Många skratt

Vet inte vad det är med min dator. Eller blogg.se för den delen. Ibland kommer jag inte in på sidan och ibland läggs inte mina inlägg upp. Just nu skriver jag i Anteckningar. Suck! Konstigt ändå när allt annat fungerar.. Jag är lite rädd att min laptop kommer krascha. Fläkten har börjat leva om mer och mer, precis som mammas (likadana) laptop gjorde innan den dog. Bäst att jag hinner flytta över allt viktigt till externa hårddisken innan något liknande händer med min!

Igårkväll åt vi middag hos M & I, det blev tacos igen. Tur att vi aldrig tröttnar på den maträtten ;) Sen såg vi Robinsonfinalen, inte för att jag följt med i programmet men de andra summerade lite snabbt :p Killen som vann var ju iaf norrlänning och hade kört ett sjysst spel, vilket var tillräckligt för att jag skulle hålla på honom :)



Efter Robinson spelade vi spel. Absolut Överens heter det och går ut på att man i lag ska svara så lika som möjligt på olika frågor, som Vad gör man helst på en lördag? eller Saker man inte pratar om vid en familjemiddag?. Många skratt fick vi oss av en del oväntade svar ;)

Jag & älskling vann första omgången, sen ville de ha revansch. Andra omgången var spännande intill slutet, då vi båda stod på SISTA rutan innan mål! De vann med minsta möjliga marginal, men det bjuder vi på! ;) Kul var det hursomhelst! Nu är det vår tur att bjuda igen, ska inte dröja så länge till nästa gång :)



Helgen har i övrigt inneburit långa promenader och många försök till läsning. Usch vad less jag är! Skrev iaf ännu ett fall till sent på natten, så nu kan jag även allt om Hypertrofisk Kardiomyopati! Varför finns det så många sjukdomar kan man undra?



Underliga hästar

Har haft en sådan härligt lugn helg att det känns sjukt jobbigt att en ny vecka är här.. 

Igår morse låg vi kvar i sängen igen och såg på vintersport, mysigt. Och nej mina vänner, tv i sovrummet är inte dödsstöten för vårt förhållande. Snarare en fördel, då älskling numera kan tänka sig att ligga kvar ett tag på morgonen. Annars är han väldigt morgonpigg och skuttar upp ur sängen så fort han vaknar - vilket jag absolut inte gör. Kvällsscenariot ser också annorlunda ut nu: då T tvärtom är väldigt kvällstrött går han isäng tidigt. Mycket tidigare än vad jag vill (kan ju inte lägga mig typ halv tio och sova till halv åtta heller). Men nu när jag kan se tv i sovrummet kan vi lägga oss samtidigt. Mer mys med tv alltså!!

Ja, det var väl en parantes. Efter frukost igår begav vi oss iväg med hund & kamera (såklart) till naturreservatet som ligger på gångavstånd härifrån. Massor med folk var ute och åkte skidor där också! Vi gick och gick, till slut kom vi fram till en hästhage. Till min förvåning stod en häst där och höll på att äta upp en staketstolpe. Kan det verkligen vara gott, undrade vi?





Tydligen så var det en väldigt god stolpe, för snart kom en annan häst och gjorde anspråk på träet. Det hela ledde till riktig dispyt, med uppdragna läppar och blottade tänder. Den första hästen fick till sist se sig besegrad, och gick iväg för att hitta en ny stolpe att tugga på..




Jag lämnade de båda slagskämparna och fick istället syn på världens sötaste lilla fjording. Ooh, vilken godbit!



Sedan började den äta bajs. Då tyckte jag inte att den var så söt längre. Så vi lämnade hagarna och gick hemåt.

Döm om vår förvåning då vi upptäckte att vi var i utkanten av Eriksberg! Det var bara att traska vidare längs vägen. Nästan två och en halv timme tog hela promenaden. Men skönt var det! Och hunden var glad. Samt trött, då vi kom hem igen. Så vi kunde med gott samvete lämna honom hemma och åka iväg för att köpa en kalender och ett par täckbyxor åt mig. Ska det vara så svårt egentligen?! Vi kom hem utan båda delarna nämligen..

