En vändning

Mor ringde och ville jag skulle uppdatera min blogg så att alla får veta att vinden har vänt, eller med andra ord, jag känner mig bättre igen! Ja jag vet att inläggen den senaste månaden har varit ganska negativa, men det beror på att jag har varit så enormt trött. Har inte orkat med skolan - inte orkat med mycket alls faktiskt, förutom att ligga under en filt på soffan och se tv. Eftersom det har hållit på så länge, ja sedan den där helgen på långfärdsskridskor i februari, hade jag liksom vant mig vid mitt trötta jag.

MEN, i helgen började jag känna mig piggare och jag insåg att jag har varit sjuk ända fram till nu. För jag upptäckte att jag faktiskt inte är någon soffliggare - tvärtom, det kröp i benen på mig så jag var tvungen att diska, städa och en massa annat småplock. Sedan satte jag mig och läste i fysiologiboken, som jag förut bara somnade av, men nu gick det jättebra! Så nu känns allt mycket bättre, trots att jag nog får omtenta. Det känns ändå som att jag kan klara det!

Igår efter kyrkan kom L och hennes syster hit. Vi cyklade tillsammans ned till Skarholmen, för att njuta av den fina omgivningen. Tyvärr var vädret inte det bästa, vindstilla iofs men mulet och småkyligt. Epoxy badade i vattnet som låg på isen och hämtade pinne efter pinne. Vi hade såklart med oss fika: L hade bakat scones & chokladbollar, jag hade bakat muffins med fetaost & rödlök. Supergott var det!

Måste erkänna att ju mer jag bakar och lagar mat, desto roligare blir det. Hittade faktiskt på receptet själv - det hade jag aldrig tordats göra för bara ett år sedan. Dagens middag blev förresten spenatsoppa med kokta ägghalvor, enligt mormors recept. Mums vad gott det var, och bäst av allt var att käre (och rätt kräsne) älsklingen tyckte om den!



Imorgon ska vi till skolans försöks-kossor-anläggning. Vi ska utföra en riktig undersökning på dem, med våra stetoskop och allt. Känna oss lite närmare vårt framtida yrke. Det ska bli kul! Exempel från vår manual:

> Tänk efter vart hjärnan är placerad (måste man veta om man skall avliva med bultpistol)

> Försök palpera pulsen på underkäken (a. facialis i incisura vasorum facialum ventralt på mandibula grenens aborala tredje del)

> Palpera crista temporalis ventrokranialt (ventrooralt) om hornen/hornämnena. (Här går n. cornualis som bedövas vid avhorning)

Första och tredje punkten är ju spännande och viktig inför framtiden. Andra punkten - inse att jag inte kunde nån latin i höstas, för bara sex månader sedan. Nu fattar jag ju till och med den där smörjan. Nästan iaf ;)



Imorrn får ni höra allt om kossorna!
Kramar från mig

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0