Bilolycka

I veckan var jag kvar efter skolan på en föreläsning som handlade om katter, deras behov och lösningar på olika kattproblem. Vi fick god paj och sallad dessutom, så jag tyckte kvällen var perfekt.

När jag skulle cykla hem efteråt blev dock kvällen till den otrevligaste på länge. Först upptäckte jag att det inte ens gick att cykla, då det självklart inte var plogat (tack, Uppsala kommun) utan flera decimeter snö överallt. Sen när jag höll på att släpa mig hemåt ringde Tobias.

Tyckte det var konstigt att det var så tyst runtomkring honom, då han borde ha varit mitt i en hockeymatch. Men det var han inte, eftersom han hade krockat på vägen dit. Usch vad rädd jag blev! Och önskade att jag hade sagt åt honom att stanna hemma istället för att ge sig ut i trafiken under den värsta snöstormen (jag litar på hans köregenskaper under sådana omständigheter, men inte på detsamma hos Uppsalaborna).



Det var en man i en ganska ny Mercedes som inte tog sig upp på Råbyvägen. Han hade försökt flera gånger men bara slirat. Till sist tog han stor fart - och helt plötsligt tog han sig upp! Full fart rätt ut framför Tobias. Samtidigt fick T möte så han kunde inte väja åt vänster och inte heller åt höger, då det satt folk i baksätet  på Mercan. Så rakt in i fronten hamnade han. Kanske ska tilläggas att föraren av Mercan hade väjningsplikt så felet låg hos honom!

Mercedesen gick inte längre att köra, då sidoskärmen tryckts in i hjulhuset. Vår Volvo var iaf körbar, men med en trasig lykta och intryckt front med massor av sprickor. Inga människor skadades iaf, tur att det var 50 km/h på just den sträckan...


Bilderna kommer från Tobias mobilkamera..

Så nu måste vi lämna in bilen på lagning. Hoppas bara att vi får papper från försäkringsbolaget så fort som möjligt. Vi har nämligen tid hos en verkstad för att kolla upp bilen på tisdag, för en parkeringsskada som blev precis innan jul. Även den var det en annan person som orsakade. Så förhoppningsvis kanske de kan laga alltihopa på en gång!

Efter att bilen blivit lagad och omlackad tänker T lägga ut bilen för försäljning. Lika bra det innan något mer händer :p Vet dock inte vad det blir för bil sen, T pratar om någon ÄNNU billigare bil. Pengarna vill han lägga på isbilen. Nåja, vi får se vad som händer!



Kommentarer
Postat av: Linnea

Skönt att ingen gjorde sig illa! Det är inte kul att vara med om olyckor! Hoppas det inte tar allt för lång tid att laga den!

2010-02-03 @ 09:11:55
URL: http://lifiwestberg.blogg.se/
Postat av: Sofie

Linnea <- Ja precis, det kunde nog ha gått värre! Vi ska iaf få hyrbil medan den lagas, så det blir nog inte så dumt. Tobias var där igår och skulle hämta ut den men ångrade sig då det inte var just den han ville ha :p Blir nog ett nytt försök sen ;)

2010-02-03 @ 11:17:12
URL: http://ofiie.blogg.se/
Postat av: Mormor Ulla

Tack och lov att ingen blev skadad. Alltid risker med att ge sig ut i trafiken. Ibland måste man ju iväg och det sägs ju att det även är stora risker att skada sig i hemmet.Men man kan ju inte bara sitta rakt upp och ner på en stol, heller hur? Livet ska levas!!!!

En tanke, får man bestämma och välja hyrbil?

Kram.

2010-02-03 @ 14:30:03
Postat av: Sofie

Mormor <- Verkligen! Jo du har nog rätt, men nog är det större risker när väderförhållandena är så dåliga. De dagarna rapporteras det om många bilolyckor.. Särskilt här.

Ja han får välja fritt från de bilar som finns inne. Det fanns inte någon han ville ha sist, men fler skulle komma in på fredag. Vi vill ha en ny Audi A4 :)

2010-02-03 @ 21:47:44
URL: http://ofiie.blogg.se/
Postat av: lillasyster

åh. Tobias hade tur i oturen. Det är många som har problem med körningen här i Örebro också. det är mycket snömodd och de är dåliga på att ploga.



Joel går ju en lastbilsutbildning, igår var det snöstorm men läraren ville testa vägarna ändå. Med tanke på att man sitter så högt upp, så kunde man inte se någoting alls! Joel såg bara några meter framför sig. De såg bara snö. Så de fick avbryta och vända.



Sen när han satt i sin egen bil, så kunde han se! lite sjukt vilken skillnad det kan vara. Har aldrig sett Örebro ha så här mycket snö.

2010-02-04 @ 11:10:10
Postat av: Sofie

lillasyster - inte att förglömma att många är dåliga på att köra i det väglaget också, då de inte är vana.. Tur att de avbröt körningen innan något hända iaf! Nä, det är mycket i Uppsala också. Hörde på lokalnyheterna för några dagar sen att de har mätt upp 80 cm snödjup!!

2010-02-04 @ 16:50:29
URL: http://ofiie.blogg.se/
Postat av: lillasyster

ja.. joel berättade just att lärare på skolan hört på lokalradion att Örebro har en budget när det gäller att ploga, de har räknat med att ploga max tre gånger/år, men nu har de plogat 20ggr så nu ligger Örebro på underskott. hmm :)



Jag och Joel har skottat bort snö på hans föräldrars garage och altantak. Är så förvånad att vintern här snart kan jämföras med Gunnarns.. Det är första gången på 20år som örebro fått så mkt snö. vill nästan inte veta hur mkt snö Gunnarn har nu, hihi.

2010-02-04 @ 22:54:42
Postat av: Sofie

lillasyster <- Jo Uppsala kommun hade redan innan de senaste dagarnas snöstorm legat back med massor med pengar i den punkten. Men det värsta är väl att det inte är så mycket snö där uppe.. typ 60 cm sa pappa - lika mycket som på Öland!

2010-02-04 @ 23:04:42
URL: http://ofiie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0