Chokladmoussetårta
Kära mormor önskade recept på Chokladmoussetårtan jag gjorde i helgen, så här kommer det!
Chokladmoussetårta
Ingredienser:
150 g finhackade nötter
50 g smör
4 ägg
3 dl grädde
200 g philadelphiaost
300 g choklad (70-85 % kakao)
1 tsk vaniljpulver
50 g smör
4 ägg
3 dl grädde
200 g philadelphiaost
300 g choklad (70-85 % kakao)
1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Lägg bakplåtspapper i botten av en ugnsäker form, med fördel en springform. Blanda nötterna med smält smör och fördela på botten av formen. Grädda i 225 grader tills den har fått en gyllenbrun yta. Dela gulorna från vitorna och vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden hårt i en skål för sig tillsammans med vaniljpulvret. Vispa till sist gulorna tillsammans med osten i en annan skål. Smält chokladen i vattenbad eller micro. Blanda hälften av grädden i den smälta chokladen. Vänd ner resten av grädden, ägg- och ostblandningen och slutligen äggvitorna i smeten, försiktigt för att bibehålla luftigheten. Häll chokladsmeten över nötbotten och ställ i kylen över natten!
Lägg bakplåtspapper i botten av en ugnsäker form, med fördel en springform. Blanda nötterna med smält smör och fördela på botten av formen. Grädda i 225 grader tills den har fått en gyllenbrun yta. Dela gulorna från vitorna och vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden hårt i en skål för sig tillsammans med vaniljpulvret. Vispa till sist gulorna tillsammans med osten i en annan skål. Smält chokladen i vattenbad eller micro. Blanda hälften av grädden i den smälta chokladen. Vänd ner resten av grädden, ägg- och ostblandningen och slutligen äggvitorna i smeten, försiktigt för att bibehålla luftigheten. Häll chokladsmeten över nötbotten och ställ i kylen över natten!
Jag serverade tårtan med limemarinerade jordgubbar, det var gott med lite syrliga jordgubbar till den mäktiga tårtan. Tinade upp de frysta jordgubbarna, skurna i bitar, och tillsatte skal och saft från två limefrukter. Sen fick det stå och dra ett par timmar i kylskåpet. Färdigt!

Kommentarer
Postat av: Inger
Tack för receptet! Nu bakar jag den:) Ska bli efterrätt imorgon.
Svar:
ofiie.blogg.se
Postat av: mormor Ulla
Tack, tack.
Ska bakas, men enligt mor Inger gärna med tillsats av lite socker.
Kram.
Svar:
ofiie.blogg.se
Trackback