Uppsala domkyrka

Kristi Himmelsfärds dag, måste säga att det var en passande dag för vårt första besök i Uppsala domkyrka! Vi har förstås passerat utanför och beundrat utsidan massor med gånger, men det här var faktiskt första gången vi fick se insidan! En riktigt häftig upplevelse, och jag blev mycket förvånad över att det var så mycket folk begravda inuti kyrkan. Det stod sarkofager längs med väggarna, och golvet var fullt av luckor som gick till - ja ännu fler gravar. Bland andra Gustav Vasa och Carl von Linné ligger begravda i domkyrka. Sen fanns det en jättestor orgel också, kan lova att det behövs en orgel av den storleken för att kunna fylla den stora kyrkan med ljud. Uppsala Domkyrka är nämligen nor 118 meter lång och lika hög. Fattar inte hur killarna som hängde i toppen av kyrktornet för att renovera fönstrena vågade. Fy!
 
 
Senare gick vi en promenad genom stan och bredvid Fyrisån. Årets första glass utomhus köpte vi på vägen :) När vi kom tillbaka igen, lagade jag gomiddag: Älgfärsbiffar med ugnsrostade grönsaker, grönsallad och tzatziki. Otroligt gott blev det! På kvällen åkte vi in till stan igen och såg bio, Oblivion blev det. Faktiskt en film helt i min smak! Nu har tjejerna åkt hem igen, det var ett trevligt besök! Vi är ju dock inte ensamma bara för det, eftersom V ska bo kvar här i många veckor till :)
 
Ursäkta kvalitén på bilderna, de är från Tobias mobil :)
 

Kommentarer
Postat av: mormor Ulla

Hej!
Ja, Domkyrkan är så mäktig. Har varit där inne ett par gånger. Ett kulturhistoriskt besök man inte ska missa.
Ser att Epoxy kastar trånande blickar ned i Fyrisåns vatten;)
Kram.

Svar: Absolut, ska se till att göra ännu ett besök där innan vi flyttar, och då inte ha hunden väntandes utanför :p Hihi, jo han var allt bra sugen på ett dopp ;) Kram
ofiie.blogg.se

2013-05-13 @ 13:30:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0