags. Nu är jag heelt slut på dessvärre - sömnbristen slår alltid tillbaka såhär i efterhand.
 
Idag har jag haft min allra sista föreläsning på veterinärprogrammet, det känns helt overkligt! Nu sitter jag hemma och stirrar på presentationen av mitt arbete inom kirurgiska vetenskaper som jag ska framföra imorgon. Inser att den är alldeles för lång för att jag ska hinna med den på 15 minuter, men jag tror jag väntar tills älskling kommer hem så jag får framföra den för honom först innan jag börjar kapa.. Sen borde jag verkligen börja packa också, på onsdag har jag sista dagen i skolan, men eftersom jag fortfarande inte har bokat någon hemresa ännu kände jag mig något omotiverad till det. Nåja, det där löser sig på något vis!
 
 
I fredags var jag ledig, och tur var väl det då det blev en massa strul med vår studentpresent till min kusin. Fick åka kors och tvärs genom Uppsala innan det äntligen var fixat, och så skulle jag hinna packa och städa upp i lägenheten också eftersom vi skulle åka söderut direkt från studentfirandet. Blev gaaanska stressigt att hinna färdigt allting, men klockan 11.40 stod jag där utanför kyrkan med present i ena handen och kameran i den andra. Det var dessutom stekande hett ute, så svetten lackade! Fick träffa käraste mormor, och såg till att fotografera utsläppet av studenterna så mycket som möjligt. Roligt att se alla glada studenter!
 
 
 
Efter utsläppet fick jag skjuts in till Gränby centrum igen, då T hade lyckats övertala mig att jag visst skulle ha nya kläder till bröllopet. T kom dit och vi sprang runt i varenda klädaffär och synade varenda klänning, men det var omöjligt att hitta någon som passade mig - fattar inte varför ALLA klänningar måste följa det nya, pösiga modet. De ser nämligen ut som tält på mig... Till sist gav vi upp, T hämtade syrran på stationen och jag stannade kvar för att åtminstone hitta ett par skor då mina enda användbara sommarskor är ett par trasiga tygskor.. När jag var på väg ut i bilen kom syrran ut och tvingade med mig tillbaka in igen. Hon hade bestämt sig för att hjälpa mig hitta något! Jag var gråtfärdig och hade ont i ryggen efter sju timmars stressande och springande utan något att äta, men följde ändå med. Hon fick dock snabbt ge upp klänningstankarna, och hittade istället kjol och blus till mig. Det var verkligen en ny stil för mig, men jag måste säga att jag gillade den! :)
 
 
När vi äntligen kunde åka iväg för att äta middagsbuffé hemma hos kusinerna, kände jag mig oerhört lättad. Jag hade hunnit packa, städa, rasta hunden, fixa presenten, fota, köpa kläder och skor till bröllopet, och
nu skulle jag ÄNTLIGEN få äta av den goda maten! Åh, vad gott det var! Vi satt där i någon timme och njöt av vädret, maten och sällskapet innan det var dags att bege sig söderut. Första etappen gick till en liten by utanför Norrköping där kursare D har sin bondgård och där min vän K har flyttat in. Jag & T blev visade runt på gården, fick följa med in i ladugården och klappa på korna och mysa med alla söta kalvar. Sen följde vi med K ut till stallet där hennes nya häst står, så vi fick träffa honom också!
 
Klockan var kring 23 när vi begav oss tillbaka mot gården, då önskade Tobias att få se ett vildsvin för första gången. Så K tog en omväg förbi ett ställe där hon sett grisar tidigare när hon varit ute och ridit - och tänk, där stod en hel grupp med vildsvin! Innan vi var tillbaka hann vi också se ett rådjur och en hare, så det var en lyckad improviserad viltspaning ;) Gick och la oss, ställde klockan på åtta - men vaknade strax efter sju som vanligt ändå. Åt frukost och sa hej då till D & K, därefter styrde vi kosan mot Eksjö och bröllopet! Det får jag dock berätta om i ett annat inlägg, för det här är redan för långt ;)
 

RSS 2.0