Slut på det roliga

Måndag igen, det känns alltid lika tungt när helgen är över.

I fredags åkte vi till en djuraffär för att köpa något åt vår hund. Tänkte träna lite apportering inför nästa helg då vi ska träna för en instruktör. Visade sig att de hade tre frysboxar fulla med olika fåglar, kaniner, rådjursklövar, älgklövar osv. Huur bra som helst! Kände att vi dock inte skulle börja med en enorm fasan så det fick bli en ringduva. Senare på kvällen gick vi ut för att prova. Epoxy hade inte apporterat vilt sen i somras, så han ville mest lukta och slicka på fågeln. Efter ett par gånger tvekade han iaf inte innan han lyfte upp den men däremot släppte han den varje gång nån meter från Tobias, just för att undersöka den närmare. Han gjorde en hyfsad avlämning innan vi avslutade. 

Igår gick vi ut på förmiddagen för att träna apportering igen. Denna gång gjorde Epoxy heelt perfekta avlämningar varenda gång! Hans sök kunde dock ha varit bättre. Han verkar ha lite problem med avståndsbedömning, men jag hoppas att det är något som kan bli bättre med mer träning. Något man definitivt inte kan klaga på är arbetsviljan. När vi tränar apportering är det 100 % fokus som gäller och han skulle ALDRIG ge upp utan att ha hittat åt en apport! Har hänt att vi varit rädda att han ska drunkna när han simmat varv på varv för att hitta en dummy i vattnet. Ser fram emot träningen på söndag :)

Kanske ska säga något om lördagen också, då vi var ute hos T:s arbetskamrat och träffade alla fina djur på deras gård. Främst hästarna såklart, som var otroligt snälla och goa. De hade dock inte blivit ridna särskilt mycket i vinter så vi ska tillsammans starta upp dem långsamt så att de kan börja bygga muskler :) Vi ska dit igen på onsdag! Det kändes verkligen jättebra och familjen var supertrevlig så vi kommer säkert trivas där! Ska bli spännande när vi väl ska rida dem - de lär nog vara mer än pigga! ;)



Snyggingen själv!
 


Kommentarer
Postat av: Linnea

Vad duktig han verkar vara på jaktträningen... Har ni tänkt att ställa upp i något jaktprov?

2009-02-02 @ 21:18:02
URL: http://lifiwestberg.blogg.se/
Postat av: Sofie

Ja han verkar ju ha väldigt goda anlag för apportering iaf! Vår dröm är att kunna ställa upp på ett jaktprov men det är väldigt långt borta än så länge. Hoppas att söndagens träning kommer att hjälpa oss en bit på vägen! :)

2009-02-03 @ 18:39:11
URL: http://ofiie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0