Postklin-spex

Har haft en härlig helg fylld av roliga aktiviteter, och kameran har hängt med en del så jag tänkte berätta om helgen i etapper så att det inte blir för långt..;)
 
I torsdags var det då dags för min klass - Veternitas - postklin-spex. Detta görs som en avslutning på året som gått då vi roterat runt på skolans olika avdelningar (kliniksnurran). Med spexet ville vi även tacka alla kliniklärare och all personal som vi kommit i kontakt med under året. Det var tänkt att vi skulle bjuda på trerättersmiddag, men då det var så många ur personalen som ville komma så blev det snittar och bubbel istället!
 
Spexets röda tråd var Fångarna på Fortet Kliniksnurran. Deltagarna = veterinärstudenterna var tvungna att utföra uppdrag på skolan och därmed få tre nycklar, och därefter hitta ledtrådar för att vinna tävlingen - vinsten var att få gå hästblocket! Under detta skådespel hade vi såklart inslag där vi drev med olika situationer och lärare vi stött på under snurran, som tur är brukar lärarna alltid uppskatta detta då vår klass aldrig är elaka, som tur är.. 
 
Ett exempel på uppskattning kom från skolans onkolog, en otroligt kunnig veterinär som dessutom är fantastisk med djurägarna (har upplevt det från den sidan själv då det var han som botade Epoxys cancer..), i form av ett långt mail där han tackade så mycket för spexet och beskrev hur han hade visat för sina barn hur han hade framställts i vårt spex, under stor förtjusning från barnen sida. Till saken hör att han gärna och ofta talar om hur bra han är (faktiskt helt felfri), och berättar långa anekdoter om djur han räddat. Detta kunde vi såklart inte låta bli att driva med, och resultatet blev fantastiskt bra måste jag säga! Jag hoppas att den filmen när kursare J (som spelade professor Onkolog) sjunger en sång om hur bra han är och hur dåliga alla andra är kommer upp på YouTube senare, då ska ni få se ;) För tillfället får ni nöja er med en sneakpeak, introt till spexet (vilket är det enda som ligger ute just nu..).
  
 
Här kommer också några bilder från spexet, ni får ursäkta kvalitén då det var väldigt mörkt och samtidigt full rörelse på scenen.. mitt långa objektiv är inte så bra med mörker :/ Har inte heller orkat redigera bilderna :p
 
Tävlingsledarna spelades av kursare L, M, I och P - de porträtterade starka lärarpersonligheter, en från varje större avdelning på kliniken (häst, ambulans, smådjur, gris)
Kursare J spelar spexets version av Fader Fouras (dvs. professor onkolog) - I am the one and only spelades varje gång han kom in på scenen.. i mailet skrev professorn själv vilket bra låtval det var ;) 
Mååånga studenter gick det åt när vi skulle rulla en ko på skolan.. även om det var max 4 som gällde ;p
Favorit i repris sedan tidigare spex, kursare M spelar veterinär S som dyker upp när patologerna misstänker BVDV vid obduktionen (hans livsmål har varit att utrota BVDV från Sverige..)
Kursare J-F spelar reproduktionslärare L, uppe på betäckningsatrappen tillsammans med fejkvaginan för spermasamling..
Lärare M i grisboxen, medan kursare M ska fånga in grisen (spelad av hennes tollare) - true story att M låg sådär mitt i grisboxen under våra övningar!!
Kursare I sjunger vackert en avslutningssång om att vi snart är färdiga.. ååh vad vemodiga vi blev då..;(
Spexgruppen tackar för sig i de vackra blå kläderna vi har på oss på kliniken..
 
Efter vårt spex blev vi överraskade av våra gäster! Personalen på smådjurskliniken har skrivit ny text på en sång. De sjöng för oss om att de var ledsna över att det fortsätter komma sjuka djur, men vi drar... Sen fick vi se en spexfilm som våra kliniklärare hade gjort (!) som handlade om nya sätt att göra urval inför blocket. Deras förslag var till exempel efter längd, armlängd, intag till programmet efter intresse/ointresse, praktiskt prov i blodprovstagning etc. Ganska kul och framför allt oväntat att se att lärarna faktiskt har humor de också ;) Och det märks ju att årets stora snackis har varit Blocket...
 
Kliniklärare B kollar armlängd på studenten (spelad av lärare M som I spelade i vårt spex..) inför Blocket - hon fick iaf inte gå hästblocket..
Studenten (spelad av hjärtspecialist I) klarade inte blodprovstestet och skjutsas ut med skottkärra av professor J..
Studenten (spelad av professor onkolog) är sprudlande glad efter att ha klarat blodprovstestet!
 
Nu är det hög tid att äta lunch, sen rasta hunden och cykla iväg för att skriva tenta. Wish me luck! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0