Hurra vad jag är bra!

 
Igår fick jag veta att jag klarade smådjurstentan!! Den största tentan på hela veterinärprogrammet ligger nu bakom mig, och jag är ett steg närmare mot att få jobba som veterinär i sommar! Helt sjukt egentligen...
 
Kände att jag ville fira denna bedrift igår, men T lät väldigt ovillig att hitta på något så här mitt i veckan.. Blev besviken såklart och gav mig ut på en lång hundpromenad i regnet istället. När jag kom hem vände humöret dock snabbt när jag såg tända ljus och uppdukad middag! Dessutom hade älskling bokat biobiljetter åt oss, så det blev den perfekta kvällen till slut ändå! :D Plus att vi åt gotta på bion, fuuuusk men vi ska vara nyttiga hela helgen som kompensation ;)
 
Idag är jag hemma med hunden hela dagen, vi har tid för grupparbete men avklarade det mesta igår så vi skulle inte ses idag :) Istället har jag varit på långprommis i skogen med en lycklig jycke, och pluggat såklart. Är fortfarande väldigt opeppad på skolan och tankarna glider lätt iväg på middagsplanerna istället.. Längtar tills det blir dags att få ställa sig i köket, laga gomat och diska bort all disk! Brukar lyssna på radio i mobilen samtidigt, har nästan lyssnat mig igenom poddradioarkivet på P3 Dokumentär så nu har jag börjat lyssna på P1 Dokumentär istället. Lyssna på "Den fastspända flickan", mycket intressant om psykvården i Sverige!!
 
I övrigt så går det dåligt med skidåkningen nu tyvärr, det har varit skidväder här i flera dagar med plusgrader och regn, så nästan all snö är nu borta ;( Har haft sån träningsvärk sen jag var ute och sprang så kan inte springa nu, hade så gärna velat åka skidor dag om det inte regnade!! Men hursomhelst blir det träning ikväll, vi ska på årets första buggträning har jag bestämt. Gäller bara att övertala pojkvännen först, men det ska nog gå bra efter att han har fått äta middagen (hoppas det blir så gott nu bara som jag tänkt...).
 
Tillbaka till epizootisjukdomarna nu..

Vardagsbeslut

Jag är inte den som skolkar, har aldrig varit och kommer aldrig att bli. Men nu är det ju så att jag bestämt mig för att detta sista år på veterinärlinjen ska jag lyssna på mig själv och min kropp - ta hand om mig bättre helt enkelt och ha ett liv utanför skolan!
 
Den här kursen är som sagt väldigt långtråkig (tyvärr, eftersom kunskapen är viktig), och jag har känt att vissa föreläsningar inte har gett lika mycket som de har tagit från mig. Så imorse bestämde jag mig för att jag inte ska gå på de föreläsningar som hålls av en viss lärare, om epizootisjukdomarna. Istället ska jag vara hemma och passa på att träna med hunden medan det är ljust ute. Sen kan jag dricka te i soffan och läsa på om sjukdomarna i kompendiumet jag har köpt! Alla andra föreläsningar kommer jag såklart gå på som vanligt..  
 
Precis detta gjorde jag idag! Var på skolan fram till lunch, sen cyklade jag hem och åt lunch, pluggade ett par timmar och begav mig sen ut på årets första löprunda! Skidåkningen har verkligen gjort skillnad i kroppen, jag sprang 5 kilometer utan några problem, trots att det var så länge sen sist! Så målet att orka springa en mil känns inte lika långt borta nu faktiskt ;) Efter löpningen duschade jag, lagade mat och diskade innan älskling kom hem, sen har jag pluggat resten av kvällen medan T har varit duktig och tvättat en massa kläder.
 
Imorgon ska T på magnetundersökning, han har haft lock för ena örat i över ett år vilket såklart är väldigt jobbigt. Han har varit hos en specialist som har skrivit remiss till Enköpings lasarett, så nu ska han dit och se om de kan hitta någon orsak till problemet. Förmodligen beror det på att han spänner nackmusklerna på något konstigt sätt i jobbet, men det känns bra att de vill utesluta andra orsaker.. Hoppas allt går bra för honom!
 
Gammal bild på älsklingen min..
 

Tillbaka

När till och med mamma (!) är bättre på att blogga än mig känner jag att jag måste skärpa mig ;)
 
För vet ni vad, jag börjar känna igen mig själv igen! Pigg, glad och kry. Jag har inte ont längre, kroppen fungerar som den ska och jag har börjat träna en massa dessutom :) Älskar min app som jag använder för att se var, hur långt och hur snabbt jag har aktiverat mig. Enligt den har jag tillryggalagt 70 km hittills den här månaden. Och då har jag bara igång den när jag är ute för att träna, räknar inte med de vardagliga hundpromenaderna och cyklingen till skolan.. Ja jag är då nöjd iaf! Sen så börjar buggkursen igen till veckan, ska bli så skoj!! :D
 
En annan som är nöjd är min fina vovve, han är också otroligt pigg och hänger mer än gärna med på cykelturer, powerwalks och längdskidåkning. Köpte en expanderlina igår så nu ser vi fram emot fler skidturer, jag hoppas han ska bli lite mer taggad på att dra med den :)
 
 
I helgen har vi haft finbesök av min äldsta lillasyster, hon kom hit i fredagskväll och åkte nu i eftermiddags. Igår var vi en sväng på stan och klippte oss, sen hälsade vi på hos våra kusiner. Vi fick med oss moster & farbror med ut på vår nuvarande favoritrestaurang och åt deras goda risotto till middag, mums!! Sen på kvällen fyndade vi gamla DVD-filmer och hade filmmys med chips och dipp, det var lääängesen!
 
Imorse klev vi upp tidigt och gick till badhuset för att motionssimma. Det gick oväntat bra för mig med tanke på att sist jag simmade sådär var åren mellan gymnasiet och högskolan. Jag och fina E gjorde tradition av att en kväll i veckan gå på badhuset, motionssimma och basta, efter att först ha gått en prommis med hundarna så de fick busa sig trötta. Saknar det! Hur som helst så simmade vi i 45 minuter, sen njöt vi av bubbelpool, ångbastu och vanlig bastu. Så skönt! Under eftermiddagen slappade vi i soffan med gott samvete, såg film och skotercross, och spelade UNO :)
 
Nu ska jag krypa till sängs och se Taken som går på teven, den är ju bra! Ladda inför ännu en seg vecka med heldagar i föreläsningssalen. Veterinär folkhälsovetenskap, epidemiologi och epizootologi heter kursen vi läser nu. Jag är inte peppad.. men har tänkt ha ett liv utanför den här terminen iaf ;)
 

RSS 2.0