Nya mål

Efter att jag hade skrivit i bloggen om det faktum att jag snart har uppnått mitt livs mål, började jag på allvar fundera över vad jag vill uppnå härnäst, efter att ha slutfört min veterinärutbildning. Något som kom upp i huvudet direkt var att jag någon gång skulle vilja genomföra en specialistutbildning i hundens och kattens sjukdomar. Detta ligger dock långt borta i tiden då det är ett rätt avancerat tillvägagångssätt. För det första måste man få anställning på ett djursjukhus som är godkänt för att utbilda specialister och där det redan arbetar specialistutbildade veterinärer. Detta är inte helt lätt för min del då det inte finns så gott om dessa arbetsplatser i norra Sverige där jag vill bosätta mig, med andra ord är trycket på dessa platser rätt hårt.
 
Förutom rätt anställning, krävs att man genomför ett visst antal kurser som är godkända för specialistutbildningen. Nu har det visat sig att ett fåtal av dessa godkända kurser även får bevistas av studenter, för ett kraftigt reducerat pris. Jag bestämde mig i samråd med en annan av mina smådjurskompisar att söka dessa kurser, inte bara för att de ger högre kompetens, utan också för att skapa mig en fördel inför kommande arbetsintervjuer. Om jag redan har bockat av 2 av 5 nödvändiga kurser, visar jag att jag har viljan som krävs för att bli specialist tänker jag.
 
För att bli godkänd krävs också att man publicerar en granskad artikel i en vetenskaplig tidsskrift. Även detta kommer jag förhoppningsvis kunna uppnå innan jag är färdig veterinär, min handledare till examensarbetet vill nämligen att jag ska skriva en artikel om våra resultat och försöka få den publicerad i lämplig tidsskrift! Det känns fantastiskt roligt och spännande, och ännu mer någonting som kan ge mig en fördel i framtiden.
 
Oavsett om jag kommer att kunna genomföra en specialistutbildning eller inte, finns det en tjusning i att ha ett mål och en strävan framför sig, att hela tiden vilja utveckla sig själv. Hoppas att denna känslan håller i sig även i framtiden!
 

Kommentarer
Postat av: mormor Ulla

Ja, som alltid har sagt och fortfarande säger. Du är en målmedveten kvinna. Det är viktigt här i livet att sätta upp mål. Sen är ju vägen dit viktig.

Svar: Absolut, jag håller med dig! Vill alltid fortsätta utvecklas :)
ofiie.blogg.se

2013-05-08 @ 11:42:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0