LK1 25/10

Epoxys andra lydnadstävling gick väl ungefär som den första. Fast ännu närmare ett 1:a pris. 155,5 poäng, endast fyra och ett halvt futtiga poäng ifrån, det kändes faktiskt mest surt :(

Han var riktigt peppad (för att vara honom då) på uppvärmningen och T var hoppfull. Så fort han kom in på planen tappade hunden dock all koncentration och var mer intresserad av alla lukter. Dålig linförighet alltså.

Sen kom den största besvikelsen - han la sig inte på läggande under gång, IGEN! Jag blev så fruktansvärt irriterad över att vi begick samma misstag två tävlingar i rad. Hur säker han än är på träning så fungerar detta moment tydligen inte på tävling. Önskade så hett att T hade kollat att hunden verkligen lagt sig, och sedan sagt åt honom en gång till. Hellre dubbelkommando och låga poäng än en NOLLA! Suck..

Resten av momenten skötte han iaf fint, förutom att han fjantade runt så mycket mellan momenten. Hoppade upp på tävlingsledaren när denna kom med apporten, och flamsade runt hindret innan hoppet. T sa högt: oj vad han flamsar - det var nog en dålig idé, vi fick en 7:a i helhet med kommentaren: Flamsar. Som taget. *fnys*

Okej, det positiva var iaf att han fick 10:or på platsliggning och tandvisning, 9,5 på inkallning och hopp över hinder, och 9 på ställande. Nu gäller det bara att vi verkligen LÄR av misstagen till nästa tävling. För då SKA vi bara ha ett 1:a pris!!


 Tänk om han kunde gå lika fint på tävling som på träning...



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0