Urtikaria

Urtikaria, eller nässelfeber som det svenska namnet är, innebär utspridda, kortlivade, kliande upphöjda rodnader i huden.

I fredags fick vi besök av T:s barndomskompis som nyligen flyttat några mil utanför Uppsala. Åkte tillsammans på allsvensk ishockey, Uppsala-laget Almtuna mot Leksand. T:s lillebror spelar ju som sagt för AIS så det gör ju att matcherna blir ännu mer spännande :) Innan match käkade vi middag ute.

Matchen var helt otroligt rolig att se! Almtuna såg ut att ha lite övertag i princip hela matchen, men hade dock problem med utvisningar i första perioden som slutade 0-0. De kämpade hårt och i början av andra perioden gav arbetet resultat. 3 mål efter endast 2:47 in på andra! Sista peridoden drabbades Leksand av utvisningar och Almtuna fick in två mål till. Matchen slutade alltså 5-0, riktigt oväntat men underbart att se! :D



Bilder från matchen finns på Almtunas hemsida


Efter matchen åkte vi hem och fortsatte på hockeytemat. Det var ju direktsändning av NHL-premiären från Globen. Liite skillnad i fart, teknik och kontringar måste jag säga! ;) Sen åkte P hem.

lördagsmorgonen drog husse & hund ut på joggingtur medan jag låg kvar och drog mig, riktigt skönt. Gick upp och pluggade inför det praktiska provet i bakteriologi i veckan. T åkte iväg till jobbet också och fixade en grej åt vännen A. När han kom hem hade han med sig en film, Nicolas Cage's senaste film Knowing. Den var faktiskt oväntat bra!

På kvällen hade vi lustigt nog tänkt gå på bio. Men planerna gick i stöpet då stackars vovven blev riktigt dålig. Han fick urtikaria/nässelfeber (se ovan) och svällde upp i ansiktet. Han hade kliande knölar över hela kroppen och var mycket påverkad. Han gick runt, runt, och gnuggade sig mot allehanda möbler för att försöka bli av med klådan. Det var så synd om honom! :( Han har fått så en gång tidigare, och då gick det över efter ett dygn och så även nu. Vakade över honom hela kvällen och sov bara halvt hela natten. T strök på honom när han mådde dåligt, stackaren..



Idag har vi mest tagit det lugnt pga sjuka hunden och att vi hade tvättid. Upptäckte att han helt plötsligt inte riktigt ville stödja på ena tassen, kollade mellan trampdynorna och såg att det var rött och svullet. Antagligen har han klivit på något, kanske en geting, och blivit stungen. Säkert det som hände förra sommaren när han också fick nässelfeber. Jag tvättade tassen och la ett tassbandage och satte på en hundsocka. Då sprang han runt helt glatt igen!

Vännerna från Märsta kom förbi en sväng för att hämta grejen som T gjort åt A. Satt och småpratade en bra stund, efter att de hade åkt skulle T till lillebror för att hjälpa dem att borra upp nå grejor i deras nya lägenhet. Jag passade på att bli avsläppt på Gränby centrum, för att fortsätta sökandet efter nya skor. Två par leggings blev det istället, sen kom T tillbaka. Gick in en snabbis på HM på tillbakavägen och DÄR fanns dem! Mina nya skor för 99 kronor.

Och nej mormor, inga "luddor" (var tvungen att kolla upp vad det var, haha) utan ett par svarta tygskor som ska passa till mina leggings :)

Ikväll har vi renbäddat sängen och vänt på madrasserna (på continentalsängar ska man göra det en gång i månaden), ätit älsklings hemmagjorda sorbet (som han lade ned sin själ i men som tyvärr inte smakade något vidare ändå :p) och sist men inte minst så har jag bakat bröd! Farmors favoritlimpa är såååå god! :D


Kommentarer
Postat av: lillasyster

aj, stackars epoxy, ser inte ut att vara skönt.. Och limpan, hey jag vill också ha receptet, nu när jag har en elvisp, hihi ;) kram! saknar dig.

2009-10-04 @ 23:35:16
Postat av: Ida

Stackars Epoxy och dumma geting som ger honom såna besvär..:( och tobias som lade ned hela sin själ i sorbeten men ändå inte riktigt lyckades, inte lätt :) Skor för 99:- som passar till leggings lät inte alls illa.. kanske måste på hm jag med :P

2009-10-05 @ 10:45:05
URL: http://www.luckylad.se
Postat av: Sofie

lillasyster <- Nä det var verkligen synd om honom! Haha, en elvisp hjälper inte när man ska baka bröd tyvärr :p Handkraft! Saknar dig med, kramar



Ida <- Ja att Epoxy ska ha sån otur jämt :( Nä det är inte lätt, men det var iaf inte han det var fel på utan receptet :p Jamen det är klart du ska handla skor! :D

2009-10-05 @ 15:42:49
URL: http://ofiie.blogg.se/
Postat av: Tobbe

Nästa gång då köper ja sorbet, då är de väll ändå om de inte ska bli gott =) puss

2009-10-05 @ 22:03:16
Postat av: Dessan

Finns inge bättre än renbäddade sängar :)

Krya på dig kramar till epoxy från kitty!

2009-10-06 @ 18:39:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0