Veterinärbesök

Hade tur att förmiddagens föreläsning blev inställd så att jag hade gott om tid hos veterinären imorse. Eller snarare veterinärerna. Döm om min förvåning när inte bara en, utan TVÅ hudspecialister var i rummet! De kanske ville slå sina kloka huvuden ihop och "lösa fallet". Vi kom iaf fram till att eftersom blodprovet inte gav något resultat måste vi påbörja en foderämnes-allergitest. Alltså strikt diet i 8 veckor på ett svindyrt foder som Epoxy antagligen inte kommer må särskilt bra på i början. Veterinären gav mig dock strikta order om att ringa henne ifall han mår dåligt mer än ett par dagar.

Sen så klurade vi ut en förklaring till varför blodprovet inte gav något, och om det nu är foderallergi - varför har han mått bra under vissa perioder? Det är tydligen vanligt med korsallergier, alltså att de är lite allergiska mot både kvalster och vissa foder. Då under tex sommaren när han är ute plus badar mycket hjälper detta till att dämpa allergin. Enbart foderallergin gör då inte att han kliar sig. Resultatet visade ju låga reaktioner på ett antal allergen, ex gräs men inte tillräckligt för att kalla det allergi.  Okej det var vår teori, nu börjar den jobbiga dieten, suck! Då måste han koppelrastas. Det är riktigt drygt för då måste jag gå ungefär dubbla sträckan för att han ska göra av med lika mycket energi.

Jaja allt för att vi ska komma till botten med det här!
Nu ska jag lägga mig i soffan en stund och känna av lugnet innan jag måste cykla till skolan. Vi ska se en film om förlossning i em. Blir spännande och samtidigt skönt att slippa anteckna ;)

Kommentarer
Postat av: lillasyster

Jamen, har du testat james wellbelowed fodret som jag tipsat dig om? har vänner vars hundar har liknande problem... Onödigt med något jättedyrt foder... hoppas att det fungerar iallafall! :)



http://www.jameswellbeloved.se/..

2009-02-16 @ 12:46:11
Postat av: Linnea

Hoppas ni får fram vad som är konstigt med honom nu! Jobbigt att hela tiden testa olika saker hit och dit...

2009-02-16 @ 13:55:57
URL: http://lifiwestberg.blogg.se/
Postat av: Ida

ojoj, vad komplicerat. Vad mycket som kan spela roll! Inte illa med två hudspecialister iaf :)

2009-02-16 @ 16:13:38
URL: http://www.luckylad.se
Postat av: Sofie

Syster - det fodret är minst lika dyrt som det vi blev rekommenderade. Men vi ska jämföra med det också!



Linnea - Ja verkligen! Men som de sa, han är antagligen allergisk mot en hel massa saker..



Ida - Eller hur, tänk om det kunde vara enkelt nån gång ;p Javisst, två huvud är ju klokare än ett, eller? ;)

2009-02-20 @ 17:56:45
URL: http://ofiie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0