MEN med ett nytt intresse. Ni får kanske se en bild sen när T kommer hem (han är och skruvar i motorn). Spännande va? ;)



Nattuggla

Oj, jag ser att klockan sprungit iväg alldeles, men nu är jag iaf klar med mina fall till leverseminariet! Det tog mycket längre tid än jag trott, på grund av att bara en bråkdel av informationen som skulle finnas med stod i boken. Så jag har fått googla och läsa mig till nästan alltihopa. Men nu är jag iaf påläst när det gäller både hepatosis dietetica (dvs selen- och vitamin E brist) och kronisk koppartoxikos.

Funderar på om jag skulle ha varit ännu mer seriös och skrivit även om de andra fallen, med tanke på att läraren tryckte på att de var mycket viktiga inför tentan. Samtidigt har jag MASSOR kvar att läsa i boken om hjärtat, vilket vi hade sista föreläsningen om i fredags. Nåja, det bekymret tar jag imorgon!

Som sagt har dagen varit lugn, låg kvar i sängen länge och läste/såg vinterstudion. Jajjamen, ni hörde rätt. T har äntligen (?) kopplat in så att vi kan se tv i sovrummet och inte bara film/Scrubs. Så jag låg där och gottade mig medan älskling gick ut med hunden, handlade och fixade äggmackor till mig! Underbart..



Finaste hundpojken ute på promenad idag :)

Sen gjorde jag mitt bästa för att läsa fram tills att det var dags att gå ut på långpromenad. Var massor med folk nere på Gipen och åkte skidor. Efter promenaden gick vi till mosters café och pratade med henne och fikade en stund. Tio kronor för allt fika man vill ha passar ju utmärkt för en student som mig ;)

Hem och satte mig med skolarbetet. T gjorde pizza, själv åt jag blöta, eller dopp i grytan som man också kan säga. Så vi fick båda äta det vi tycker om :) Efter maten var det Ace Ventura på tv så då var jag ju tvungen att titta lite. Vad händer då, jo T somnar på mig och jag blir alldeles varm och sömnig och somnar jag med! Så klockan var rätt mycket när jag hade vaknat igen och kunde komma igång med arbetet. Kanske inte så konstigt att jag sitter här nu ändå..

Nej nu ska jag packa ihop och gå i säng. Hoppas ni sover gott!



Återgäldade

Söndagens urtråkiga ishockeymatch har härmed suddats ut ur våra minnen. För ikväll fick vi se den bästa matchen på mycket länge. Almtuna mötte AIK i ett energifyllt derby, fyllt av spänning från början till slut.

Almtuna började svagt och lite förvånat, då AIK körde hårt från start. AIS drog dessutom på sig ett par utvisningar. AIK styrde hela den första perioden, som slutade 0-2. Andra perioden var Almtuna mer förberedda på att möta det spel som de själva brukar använda sig av, nämligen det snabba, hårda och kämpande spelet. Perioden var jämn och slutade 2-2. Sista perioden styrde Almtuna, vilka också lyckades trycka in 3-2 som blev slutresultatet. Hela matchen genomsyrades dock av snabb skridskoåkning, snygga kontringar och ett böljande spel. Plus engagerade supportrar. Precis som hockey SKA vara alltså. Att vinsten hamnade hos AIS var såklart grädden på moset!



Såja, slut nu på matchreferat :p Har haft fullt upp i veckan med en massa läsning i patologiboken. Andra saker jag hunnit med är följande: bakat goda OCH hälsosamma muffins, städat lägenheten helt själv, betalat räkningar, hämtat ut medicin till hunden, kopierat tentor, skrivit inför leverseminariet, och så vidare..

I onsdags var vi dessutom ute på gården och red, men det vill jag nog helst glömma. Hästen var lite väl energistinn efter jullovet och gjorde sin bästa rolltolkning hittills som fröken Tvärtemot . Dessutom höll jag på att åka av där på slutet och fick faktiskt ge upp. I helgen lovade de iaf att longera henne så att hon förhoppningsvis är ridbar på tisdag då vi ska dit igen :p

Nu har jag druckit en god smoothie till kvällsfika, och är på väg i säng. I helgen blir det bara lugnt, långpromenad med hunden & älsklingen står på schemat, och så plugg förstås! 

