Pepp-å-pepp

Jag är så grymt tävlingssugen! Eller ja, om jag ska vara ärlig är jag inte sugen på att tävla själv, jag är ingen vidare tävlingsmänniska. Blir alldeles för nervös! Men jag vill se vår hund tävla, helst tillsammans med husse då :) Att det inte har blivit mer av den varan beror mycket på Epoxys allergi, som han har haft sedan han var runt 6 månader gammal - men som vi inte fått bukt på än. Jag är riktigt less på att ränna hos veterinären varenda månad! Hade planerat in ett antal utställningar i vår men eftersom han är utan päls just nu är det ingen idé. Har gett honom laxolja de senaste veckorna och hoppades på en förbättring men än så länge är det ingen skillnad. Hoppas hudspecialisten har något bra att komma med vid nästa besök om två veckor. Sista anmälningsdag till SSRK:s utställning i Högbo i slutet på mars är nästa vecka. Blir nog inget av det heller.. :(

Sen har vi ju debuten i Lydnadsklass 1 som var planerad i november, vi hade anmält oss och var verkligen peppade, Epoxy och husse hade tränat varenda kväll i flera veckor. Och så kom vi inte med! Betalningen hade blivit något fel med. Besvikelsen var enorm. Vi var där och tittade ändå, och självklart kändes det som att Epoxy skulle ha gjort en mycket bättre tävling än många av hundarna. Istället för att ta nya tag, tappade vi sugen, samtidigt som Epoxys allergi blossade upp ordentligt. Det går inte träna särskilt seriöst när klådan gör honom okoncentrerad och medicinen gör honom trött. Efter klådan kommer infektionen som ett brev på posten, vilket gör att han måste äta antibiotika i en månad. Under denna period kan man ju heller inte träna. Men nu i januari blev kuren färdig och klådan verkar ha stillat sig något. Så nu kan vi börja om igen! Cyklade med honom en timme igår, har varit så halkigt sedan jul så jag har inte vågat men jag kände att det behövdes. Nu hade jag tänkt anmäla husse och hunden på LK1 i slutet på mars/början på april. Det är ju, som ni säkert håller med om, lättare att motivera sig att träna om man har ett fast mål i sikte. Sen så har vi ju börjat ordentligt med jaktträningen. Längtar tills det blir vår och varmare ute, då ska vi vattenapportera, Epoxy ska få simma massor och vi ska kanske gå över till viltspår. För att inte tala om alla utställningar ;)

Har förresten varit på möte med ett utskott i kåren som jag är med i, Sociala Praktikutskottet. Det är grymt bra! Någon kanske har läst om veterinärstudenternas initiativ att skapa ett nätverk som kan ta hand om misshandlade kvinnors djur så att kvinnorna vågar bege sig till kvinnohem (de har djurförbud). Det är vårt utskott som har ordnat detta! :D Senaste Härliga Hund står det om detta. Planerade en massa kul grejor ikväll inför våren, bla ska vi ordna hundutställning!

Nu ska jag sätta mig i soffan med älskling och se hockey. Lillebroren spelar på tv ;) Kanske ska göra lite instuderingsfrågor också, om jag är riktigt duktig..



Epoxy in action. Apporterar trut i somras


Kommentarer
Postat av: Ida

hehe, känner igen mig där.. Jag är också tävlingssugen men helst vill jag att Ante ska tävla med Aero :P va ju faktiskt på min första inofficiella tävling med Xit förra Lördagen men de gick ju inte så bra.. Däremot var jag inte lika nervös när jag gick in på plan som jag trodde jag skulle bli. Är säkert annorlunda när de är en riktig. Blir bra om Xit får bli min första tävlingshund, då kan jag göra av all min tävlingsnervositet på henne innan jag börjar tävla med Vector :P

2009-02-06 @ 09:40:14
URL: http://www.luckylad.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0