Hjärtansdag på gården

Söndagen började med att vi vaknade vid nio av att solen lyste in genom sovrumsfönstret. Åt frukost och gav oss sedan iväg på långpromenad med hund & kamera ut till naturreservatet som ligger på gångavstånd härifrån. Som vanligt var det många ute i skidspåren. Uppsalaborna är duktiga på att ta vara på snön, förmodligen eftersom de inte är vana vid att den ligger kvar så här länge :)



Efter lunch åkte vi ut på Tobias arbetskompis gård. S fyllde år så vi skulle fira med en uteritt. Med helt underbart väder, sol och bara någon minusgrad, kändes det som en underbar idé. Glada i hågen gav vi oss i väg över åkrarna..



Men det gick inte alls enligt planerna - vi hade inte hunnit alltför långt när hästarna plötsligt blev tokiga och skulle springa hem. Vi kämpade och kämpade men fick ge upp och gå hem igen. Nästan bäst att göra det innan något allvarligt hände. Hela vägen hem fick jag knipa åt med benen för allt jag var värd för att ens kunna sitta kvar. Fick hålla emot i tyglarna också, minsta jag släppte upp började hon springa. Det blev stressad trav i djupsnön hela vägen hem, blandat med små hopp och krumbukter.

Nåja, vi tog oss hem iaf. På gårdsplanen upptäckte vi att det rykte från hästarna - de var dyblöta av svett! Red på banan tills hästarna hade lugnat ned sig och börjat lyssna. Då kunde de allt gå fint! :/ Vi försökte se till det positiva, nämligen att de fick ordentligt med motion. Hon kommer nog gå fint på onsdag iaf!



Efter ridningen (och efter att ha svampat av den värsta svetten från hästarna), fick vi korv med bröd som familjen stått ute och grillat i solskenet. Åh, vad härligt det var! Epoxy var med, han blev alldeles till sig när en av katterna ville gosa med honom. Det hör inte direkt till vanligheterna ;)



Till sist gick vi in och gav S vår present, sedan kom hela tjocka släkten på kalas. Smörgåstårta var såå gott! Vi fick dock skynda oss hem efter tårtan, då vi hade en hyrfilm som skulle lämnas igen. Om någon undrar så var det The Surrogates med Bruce Willis. Ganska bra film ändå, med en poäng :)

Kvällen spenderades i sängen framför tv:n med en ask gelé- och chokladhjärtan. Mys!


Kommentarer
Postat av: Dessan

Haha, de va lustigt :) Vilken mysig alla hjärtansdag du verkar ha haft =) Tycker också de had vari perfekt att bo nära, då had man kunna pusha på varandra med plugget! Hoppas iaf att få träffas snart, nu var det alltför längesen! Kanske ska ta mig en tripp ner till dig å hälsa på någon gång =)

2010-02-16 @ 12:28:21
URL: http://deessant.blogg.se/
Postat av: Linnea

vilkethärligt väder ni måste haft!!!

2010-02-16 @ 13:50:05
URL: http://lifiwestberg.blogg.se/
Postat av: Inger

Det är så roligt med alla fina bider som du lägger ut nu!

Tänk vad hästar kan vara knasiga, men det är väl så att om man suttit i en "bur" för länge så känns det skrämmande med friheten.

2010-02-16 @ 16:21:57
Postat av: Sofie

Inger <- Kul att de uppskattas! Tycker själv också att inläggen blir roligare med bilder :) Ja, de är ju riktiga flyktdjur så det är kanske inte så konstigt att de beter sig sådär. Dessutom finns de massor av älgar därikring, kan ha varit dem de kände lukten av..

2010-02-16 @ 18:59:17
URL: http://ofiie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0