 


Sista dagen

OBS! Detta inlägg skrev jag i söndags men av någon anledning har jag inte kunnat lägga upp det förrän nu :(

Jaha, så var denna söndag snart till ända, vilket innebär att min lilla ledighet också tar slut. Inte för att det gör så mycket, schemat är ganska lugnt framöver även om jag måste läsa massor. Är iaf två månader kvar till nästa tenta, och det gillar jag!

Imorse lyckades jag ta mig upp i tid för att hinna till kyrkan. Överraskades av att farbror höll i halva mötet! Det var riktigt kul att höra, och han är en duktig talare. Dock hade jag världens huvudvärk under hela mötet, vilken inte direkt förbättrades av att ljudnivån var WAY too high. När jag skulle ställa mig upp i slutet trodde jag att jag skulle tuppa av, då jag blev alldeles kallsvettig och det började svartna. Lyckades dock undvika det genom att sätta mig ned. Fikat efteråt fick mig iaf att piggna till - våffla med sylt och grädde plus cola. Mums!

Tobias skjutsade mig dit, men sedan åkte han iväg till Fagersta för att hämta ett motorblock. Ett steg närmare mot hans turbobygge! Var han ska hålla till är dock ännu oklart. Han frågade ifall den inte kunde stå i vardagsrummet, men jag gillade inte riktigt den idén.. Får se hur det löser sig!



Följde med moster & farbror hem efter mötet. Läste lite i boken och pratade, sedan kom älskling och vovven dit. Pratade lite till, fikade ännu mera och åkte sen iväg allihopa inklusive kusiner till ishallen. Det var nämligen gratis inträde på matchen mellan Almtuna och Björklöven.

Vilken skitmatch! AIS började med sin vanliga explosivitet de första minuterna, och gjorde ett mål. Sedan gick det bara nedför. Segt, seeeegare och seeeeeeeegast. Inget mål i andra. Ett mål i tredje. Så de vann iaf, och det är väl huvudsaken, men man vill ju ha lite action! Är det inte det hockey går ut på så säg?!

Tillochmed hejarklacken segade ihop totalt. Ändå var det över 2500 åskadare.. Önskade att jag hade haft med mig kameran så att jag iaf hade haft något att fördriva tiden med. Jaja, slut på klagomålen nu - ska lägga den matchen bakom mig och vara glad över att de vann och att jag slapp betala för att se alltihopa :p



Kvällen avslutades med veckohandling, lite varma mackor och fruktsoppa, och ett avsnitt av En annan del av Köping. Plus att älskling var duktig och duschade hunden. Nu ska jag sova, imorrn har vi introduktion i Speciell Patologi. Bäst att vara med från start!


Histologi-Sofie

Kanske blir mitt nya smeknamn framöver, vem vet. Jag SPIKADE nämligen histologitentan!!! 50 poäng av 50 max läste jag nyss i ett mail från min lärare. Jag måste erkänna att jag är ganska stolt över mig själv just nu! Histologi är nog min grej. Hoppas bara att det är skills som kan komma till användning i framtiden :p

Resten av tentan gick också bra, 47 poäng. Gränsen för godkänt låg på 32 poäng, så det var ju faktiskt bättre än bra! Skönt att kunna slappna av och veta att man tog sig igenom kursen med hedern i behåll. Nu kan jag ta nya tag mot Speciella Sjukdomsläran!

Om jag ska vara ärlig så har jag redan tjuvstartat, än fast jag är ledig. Räknade nämligen ut att om jag ska hinna läsa de 1100 sidorna i boken innan tentan (som är i mars) måste jag läsa 27 sidor om dagen. Det kommer ta enormt lång tid. Så jag läste kursbeskrivningen för att få lite mer kött på benen. Vad skådar då mitt öga?!

Jo att kursen innefattar 230 timmar egna litteraturstudier. Efter lite huvudräkning insåg jag att det innebär 6 timmar per dag. Hallå, hur har dem tänkt egentligen?? Vad jag vet så går vi skola i genomsnitt fem timmar om dagen. Sedan ska man hem och läsa i sex timmar till. Hur går det då ihop att programmet vi läser ska föreställa vara heltid, dvs 8 timmar per dag?! Jag bara undrar...




Slut på skolprat nu, tänkte berätta lite om vad vår lördag har inneburit. Vi klev nämligen upp efter sju imorse, åt frukost och såg lite tv innan vi åkte iväg till Norrtälje. T skulle köpa ett grenrör till sitt turbobygge. Han har redan ledsnat på sin isbil och ska sätta in en turbo för att minst dubbla antalet hästkrafter i Bmw:n. Håhåjaja..

Efter att affären smidigt hade avklarats, körde vi runt i omgivningarna för att hitta något fint ställe att rasta hunden på. Till slut kom vi till en vacker plats vid vattnet som jag tänkte fota lite på. Epoxy blev överlycklig - han hittade nämligen (vad han trodde var) en gigantisk gul boll! Som i verkligheten var en boj.

Men inte brydde han sig om det. Han kämpade och kämpade för att få loss "bollen". När vi efter en lång stund skulle gå tillbaka till bilen började Epoxy gny och grävde i en väldig fart, i ett sista försök att få med sig sin skatt. Han fick dock ge upp till slut.. Men numera har jag ju med mig min fina kamera överallt, så här kommer några bilder så ni själva får se hur kan jobbade på ;)


Kanske om jag puttar lite på den..

Kom igen nu bollen, lossna då..

ATTACK! Om jag inte får hem den hel så kanske i bitar iaf!
 
Vänta på mig husse, bollen är ju kvar! Jaja, kommer väl då..


Dagen fortsatte med lunch på MacDonalds i Norrtälje. Blä säger jag bara, gillar verkligen inte deras mat! Tacka vet jag Max :) Sen åkte vi tillbaka till Uppsala, och shoppade lite. Såhär i efterhand kan jag ju kalla det en spika-tentan-present - att jag inte visste resultatet just då är en annan femma :p 

Hursomhelst så köpte jag en extern hårddisk, med en TB i minne, dvs tusen GB. Kan verkligen behövas nu när det lär bli lite bilder från min nya kamera. Min dators minne var ju full redan när jag fick den, av en massa bra datorprogram (tack pappa). Så kvällen har ägnats åt sortering och överflyttning av bilder. Plus att vi har sett film och ätit fruktsallad. Och läst lite i boken har jag också hunnit med. 

Nej, nu måste jag isäng så jag orkar upp imorrn till kyrkan!


Julfirandet

I år blev det inte bara två utan tre dagar med julklappsutelning. Julafton firades hemma hos mina föräldrar tillsammans med farmor och farfar samt moster & farbror med familj. Älskling var här från morgonen tills efter fikat, sen åkte han hem till sitt egna släktkalas.

Måste ju säga att bland många fina julklappar var min alldeles egna systemkamera den bästa! Öppnade det paketet sist, och det var nästan så jag började gråta när jag såg vad det var. Åh, vad fin den var! Var ju sen tvungen att vänta på att batteriet skulle ladda ungefär en timme. Jag var alldeles skakis.

Kameran fick jag av älskling och från mamma och pappa. T hade också köpt minneskort, kameraväska och ett UV-filter. Världens snällaste är han! TACK alla tre för den finaste julklappen jag kunnat få!


Allra finaste, snyggaste, snällaste Kärleken!

Juldagen firades hemma hos farmor och farfar. God julmat men jag hade svårt att äta. Ruskigt trött var jag också. Skönt att T var där så man kunde luta sig mot honom och vila lite ;) Sen blev det lite fotografering precis som förra julen. Fast nu med min nya fina kamera såklart. Mina fina syskon! Gå in på länken och beskåda skillnaden på ett år, iaf de minsta har växt en massa! Jag som var längst för ett år sedan, snart är jag väl kortast :p



Annandagen var vi hemma hos oss igen fast med mormor plus R & B, och moster nummer två med familj. Julmat igen såklart :) Hann också med att hälsa på bästvännen och gå ut på en liten fotopromenad. Hennes söta vovve var med såklart! Vi pratade och pratade, tills min röst försvann.. Aldrig hinner man träffas så mycket som man hade velat :(



Söndagen var det middag hemma hos mormor med samma folk som dagen innan plus moster och farbror med familj. 22 personer sammanlagt! Helt perfekt, förutom att jag hade tappat rösten och mådde pyton.. Så inte kunde jag följa med på skotertävlingen, hur gärna jag än hade velat. Det var ju 25 minusgrader ute, och att stå stilla i tre timmar i den kylan när man är sjuk går ju bara inte! Så jag låg hemma och sov istället.. Nåväl, bättre det än att dra på sig en lunginflammation.

Så såg alltså vårt julfirande ut 2009. Fler dagar än vad det brukar vara, men vad brukar man säga, the more the merrier. Jag trivs hursomhelst otroligt bra med hela tjocka släkten som sällskap, de är en bunt med fina människor allihopa :D 

 


Neverending story

Jag har fantastiskt nog klarat mig utan förkylningar under hela höstterminen. Kan bero på att jag vid väl valda tillfällen druckit Echinagard, och det verkar ju faktiskt ha fungerat. Tobias har också klarat sig, kommer inte ens ihåg sist han var sjuk..

Men vad händer då när vi har fått lov, äntligen? Jo, mamma hostar och hostar därhemma - och självklart smittar hon ned både mig och Tobias (eller om jag smittade ned honom kanske..) Hur som helst så insjuknade vi där runt juldagen. Jag tappade rösten och älskling hostade sig igenom nätterna. Det värsta är att vi inte är helt friska än! Det är alltså ganska precis tre veckor som T har hostat och snorat, och jag har haft huvudvärk, halsont och nästäppa.

Nu i dagarna när vi började känna oss bättre så startade alltihop om igen. Har ätit alvedon de senaste dagarna pga den outhärdliga huvudvärken. På morgonen har vi båda väldigt ont i halsen. Suck och stön, när ska det ta slut?!



Igår på förmiddagen redovisade jag vårt grupparbete som gjordes där innan jul. Vi var inte särskilt seriösa, men godkänt blev det iaf och därmed (ifall jag nu klarade sista tentan) så är jag nu färdig med Allmän Sjukdomslära! Det känns väldigt bra, och jag ser fram emot att börja på den Speciella Patologin, då vi får lära oss om mer specifika sjukdomar. Kul!

Firade med att laga Porterstek, vi fick med oss massor av älgkött nämligen av T:s snälla farmor och farfar :) ÅH vad gott det var! Med potatisgratäng, den goda såsen, sallad och vinbärsgelé. Åt samma sak hemma på lovet, och det var så gott att jag bara var tvungen att göra det igen ;) Mums! Till efterrätt gjorde älskling världens godaste fruktsallad. Nam-nam :)



Fick just veta att jag blir själv ikväll då T måste jobba över.. Känns lite tungt faktiskt nu när man är van vid att ha hela familjen och släkten runt sig. En sån här dag önskar jag att de var lite närmare. Då skulle jag ha bjudit hit mormor på kaffe och en pratstund.

Saknar er allihopa!


Fri som en fågel

ÄNTLIGEN ligger den bakom mig! Tentan som har legat som ett stort svart moln ovanför mig i en hel månad och förmörkat min vardag. Inte var den så hemsk som jag hade förväntat mig heller. Hoppas bara att jag klarade den nu också!

Nu är jag så lycklig! Synd bara att jag inte fick chansen att uppleva denna lycka under jullovet. Som ni kanske har märkt har jag haft en paus från bloggandet under lovet, ja faktiskt från allt datoranvändande. Inte har jag sett särskilt mycket på tv heller.

Mitt dåliga samvete prioriterar bort allt oviktigt här i livet när tentan stundar. Det enda som är viktigare än att plugga (vilket jag inte gjort särskilt mycket), är kvalitetstid med nära och kära. Och det har jag verkligen lagt tid på det här lovet! Helt underbart att bara få vara med dem man tycker om.. Rubriken känner ni nog igen från Rasmus På Luffen - sista morgonen hemma gick den på tv. Jag såg den för första gången tillsammans med syskonen, samtidigt som mamma förhörde mig. Tänk ändå vad bra jag haft det!

Idag efter tentan har jag varit ute på en lång promenad med hunden. Självklart hade jag med mig min allra finaste julklapp - en systemkamera. ÅH vad jag älskar min kamera! Det blir så fina bilder, och allt JAG behöver göra är att rikta kameran och trycka på knappen. Håller förstås på att lära mig ställa in den på olika sätt också, men än så länge funkar automatläget perfekt ;)

Ska väl berätta lite utvalda godsaker från lovet, men det kommer senare. Den som väntar på något gott, ni vet :)


Två av dagens kalla vinterbilder


RSS 2.0